Cornuri cu gem

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Cornuri cu gem

Mesajde lucia_bp » 15/01/2013 03:32

Aceste cornuri au un aluat cu o textura fine, isi maresc mult volumul si sunt foarte pufoase.

Pot fi pregatite simple, dar se potrivesc la fel de bine cu orice umplutura.

Varianta mea este una dulce, dar daca alegeti una sarata, reduceti din cantitatea de zahar.

Vi le recomand si incercati-le macar o data :!:


Ingrediente

Aluat
-500 g faina
-60 g zahar ( pentru varianta dulce)
-25 g drojdie proaspata
-200 g smantana grasa, groasa, la temperatura camerei
-50 ml lapte caldut
-75 g unt
-2 oua
-1 praf de sare

In plus
-ulei
-gem
-1 galbenus
-1-2 linguri lapte
- zahar praf, pentru servit, optional

Preparare

Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: smantana, untul topit si racorit, faina cernuta, sarea, ouale si la sfarsit, lapele caldut in care ati dizolvat drojdia alifiata cu zahar. Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu ½ lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut. Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat elastic, nelipicios. Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti pe planul de lucru uns cu putin ulei si portionati in mai multe bucati. Rotunjiti-le si ungeti aluatul in partea de sus cu foarte putin ulei pentru a preveni uscarea lui.
Intindeti pe rand cate o foaie rotunda, de circa 3-4 mm grosime, impartiti in triunghiuri si puneti cate 1 lingurita de gem la baza ( in partea mai lata).
Rulati spre varful triunghiului si transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Lasati la crescut pentru 25- 30 min, in loc cald sau pana ce cornurile si-au dublat volumul.
Ungeti cu galbenus batut cu lapte.
Dati la cuptorul preancalzit si coaceti la 185 grade pana ce sunt facute si frumos rumenite.

Serviti caldute, simple sau pudrate cu zahar praf. Puteti alatura o cana de lapte, iaurt, sana sau un ceai fierbinte.
Nu se intaresc si raman pufoase mai multe zile.

Cornurile reci pot fi congelate, iar pentru servire se pot pune direct la microunde, pentru 1 min.
Fişiere ataşate
CIMG5114.JPG
CIMG5114.JPG (98.09 KiB) Vizualizat de 17937 ori
CIMG5109.JPG
CIMG5109.JPG (88.49 KiB) Vizualizat de 17937 ori
CIMG5108.JPG
CIMG5108.JPG (88.22 KiB) Vizualizat de 17937 ori
CIMG5121.JPG
CIMG5121.JPG (102.13 KiB) Vizualizat de 17937 ori
CIMG5105.JPG
CIMG5105.JPG (79.69 KiB) Vizualizat de 17937 ori
CIMG5096.JPG
CIMG5096.JPG (69.81 KiB) Vizualizat de 17937 ori
CIMG5091.JPG
CIMG5091.JPG (75.18 KiB) Vizualizat de 17937 ori
CIMG5089.JPG
CIMG5089.JPG (78.41 KiB) Vizualizat de 17937 ori
CIMG5755.JPG
CIMG5755.JPG (88.95 KiB) Vizualizat de 17937 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 15/01/2013 06:02

Delicioase! :roll:

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 15/01/2013 06:13

Dupa cum au crescut,culoare si sectiune ma duc cu gandul al batoanele cu mac ehe de la chiscul din curtea scolii...
Buna ideea mi-ai dat si cum am mult gem de gutui facut de mama si nu prea il mancam va fi excelent in mijlocul cornului :buuun:
Dar voi face si batoane :wink:
Vaaaaaaiiiiiiii, ce miros de coptura am in casa!!! Si tot mirosul intra prin monitor!!! :D
:master: :flower:
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 15/01/2013 08:06

lucia arata delicios , ce zici cu ce se poate inlocui smantana nu de alta dar aici nu se gaseste :cry: sau poate incerc cu iaurt :vis: oricum felicitari =D>
claudia

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Mesajde beccas » 15/01/2013 08:19

Lucia draga ce pofta de cornuri mi-ai facut. Imi plac foarte mult (bineinteles de casa) si ale tale arata superb. Apetiasante, pufoase si extrem de imbietoare. Felicitari :master: :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 15/01/2013 08:42

Lucia, ce-mi faci tu mie :badday: :badday: :cry: :cry: . Aseara cand am venit acasa am scos din caietul bunicii mele o reteta care apartinea mamei . Tot cornuri si erau unele dintre cele mai bune pe care le cumparam din comert. Le spune cornuri fragede "Poiana" si se vindeau la noi in Arad la o cofetarie care avea acelasi nume( cred ca de acolo venea numele cornurilor) . Era singurul loc unde le gaseam.
Acuma deschid computerul si ce vad... :o cornuri si , intre noi fie vorba , mie imi plac nespus de mult. Reteta este diferita de a mea asa ca joi am sa fac juma/juma si reteta ta si a mea si le compar =)) in stomac :wink: ...mersi de reteta :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 16/01/2013 10:31

Pfuuu, cred ca toate ne-am pus cornurile in plan =)) . Eu am facut cuiburi de viespi saptamana trecuta si asa de tare imi place aluatul lor, ca ma tot gandeam sa fac niste cornuri umplute cu nutela. dar nu am faina Grania verde. aia e cea mai buna pt aluatui. restul fainilor de aici fac rezultatul final rosiatic si uscat :mrgreen: . In week-end ajung la alimentara romaneasca sigur si imi iau faina si prestez o tava mare de cornuri ca de gand visez :vis: .

Mai am putina cafea in cana, pot sa iau si eu pufosenie de la tine? :paguba:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 16/01/2013 10:38

Danieluta scrie:Delicioase! :roll:

:hug: :pup: :flower:


Acum, eu te rog sa le treci primel pe lista ta de asteptare :rugaciune:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 16/01/2013 07:01

xanora scrie:Dupa cum au crescut,culoare si sectiune ma duc cu gandul al batoanele cu mac ehe de la chiscul din curtea scolii...
Buna ideea mi-ai dat si cum am mult gem de gutui facut de mama si nu prea il mancam va fi excelent in mijlocul cornului :buuun:
Dar voi face si batoane :wink:
Vaaaaaaiiiiiiii, ce miros de coptura am in casa!!! Si tot mirosul intra prin monitor!!! :D
:master: :flower:


Abia astept sa le faci...merg foarte bine cu gem de gutui :!: si vor fi tare aromate :buuun:
Poti sa le dai ce forma vrei...

O intrebare: le framanti cu mana sau folosesti masina de paine ?

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 16/01/2013 07:41

lucia_bp scrie:
xanora scrie:Dupa cum au crescut,culoare si sectiune ma duc cu gandul al batoanele cu mac ehe de la chiscul din curtea scolii...
Buna ideea mi-ai dat si cum am mult gem de gutui facut de mama si nu prea il mancam va fi excelent in mijlocul cornului :buuun:
Dar voi face si batoane :wink:
Vaaaaaaiiiiiiii, ce miros de coptura am in casa!!! Si tot mirosul intra prin monitor!!! :D
:master: :flower:


Abia astept sa le faci...merg foarte bine cu gem de gutui :!: si vor fi tare aromate :buuun:
Poti sa le dai ce forma vrei...

O intrebare: le framanti cu mana sau folosesti masina de paine ?

:hug: :hug: :hug:

Cu mana :o
xanora

"Eu sunt o-mperechere de straniu

Şi comun,

De aiurări de clopot

Şi frământări de clape -

În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,

Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori