Conopida cu pesmet, cascaval si usturoi, la cuptor

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Conopida cu pesmet, cascaval si usturoi, la cuptor

Mesajde lucia_bp » 25/01/2014 11:11

Conopida cu origini din Orient, o delicatesa din familia verzei, a fost introdusa in cultura la sfarsitul secolului XVI, intai in Egipt, de unde s-a raspandit apoi si in alte tari din vestul si sudul Europei.
Ea se cultiva pentru inflorescenta sa, care se consuma inainte de a inflori si care este bogata, atat in substante nutritive, cat si in vitamine ( B1, B2, C, etc).

In fapt, conopida este un mare buchet de flori :!:
Nu este foarte potrivita pentru a fi oferita :D , dar este numai buna de mancat :roll:

Conopida la cuptor, preparata dupa reteta de mai jos, este tare buna :buuun:

Desigur, cei mai “ simandicosi ” gurmanzi, chiar daca nu ar refuza conopida la cuptor pregatita astfel, vor pune alaturi, cu siguranta si o bucata de carne :peace: ...in schimb, vegetarienii vor savura aceasta mancare :buuun:


Ingrediente

-1 conopida mare
-5 linguri parmezan ras / alta branza uscata sau cascaval, data prin razatoare
-3-5 linguri pesmet
-2- 4 catei de usturoi
-sare
-piper, proaspat macinat

Pentru tava
-4 linguri ulei
-4 linguri pesmet

Pentru servit
-1/2 legatura de patrunjel verde, optional
-smantana sau iaurt, dupa preferinta ( optional)
-crema de usturoi, optional

Preparare

Curatati, desfaceti in buchetele conopida ( taiati-le in doua pe cele mai mari), spalati si puneti la scurs.
Puneti-o la fiert cca 10 min, in apa sarata care clocoteste, scurgeti si lasati la scurs.
Intre timp, tapetati cu ulei si pesmet un vas termorezistent.
Separat, faceti un amestec din parmezan ras / alta branza uscata sau cascaval ( data prin razatoare), pesmet si usturoiul tocat fin.
Condimentati conopida scursa cu sare, piper, dupa gust, apoi, fie treceti fiecare buchetel de conopida prin amestecul cu pesmet si transferati direct in tava tapetata, fie presarati amestecul peste conopida pusa in strat, in vasul termorezistent.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 20- 25 min, la 180 grade sau pana ce pesmetul se rumeneste si capata o culoare frumos aurie.

Serviti conopida imediat ce ati scos-o din cuptor, simpla sau presarata deasupra cu patrunjel verde, tocat marunt.

Conopida la cuptor poate fi servita si cu smantana sau iaurt ( in afara perioadei de post), dar si cu crema de usturoi, dupa dorinta ( optional).

Crema de usturoi
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... uroi-8826/
Fişiere ataşate
cimg4878.jpg
cimg4878.jpg (87.45 KiB) Vizualizat de 1787 ori
cimg4900.jpg
cimg4900.jpg (158.17 KiB) Vizualizat de 1787 ori
cimg4897.jpg
cimg4897.jpg (114.27 KiB) Vizualizat de 1787 ori
cimg4899.jpg
cimg4899.jpg (139.83 KiB) Vizualizat de 1787 ori
cimg4902.jpg
cimg4902.jpg (132.88 KiB) Vizualizat de 1787 ori
cimg4904.jpg
cimg4904.jpg (146.68 KiB) Vizualizat de 1787 ori
cimg4934.jpg
cimg4934.jpg (153.11 KiB) Vizualizat de 1787 ori
cimg4937.jpg
cimg4937.jpg (137.7 KiB) Vizualizat de 1787 ori
cimg4945.jpg
cimg4945.jpg (154.27 KiB) Vizualizat de 1787 ori
cimg4947.jpg
cimg4947.jpg (145.13 KiB) Vizualizat de 1787 ori
cimg4938.jpg
cimg4938.jpg (130.18 KiB) Vizualizat de 1787 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 25/01/2014 06:47

...asa ceva trebuie sa fie un deliciu... :buuun:

...iar lista mea continua sa se lungeasca... :wink:

Lucia... =D> :hug: :flower:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 25/01/2014 09:32

:roll: :roll: Lucia, un deliciu....imi place conopida mult :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 25/01/2014 10:05

De facut =D> =D> :master: Lucia si lista mea e lungaaaa :wink: =D> =D>
claudia

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 26/01/2014 10:43

Imi place (chiar si fara carne, mi se pare la fel de binevenita). Eu fac parte din categoria celor care se pot lipsi usor de o bucatica de carne dar nu se pot lipsi de legume. :lol: Am sa incerc sa pregatesc si eu reteta ta.

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 27/01/2014 03:13

Asta trebuie facuta...:buuun: :roll:
Eu fac mai rosii ..ardei ..vinete cu pesmet dar conopida inca nu am facut!! Mersi Lucia! :hug:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 27/01/2014 05:41

Danieluta scrie:...asa ceva trebuie sa fie un deliciu... :buuun:

...iar lista mea continua sa se lungeasca... :wink:

Lucia... =D> :hug: :flower:


Tot asa mi se intampla si mie :badday:

:pup: :pup: :pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 29/01/2014 02:42

pupi scrie::roll: :roll: Lucia, un deliciu....imi place conopida mult :hug: :hug: :pup: :pup:


...si eu o iubesc

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 31/01/2014 03:14

alejoe scrie:De facut =D> =D> :master: Lucia si lista mea e lungaaaa :wink: =D> =D>


:peace: :peace: :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 01/02/2014 01:22

antoniah scrie:Imi place (chiar si fara carne, mi se pare la fel de binevenita). Eu fac parte din categoria celor care se pot lipsi usor de o bucatica de carne dar nu se pot lipsi de legume. :lol: Am sa incerc sa pregatesc si eu reteta ta.

:hug: :pup: :flower:


Sper sa-ti placa :rugaciune:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori