Cornucopia (Cornul Abundentei)

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
piatralunii
Bucatar in devenire
Mesaje: 644
Membru din: 19/06/2008 08:21
Localitate: Lumea Noua

Cornucopia (Cornul Abundentei)

Mesajde piatralunii » 22/11/2009 10:17

Se apropie Sarbatoarea Recunostiintei aici, asa ca anul acesta dupa multe insistente din partea copiilor, am facut un corn al abundentei ca sa il punem pe masa alaturi de curcan.

Reteta si instructiunile le-am luat de pe blogul unei culinarese foarte talentate. Ea il avea pentru Paste, la noi se potriveste pentru Thanksgiving.

Dupa cum spunea pe blogul ei, aluatul e unul special pentru ornamente si se pastreaza timp indelungat. Partea cu pastratul nu pot sa-mi dau parerea pentru ca abia ce l-am facut. De asemenea nu e pentru consum, doar ornament.

Ingrediente pentru dimensiunea aprox de 35cm:

750gr faina
50ml ulei
2 oua
110ml otet
190ml apa (mai puneti daca e necesar, la mine nu a fost)

Se face un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la odihnit 1 ora.

In timpul acesta "confectionam" cornul abundentei din folie de aluminiu. Am facut un cornet simplu intai, apoi am mai pus doua straturi de folie peste, iar inauntru am pus ghemotoace tot din folie de aluminiu. Trebuie sa fie destul de tare ca sa sustina greutatea aluatului la copt.

Aluatul odihnit se intinde intr-o foaie de 0.5cm grosime(la mine a fost 1cm si pe urma am aplatizat fasiile cu sucitorul), cu latimea de 1,5cm- parerea mea e ca se poate intinde si de 2cm, se lucreaza mai usor. Se taie aluatul fasii, si se infasoara pe folie. Fasiile trebuie suprapuse pe jumatate, ca sa nu se desfaca la copt. Sus se pune o bentita impletita. Se unge cu ou batut cu lapte, si se da la cuptorul preincalzit la 180C circa 30 de minute ( la mine au fost 40 de minute). Dupa ce l-am scos din cuptor, m-am razgandit, pt ca nu era destul de rumen deasupra (puteti vedea in ultima poza) si l-am mai pus 10 minute in cuptor. Deci in total l-am lasat 50 de minute.

Se lasa sa se raceasca complet si se desface cu grija de pe folie. E mai m ult de lucru la scos folia, decat la facut cornul.

Aluatul e foarte elastic, se lucreaza usor. Planseta trebuie putin infainata cand se intinde foaia de aluat.
Fişiere ataşate
c8.JPG
c8.JPG (34.51 KiB) Vizualizat de 8297 ori
c1.JPG
c1.JPG (39.28 KiB) Vizualizat de 8330 ori
c7.JPG
c7.JPG (38.98 KiB) Vizualizat de 8330 ori
c6.JPG
c6.JPG (35.14 KiB) Vizualizat de 8330 ori
c5.JPG
c5.JPG (43.76 KiB) Vizualizat de 8330 ori
c4.JPG
c4.JPG (37.26 KiB) Vizualizat de 8330 ori
c3.JPG
c3.JPG (24.36 KiB) Vizualizat de 8330 ori
c2.JPG
c2.JPG (53.36 KiB) Vizualizat de 8330 ori
Ultima oară modificat 23/11/2009 12:57 de către piatralunii, modificat de 2 ori în total.
Forever Young

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 23/11/2009 12:05

=D> =D> =D> super , am sail fac si eu alaturi de clasicii mei curcani din paine.....am sa il umplu cu cu batoane de paine cu rosmarin .....fain de tot :pup: :hug:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 23/11/2009 12:11

A iesit foarte frumos, felicitari =D> =D> =D> =D>
:flower: :flower: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

ratatouille
Bucatar in devenire
Mesaje: 589
Membru din: 01/11/2009 07:46

Mesajde ratatouille » 23/11/2009 06:27

o opera in arta culinara, fara sa exagerez sau sa laud pe cineva,ideea si realizarea ei imi place la nebunie, dar nu am inteles de ce nu se maninca :D

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 23/11/2009 09:07

Minunat arata, te felicit !!! :flower:
PS. stiu culinareasa( L. A. ) de care ai scris....este intr-adevar foarte talentata :wink:

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 23/11/2009 09:56

deosebit, poti sa-l folosesti la orice!!
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 23/11/2009 11:08

=D> =D> =D> Foarte interesanta idee! :flower:
Ti-a iesit un corn tare frumusel :master: :master: :master:

:hug: :pup: :hug:
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
piatralunii
Bucatar in devenire
Mesaje: 644
Membru din: 19/06/2008 08:21
Localitate: Lumea Noua

Mesajde piatralunii » 23/11/2009 03:58

ratatouille scrie:o opera in arta culinara, fara sa exagerez sau sa laud pe cineva,ideea si realizarea ei imi place la nebunie, dar nu am inteles de ce nu se maninca :D


Multumesc. Ideea nu-i a mea, e de pe un blog, si la randul ei posesoarea blogului a luat-o dintr-o cartea, parca. Realizarea insa este a mea :love: .
Forever Young

Avatar utilizator
piatralunii
Bucatar in devenire
Mesaje: 644
Membru din: 19/06/2008 08:21
Localitate: Lumea Noua

Mesajde piatralunii » 23/11/2009 04:00

Va multumesc pentru aprecieri. E relativ simplu de realizat, si nic nu ia tare mult timp.

Nu se mananca pt ca are otet destul de mult in aluat. Mirosea toata casa cand l-am copt, a otet, desigur. Va spun eu asa pe la Paste cum mai e cornul :D.
Forever Young

Avatar utilizator
piatralunii
Bucatar in devenire
Mesaje: 644
Membru din: 19/06/2008 08:21
Localitate: Lumea Noua

Mesajde piatralunii » 23/11/2009 04:02

thea scrie:Minunat arata, te felicit !!! :flower:
PS. stiu culinareasa( L. A. ) de care ai scris....este intr-adevar foarte talentata :wink:


Multumesc. Daaaa, o urmaresc indeaproape :P . Se pare ca si tu :D. Ea a facut din alte cantitati, eu le-am redus, pt ca nu am mai facut altceva in afara de corn. Si mi-a si ramas putin aluat.
Forever Young


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori