200 g de făină + extra
100 ml ulei
50 ml borÅŸ
3,5 g drojdie uscată (jumătate de pliculeţ de 7 g)
un praf de sare
1 pliculeţ zahăr cu rom
rahat
zahăr pudră vanilat
Într-un castron cernem făina, apoi o amestecăm bine cu praful de sare, zahărul cu rom şi drojdia granule.
Punem uleiul şi borşul, apoi framântăm rapid un aluat fărâmicios.
Acoperim castronul cu o folie de plastic şi dăm la frigider pentru 30 de minute.
Scoatem aluatul pe masa pudrată cu făină.
Îi mai adăugăm dacă este nevoie, ca să se poată întinde fără să se rupă.
Se întinde o foaie mare din care se decupează cercuri cu un castron.
Fiecare cerc se taie în 8 triunghiuri (sau doar în 4, depinde cât de mici sau mari vrem cornuleţele).
Umplem cu câte o bucăţică de rahat şi rulăm.
Se pun în tava tapetată cu hîrtie de copt şi se coc la 180 grade C, pentru 30 de minute.
Se tăvălesc prin zahăr pudră vanilat imediat ce le-am scos din cuptor.
Poftă bună!
Cornulete fragede cu bors
Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori
-
- Incepator
- Mesaje: 0
- Membru din: 08/08/2018 08:13
Cornulete fragede cu bors
- Fişiere ataşate
-
- c-5.jpg (90.75 KiB) Vizualizat de 2651 ori
-
- c-4.jpg (82.61 KiB) Vizualizat de 2651 ori
-
- c-3.jpg (103.02 KiB) Vizualizat de 2651 ori
-
- c-2.jpg (53.44 KiB) Vizualizat de 2651 ori
-
- c-1.jpg (79.13 KiB) Vizualizat de 2651 ori
-
- c-66.jpg (116.49 KiB) Vizualizat de 2651 ori
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori