Conopida pane

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
amalia_aa
Incepator
Mesaje: 133
Membru din: 23/06/2008 12:36
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Conopida pane

Mesajde amalia_aa » 09/07/2008 10:11

Reteta este simpla, ca si in cazul oricarei chestii facute pane aveti nevoie de faina , oua , pesmet. In rolul principal , conopida care o desfaceti buchetele si o fierbeti in apa cu sare ( nu va zgarciti cu sarea , conopida absoarbe multa) pana cand intra usor furculita in ea. O scoateti , o puneti la scurs si urmati clasicul traseu faina , ou , pesmet. Prajiti in baie de ulei incins, scoateti pe un servetel de hartie si papati cu rosii sau cu ce vi se pare voua mai potrivit. Daca vreti o chestie mai "sofisticata" , radeti putin cascaval peste ea si bagati la cuptor cateva minute.
Fişiere ataşate
IMG_6421.JPG
IMG_6421.JPG (55.05 KiB) Vizualizat de 8388 ori
IMG_6415.JPG
IMG_6415.JPG (59.36 KiB) Vizualizat de 8388 ori
IMG_6404.JPG
IMG_6404.JPG (41.5 KiB) Vizualizat de 8388 ori
IMG_6401.JPG
IMG_6401.JPG (48.43 KiB) Vizualizat de 8388 ori
IMG_6400.JPG
IMG_6400.JPG (51.02 KiB) Vizualizat de 8388 ori
IMG_6395.JPG
IMG_6395.JPG (45.49 KiB) Vizualizat de 8388 ori
IMG_6394.JPG
IMG_6394.JPG (40.74 KiB) Vizualizat de 8388 ori

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 09/07/2008 10:25

si mie imi place conopida pane numai ca eu mai pun putin usturoi pisat si ii da o aroma faina :)
foarte apetisant arata :roll:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 09/07/2008 11:00

melianda scrie:si mie imi place conopida pane numai ca eu mai pun putin usturoi pisat si ii da o aroma faina :)
foarte apetisant arata :roll:


nu am incercat niciodata sa pun usturoi :) . presupun ca pui usturoiul pisat in ou :?:

Am sa incerc ca imi place la nebunie tot ce contine usturoi , mersi Meli .

Amalia =D> =D> foarte apetisant arata in farfurie mai ales pentru mine care de 4 saptamani traiesc doar cu castraveti si carne fiarta . Abia astept saptamana urmatoare , am dezlegare la conopida :party: :party:

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 09/07/2008 11:09

Leila eu amestec oul cu faina si un un catel de usturoi pisat...imi place mult.

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 09/07/2008 11:09

melianda scrie:Leila eu amestec oul cu faina si un un catel de usturoi pisat...imi place mult.


:master: Meli :hug: :pup:

Avatar utilizator
amalia_aa
Incepator
Mesaje: 133
Membru din: 23/06/2008 12:36
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesajde amalia_aa » 09/07/2008 01:17

Va multumesc, sa stiti ca si eu pun putin usturoi si chiar un pic de patrunjel verde tocat , dar asta era pentru pachet la servici asa ca...am renuntat la usturoi. :)

Avatar utilizator
albinuzza
Bucatar
Mesaje: 780
Membru din: 13/02/2007 09:04
Localitate: ZĂźrich , ElveĹŁia
Contact:

:)

Mesajde albinuzza » 09/07/2008 03:12

:roll:

Si eu fac asa ,e deliciu dar eu prepar mujdeiul de usturoi si pune peste ele cand sunt calde si se patrunde bine.Apoi rad si cascaval si eventual piper!
Arata foarte bine,am simtit aroma cand le-am vazut!

Avatar utilizator
Talida
Incepator
Mesaje: 188
Membru din: 19/10/2006 07:03
Localitate: Cluj

Mesajde Talida » 09/07/2008 06:27

Amalia e super reteta si cum eu sunt innebunita dupa conopida fac mereu. Eu fac la ea un sos de hrean din smantana acra si hrean tocat amestecat cu putin otet (cum se pune pe iana la borcan). e super asa

Avatar utilizator
anca_si_cristina
Incepator
Mesaje: 187
Membru din: 19/06/2008 07:23
Localitate: Baia Mare

Mesajde anca_si_cristina » 09/07/2008 11:54

Si noi facem conopida pane destul de des si ne place tare mult, numai ca mai intai batem albusurile spuma si apoi adaugam galbenusurile si condimentele, iese foarte pufos :buuun: :buuun: . Data viitoare o sa incercam si varianta cu pesmet si nu o sa uitam nici de usturoi :wink: :wink: Multumim pt reteta :hug: :hug:
Tare frumos ai explicat drumul de la conopida pana in stomacel...ca o povestioara, ti-e mai mare dragul sa te apuci de gatit :clipocit: :clipocit:

Avatar utilizator
amalia_aa
Incepator
Mesaje: 133
Membru din: 23/06/2008 12:36
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesajde amalia_aa » 10/07/2008 10:25

Talida scrie:Amalia e super reteta si cum eu sunt innebunita dupa conopida fac mereu. Eu fac la ea un sos de hrean din smantana acra si hrean tocat amestecat cu putin otet (cum se pune pe iana la borcan). e super asa


Da, sotul meu e fan hrean cu smantana 8)


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori