Conopida mediteraneeana cu rosii si masline

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Conopida mediteraneeana cu rosii si masline

Mesajde crista » 27/11/2013 07:53

1 conopida medie

cca 1 cana de ceai cu pulpa de rosii
2 catei de usturoi
masline negre de preferat fara simburi dupa gustul vostru
2-3 rosii uscate tocate marunt
patrunjel verde tocat proaspat
facultativ : putin vin
sare si piper
1-2 linguri cu ulei

- am curatat si spalat conopida si am fiert-o la aburi, cind era fiarta cam pe jumatate am scos-o din oala si am asezat-o intr-un vas care merge la cuptor
- conopida poate fi fiarta si in oala cu apa daca nu aveti cosulet pentru fiert la aburi dar atunci puneti apa in oala numai pina la jumatatea conopidei, acoperiti cu capac si lasati sa fiarba baza , cotorul in apa si virfurile buchetelelor doar in aburul format in oala
- in timp ce conopida fierbe intr-o alta cratita pregatiti sosul, puneti uleiul, cateii de usturoi, pulpa de rosii si rosiile uscate tocate marunt, caperi daca ati hotarit sa-i puneti , putina sare ( atentie la sare daca ati pus caperi chiar si desarati tot mai au sare in ei) si lasati sa fiarba usor
- Cind conopida e pe jumatate fiarta o puneti intr-un vas pentru cuptor de prefernta mai inalt si turnati deasupra si de jur imprejur sosul de rosii cu masline si restul ingredientelor.
- introduceti vasul la cuptor si lasati la foc mare 15-20 minute ...

recuperati cateii de usturoi, se presara cu patrunjel verde tocat si piper proaspat macinat si se serveste .. foarte buna cu piine unsa cu putin ulei si prajita la cuptor.


NOTA vara cind nu vrem sa folosim cuptorul poate fi gatita si pe flacara aragazului, punem conopida cruda intr_o cratita inalta, adaugam pina la jumatatea ei pulpa de rosii condimentata cum ne place cu ingredientele de mai sus, acoperim cu capac si lasam sa fiarba pina cind sosul s-aingrosat ( prin evaporarea apei fara sa adaugam faina, amidon sau altceva) si conopida s-a fiert pe jumatate in sos partea de la baza mai tare si in aburii sosului de rosii partea delicata a inflorescentei
Fişiere ataşate
immagine_1548.jpg
immagine_1548.jpg (114.42 KiB) Vizualizat de 1571 ori
immagine_1551.jpg
immagine_1551.jpg (116.49 KiB) Vizualizat de 1571 ori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 27/11/2013 08:49

Ce idee grozava de a pregati conopida...cred ca a fost tare buna cu sosul de rosii =D> =D> =D>

Chiar nu m-am gandit ca se poate fierbe conopida si intreaga...si eu, in general, o pregatesc la cuptor, dar o fierbeam in apa sarata dupa ce o desfaceam in buchetele si trebuia sa fiu mereu in preajma ei sa nu o fierb prea tare...

Mult mai comoda metoda ta :peace: Multumesc pentru pont :master:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 27/11/2013 10:03

Lucia ai dreptate mereu trebuie sa stai cu ochii pe ea, am mai pescuit-o eu cu sita uneori din oala :-) dupa ce am uitat-o pe foc si pe mine m-au uitat grjile la calculator :roll:


e foarte buna la gust, nu ma asteptam nici eu..

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 27/11/2013 10:34

Eu am in plan conopida cu ciuperci pentru joi dar am sa tin pe lista idea cu sosul de rosii....cred ca o sa imi placa

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 27/11/2013 05:34

Interesanta idee,am sa o incerc si eu pentru ca-mi place mult cum arata produsul final... :wink:

=D> :hug: :flower:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 27/11/2013 06:11

Crista, nici eu nu am pus conopida intreaga dar ideea imi place si arata foarte bine. Combinatia masline si sos de rosii este pe gustul meu. Ce bun trebuie sa fi fost... :vis:

:hug:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 27/11/2013 06:20

Ce bine arata , imi place ideea cu conopida intreaga , felicitari Crista =D> =D> :master: :master: :hug:
claudia

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 28/11/2013 07:21

Fetelor si eu o sa mai fac alta data caci e tare buna, intreaga e mai de efect dar oricum tot buchete ajunge in farfurie :lol:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 28/11/2013 10:36

crista scrie:Fetelor si eu o sa mai fac alta data caci e tare buna, intreaga e mai de efect dar oricum tot buchete ajunge in farfurie :lol:


Este ”de efect” la servire gatita asa intreaga... :vis:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 29/11/2013 09:16

am mai vazut pe net alta reteta conopida taiata felii, mi-a placut si asa ( taiata de cruda, coapta in tava la cuptor in prima jumatate si apoi adaugat sosul si terminata coacerea).


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori