Consumati carne fara a consuma simultan si carbohidrati!...

Suferiti de o boala care va determina sa tineti regim? Si totusi nu percepeti asta ca pe o corvoada deoarece cunoasteti nenumarate combinatii ale mancarurilor permise? Faceti si altora viata mai usoara prezentand aceste mancaruri dietetice si de regim.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
soothe
Bucatar in devenire
Mesaje: 368
Membru din: 13/11/2006 03:23
Localitate: Toronto
Contact:

Consumati carne fara a consuma simultan si carbohidrati!...

Mesajde soothe » 31/01/2007 04:23

Drajilor,

sper sa nu va indispun.. am avut o discutite serioasa cu 'nutritionistul" cu care colaborez indeaproape; el mi-a spus ca daca unii dintre pacientii mei au probleme de metabolism (ingrasare, colesterol, etc..stiti voi) regula nr 1 a alimentatiei este:

- mancati carbohidratii doar cu vegetale;
- mancati carne doar cu vegetale si de preferat fara a amesteca proteinele..
- nu mamcati carne cu carbohidrati adica cu piure, cartofi prajiti, paine, orez, paste,..etc

Chiar daca aceasta va pare hilar, este bine ca in cazul persoanelor suferinde care le cunoasteti (chiar si cele care au exces in greutate) sa le impartasiti sfatul.. le poate alina suferintele iar unora le poate salva chiar viata.

alte pareri (in cunostinta de cauza)?

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 31/01/2007 09:08

total de accord...nu degeaba in Italia carnea se obisnuieste a fi insotita de verdeturi ,f. rar de cartofi si aproape niciodata de orez .Si eu consider ca gratarul cu cartofi pai ii un dezastru pt. organism si duc o lupta cu restaurantele romanesti care si-au facut o regula in a servi ca garnitura doar tovarasul cartof in cateva varianate(pai ,natur,pireu si taranesti),nu inteleg de ce nu se gaseste o mazare,o salata de varza,fasole(alea verzi subtiri care se gasesc si congelate)spanac........
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 31/01/2007 10:31

vreau sa dezvoltam aceasta tema...imi pare foarte interesanta...cu toate ca este shtiut de majoritatea ca un consum excesiv de carbohidrati ingrasha, foarte putini tin cont de acest lucru...pentru mine oezul e salvarea universala in bucatarie...papam la orez de ni se ingusteaza ochii shi bineinteles de foarte multe ori ca garnitura pentru carne...

am inceput la un moment dat sa cumpar legume congelate, dar nu shtiu pe cit sunt de sanatoase...poate sa ma ajute cineva????Sunt o alternativa buna legumele din congelatoarele supermarketelor, sau nu prea?

Va :pup: shi va doresc o zi buna!!!
liliana

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 31/01/2007 11:19

Lili aici emisiunile de specialitate ( sanatate/agricultura) dar si cele prezentate dimineata care sunt de cele mai multe ori educative spun ca in multe cazuri legumele surgelate din magazin sunt mai proaspete decit cele "proaspete" care se vind in supermarket. Nu se refera la cele de la piata unde se presupune ca marfa ajunge in dimineata urmatoare culesului. Surgelarea ( scuzati-ma dar nu stiu dc exista cuvint in roamneste .. si din cite am inteles eu e putin diversa ca timpi si temperaturi de congelare ... si foooarteeeee diferita de congelarea facuta de noi acasa. Alimentele sunt surgelate pe loc acolo unde sunt culese sau la mica distanta ... Deci de pe cimp sunt curatate /spalate /uscate si trecute pe o banda rulanta la o tenperatura de cu mult sub zero 20-30°C... Surgelarea brusca le face sa pastreze toate ( sau in mare masura) calitatile unui aliment proaspat.
Cele care ajung prospete in supermarket si care nu sunt din tara unde se vind ( vin din Spania in Germania sau din ... in... ) au stat minim 1 zi pe cimpul tarii de origine , dupa care au fost plimbate cu camionul ..alta zi.. au zacaut in vreun en gross o a tyreia zi si au ajuns la magazin in ziua a patra ... dupa care mai zac si pe acolo fiind stropite cu apa seara ...
Acum dc ei "au mincat borsh" la tv ... am mincat si eu aici la voi :lol:

Nu stiu ce scrie pe ambalajele produselor proaspete sau nu care se vind in Germania, dar in Italia scrie : originea , cine le-a confectionat si cine le-a distribuit... macar iti poti face o idee ...
Pe carne scrie : unde a fost nascut animalul, unde a crescut... in unele cazuri daca a fost crescut in cotet sau in aer liber . ...

Avatar utilizator
soothe
Bucatar in devenire
Mesaje: 368
Membru din: 13/11/2006 03:23
Localitate: Toronto
Contact:

Mesajde soothe » 31/01/2007 02:24

angelique scrie:total de accord...nu degeaba in Italia carnea se obisnuieste a fi insotita de verdeturi ,f. rar de cartofi si aproape niciodata de orez .Si eu consider ca gratarul cu cartofi pai ii un dezastru pt. organism si duc o lupta cu restaurantele romanesti care si-au facut o regula in a servi ca garnitura doar tovarasul cartof in cateva varianate(pai ,natur,pireu si taranesti),nu inteleg de ce nu se gaseste o mazare,o salata de varza,fasole(alea verzi subtiri care se gasesc si congelate)spanac........


merci Angi de feedback...de cateva zile noi mancam carne cu salata si /sau legume aburite, cu diferite sosuri (vin, soya, etc).. simt o mare - maaaare diferenta deja;

referitor la "congelaturi" cred ca este o varianta pe care ne putem baza.. imi amintesc ca am citit in urma cu cativa ani ca s-au gasit undeva la Polul Nord ramasitele unei expeditii pierdute de cateva zeci de ani.. alimentele si conservele congelate intre timp se pastrasera in stare "comestibila"

din cate stiu din facultate de la masini termice.. congelarea se face prima data la -40 de grade si apoi la -10 in asa fel incat stratul exterior pastreaza
temperatura mai scazuta in interior pe termen lung..

cred in alimentele congelate desi le prefer (atunci cand se poate) pe cele proapspete; sunt ok si cu cele uscate cum ar fi ciuperci si altele (acestea trebuie bine spalate inainte de inmuiere/gatire pentru ca au conservanti la exterior

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 31/01/2007 02:46

Dane, este un mare noroc sa te avem printre noi. Personal am invatat o multime de lucruri si mi s-au confirmat cele pe care le stiam. :master:

Mii de multumiri :hug:

Avatar utilizator
soothe
Bucatar in devenire
Mesaje: 368
Membru din: 13/11/2006 03:23
Localitate: Toronto
Contact:

Mesajde soothe » 31/01/2007 11:09

crista scrie:Lili aici emisiunile de specialitate ( sanatate/agricultura) dar si cele prezentate dimineata care sunt de cele mai multe ori educative spun ca in multe cazuri legumele surgelate din magazin sunt mai proaspete decit cele "proaspete" care se vind in supermarket. Nu se refera la cele de la piata unde se presupune ca marfa ajunge in dimineata urmatoare culesului. Surgelarea ( scuzati-ma dar nu stiu dc exista cuvint in roamneste .. si din cite am inteles eu e putin diversa ca timpi si temperaturi de congelare ... si foooarteeeee diferita de congelarea facuta de noi acasa. Alimentele sunt surgelate pe loc acolo unde sunt culese sau la mica distanta ... Deci de pe cimp sunt curatate /spalate /uscate si trecute pe o banda rulanta la o tenperatura de cu mult sub zero 20-30°C... Surgelarea brusca le face sa pastreze toate ( sau in mare masura) calitatile unui aliment proaspat.
Cele care ajung prospete in supermarket si care nu sunt din tara unde se vind ( vin din Spania in Germania sau din ... in... ) au stat minim 1 zi pe cimpul tarii de origine , dupa care au fost plimbate cu camionul ..alta zi.. au zacaut in vreun en gross o a tyreia zi si au ajuns la magazin in ziua a patra ... dupa care mai zac si pe acolo fiind stropite cu apa seara ...
Acum dc ei "au mincat borsh" la tv ... am mincat si eu aici la voi :lol:

Nu stiu ce scrie pe ambalajele produselor proaspete sau nu care se vind in Germania, dar in Italia scrie : originea , cine le-a confectionat si cine le-a distribuit... macar iti poti face o idee ...
Pe carne scrie : unde a fost nascut animalul, unde a crescut... in unele cazuri daca a fost crescut in cotet sau in aer liber . ...


aferim Crista.. bune comentarii si la obiect; se vede ca alimentele congelate sunt si mai ieftine si mai sanatoase decat conservele de toamna.. ma insel oare?

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 31/01/2007 11:34

Excelent subiectul, pentru mine loveste exact unde trebuie. Si gata, de acum o sa incerc si eu mai mult sa tin cont, ca nu e prea devreme, si nu vrei sa fie prea tarziu.
Si mai ales pentru ca dupa cum spunea Dan in alta parte, copii nostri o sa manance precum vad acum la noi, si mi-e ca influentele mele nu sunt intotdeauna cele mai bune, asa ca multumesc, parca sunteti vocea constiintei mele. :flower: Promit sa dau semne de imbunatatire in bucatarie, dar sa nu tineti seama de cele postate azi, please.

Avatar utilizator
schmoo
Incepator
Mesaje: 20
Membru din: 25/04/2006 11:32

Re: Consumati carne fara a consuma simultan si carbohidrati!

Mesajde schmoo » 01/02/2007 12:26

soothe scrie:Drajilor,

sper sa nu va indispun.. am avut o discutite serioasa cu 'nutritionistul" cu care colaborez indeaproape; el mi-a spus ca daca unii dintre pacientii mei au probleme de metabolism (ingrasare, colesterol, etc..stiti voi) regula nr 1 a alimentatiei este:

- mancati carbohidratii doar cu vegetale;
- mancati carne doar cu vegetale si de preferat fara a amesteca proteinele..
- nu mamcati carne cu carbohidrati adica cu piure, cartofi prajiti, paine, orez, paste,..etc

Chiar daca aceasta va pare hilar, este bine ca in cazul persoanelor suferinde care le cunoasteti (chiar si cele care au exces in greutate) sa le impartasiti sfatul.. le poate alina suferintele iar unora le poate salva chiar viata.

alte pareri (in cunostinta de cauza)?


Exista o intreaga teorie dezvoltata de Michel Montignac pe aceasta tema (combinatiile admise si interzise intre alimente) in cartea "Mananc deci slabesc", care se gasea si la noi prin librarii.
Eu nu luam in seama acest gen de carti (multe aveau doar un titlu pompos si contineau o serie de banalitati), dar doctorul homeopat care ma ajuta in eforturile mele de a slabi mi-a recomandat aceasta dieta ca fiind "regimul disociat", iar alte persoane (care au utilizat-o) i-au spus "dieta M.M." si sustin ca are rezultate bune.
Intr-adevar, combinatia carne+cartofi este condamnata vehement, dar nu e singura, sunt si alte combinatii pe care le facem inconstient (de exemplu mancatul fructelor la scurt timp dupa masa, sau a altor dulciuri) care au un efect negativ asupra organismului. Mai mult, teoria caloriilor este pur si simplu desfiintata!
Eu nu am reusit inca, din pacate, sa ma apuc serios de aceasta dieta.
As fi curioasa daca a mai citit cineva aceasta carte si ce parere are. Mai ales daca e cineva care se pricepe cat de cat la medicina (exista acolo o intreaga teorie despre ce/cat/cum secreta pancreasul si cum influenteaza ficatul si stomacul).
Pentru cei care doresc sa citeasca aceasta carte, o pot descarca gratuit de aici http://www.idieta.ro/downloads/ sau daca nu, le-o pot trimite prin e-mail.
Astept opiniile voastre.

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 01/02/2007 08:43

o alta idee care am auzit-o de cca un an .este aceea de a manca fructele inainte de masa ,dat fiind faptul ca fructele fermenteaza mult mai repede decat mancarea ...acum daca cineva ne poate dezvolta subiectul ar fi tare bine.
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede


Înapoi la “Sanatate - diete si regimuri alimentare”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori