Condimente a la Provence?

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
floricel
Incepator
Mesaje: 87
Membru din: 19/06/2010 11:37

Condimente a la Provence?

Mesajde floricel » 24/10/2010 08:00

nu am reusit sub nici o forma sa-mi dau seama ce sunt acele
condimente a la Provence (am scris bine?,nu prea mi-a placut limba franceza :D )
STIE CINEVA?

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 24/10/2010 08:16

E un amestec de spice-uri ( plante aromate) care le folosesti in bucatarie....de obicei cantitatea si felul ierburilor variaza in functie de compania producatoare....in combinatie intra cimbru, busuioc, fenel, rosmarin etc....in SUA se mai adauga si lavanda, in Europa nu se pune asa ceva....poti sa iti prepari si tu acasa dupa cum iti place tie condimentele ....la carne sant diferite fata de peste sau fata de legume si zarzavaturi....se folosesc la orice fel de gatit( in cuptor, pe aragaza la gril, la rotisor etc) se adauga de obicei la inceput sau in timpul gatitului, niciodata la sfarsit :hug:

Avatar utilizator
floricel
Incepator
Mesaje: 87
Membru din: 19/06/2010 11:37

Mesajde floricel » 24/10/2010 08:36

:hug: :hug: :hug: :hug: multumesc mult,pupi.
vad ca suntem in direct :D ,e bine.sotul meu a cumparat o iepuroaica si a zis ca de sarbatori vom face si iepure,n-am mai mancat de mult,si am vazut pe undeva o reteta cu iepure la gratar cu acele condimente,am incercat si la Billa dar nu am gasit,trebuie sa stiu pana atunci :pup: :pup: :pup:

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 25/10/2010 08:22

"Herbes de Provence" sau cum zicem pe romaneste: ierburi din Provence este un amestec de plante aromatice specific zonei mediteraneene: patrunjel, rozmarin, busuioc, cimbrisor, maghiran, oregano...

Se gasesc in orice supermarket la raionul cu plante uscate :wink:
Dar asa cum te-a sfatuit si Pupi, as zice sa faci singura amestecul din plante proaspete :wink:
Nu se compara cu aromele plantelor uscate si tinute prin pliculete cine stie cata vreme...

Plantele aromatice proaspete le gasesti tot in susnumitele supermaket-uri dar la raionul cu legume :D

Ps- sa ne spui si noua cum a fost iepurele :vis:

:flower:
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori