Concursul "Reteta lunii noiembrie"

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
admin
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 332
Membru din: 23/06/2005 02:13

Concursul "Reteta lunii noiembrie"

Mesajde admin » 05/11/2015 04:18

Dragii nostrii,

Asa cum v-am promis, revenim cu o noua forma a clasicului concurs lunar de pe Reteteculinare. Asadar "Bucatarul lunii" si "Reteta lunii" se intorc, in haine noi, care speram sa va placa :love:

Intre 4 si 18 noiembrie te invitam la un dublu concurs marca Reteteculinare!

Propune RETETA LUNII NOIEMBRIE si castiga un Hand Blender Breville (https://www.culinar.ro/produse/preparat-mancare/hand-blender).

Propune o reteta cu orice tema doresti si impresioneaza-i pe toti, atat pe cei care iti vizioneaza reteta participanta si iti acorda Like-uri si Share-uri, cat si pe noi, redactia RC.

Pentru a participa la concursul "Reteta lunii" inscrieti reteta in site-ul Reteteculinare din contul de utilizator si selectati categoria din forum "Concurs - Reteta Lunii".


Atentie! Pentru a participa, reteta trebuie inscrisa si in site, nu doar in forum!


Castiga reteta care acumuleaza cel mai mare punctaj, calculat prin numarul like-urilor si share-urilor (care vor avea o pondere de 50% din punctaj) si jurizare (care va desemna restul de 50% din punctaj).

Criteriile de jurizare vor fi: complexitatea retetei si calitatea prezentarii prin text si imagini.

O reteta poate participa la o singura categorie din concurs, dar un participant poate inscrie oricate retete diferite la fiecare categorie.

Nu pot participa la concurs retete ale caror text sau fotografii nu apartin participantului. Retetele copiate vor fi descalificate.

Castigatorii dublului concurs, "Bucatarul Lunii" si "Reteta Lunii" vor fi anuntati pe 20 noiembrie.

Iata articolul cu noile reguli ale celor doua concursuri lunare:http://www.reteteculinare.ro/index.php?mpage=articole&slink=concurs-fii-bucatarul-lunii-si-propune-reteta-lunii-noiembrie

Cu drag,

Echipa RC :love: :flower: :flower:

Avatar utilizator
luminita20_2006
Incepator
Mesaje: 6
Membru din: 18/09/2008 05:33

cheesecake cu dovleac

Mesajde luminita20_2006 » 06/11/2015 03:38

Pentru ca e noiembrie atunci dovleac sa fie :)

-500 gr dovleac copt
-1 kg branza de vaci am folosit de la Lidl la galetusa
- 4 oua
-1 lingura faina
-150 gr zahar
-3 pachete biscuiti tasimo sau orice fel de biscuti digestivi ~ 250 gr
- 120 gr unt


Mod de preparare

Se pun in robotul de bucatarie biscuitii se mixeaza de cateva ori pana se fac praf apoi se pune untul rece taiar cubulete se mixeaxa pana se leaga o compozitie. Se rastoarna in vasul de copt si se tapeteaza fundul si peretii. Se da la cuptor pentru ~ 10 min la 150 C.

Intr-un vas amestecam branza cu zaharul pana se topeste zaharul apoi punem oaule cate unul si mixam bine dupa fiecare, faina iar la final dovleacul pasat la robot. Se amesteca si se toarna peste crusta de biscuti. Se da la cuptor pentru 1 ora si 15 min apoi oprim cuptorul si il mai lasam cu us intredeschisa pana se raceste apoi dam la frigider peste noapte.

Eu am decorat cu ciocolata topita cu putina frisca dar puteti sa il serviti si simplu. O bunatate!
Fişiere ataşate
cimg9201.jpg
cimg9201.jpg (65.32 KiB) Vizualizat de 7035 ori
cimg9204.jpg
cimg9204.jpg (99.81 KiB) Vizualizat de 7035 ori
cimg9208.jpg
cimg9208.jpg (64.54 KiB) Vizualizat de 7035 ori
cimg9200.jpg
cimg9200.jpg (73.66 KiB) Vizualizat de 7035 ori

dyadya
Incepator
Mesaje: 41
Membru din: 08/10/2015 07:37

Ghiveci cu legume

Mesajde dyadya » 06/11/2015 11:53

Ne sunt necesare următoarele ingrediente:
• 1 kg pulpă de porc
• 2 ardei capia roşii
• 2 ardei graşi verzi
• 2 morcovi mari
• un dovlecel
• 2 cartofi mari
• o bucată de ţelină
• 2 bucăţi de păstârnac
• 3-4 cepe albe
• câteva roşii
• o vânată
• o mână de păstai
• pătrunjel proaspăt
• 200 ml suc de roşii
• Sare după gust

Preparare:

Tăiem carnea în cuburi potrivit de mici, o stropim cu puţin ulei (două linguri), o aşezăm în vasul slow cooker-ului şi setăm timpul pentru o oră jumătate folosind funcţia high.
Adăugăm apoi legumele tăiate în rondele/cuburi potrivite, sărăm după gust şi colorăm cu suc de roşii.
Acoperim vasul şi setăm timpul pentru o oră jumătate, folosind funcţia high, fără a mai ridica capacul în tot acest timp.
Se serveşte cald. Poftă buna!

dyadya
Incepator
Mesaje: 41
Membru din: 08/10/2015 07:37

Tarta cu ciuperci

Mesajde dyadya » 09/11/2015 06:07

Ingrediente:

Pentru aluat avem nevoie de:
aproximativ 300 gr faina alba de grau
2-3 linguri cu ulei de masline
15-20 gr drojdie proaspata
100 ml apa calduta
sare dupa gust
o lingurita cu zahar
rozmarin si seminte de chimen dupa gust
Pentru compozitie ne sunt necesare:
10-15 ciuperci
1 ou mare (de curte)
2 linguri cu smantana grasa
4 rondele de branza de burduf
cateva bastonase de ardei gras
cateva frunzulite de busuioc proaspat


Preparare:

Incepem prin a pregati aluatul: Intr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul unei lingurite pana ce compozitia devine lichida; pastram bolul intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute, timp in care drojdia va dospi.

Cernem faina intr-un vas, adaugam condimentele dupa gust (sarea, rozmarinul si chimenul), drojdia dospita si mai apoi, putin cate putin, apa calduta.

Amestecam toate ingredientele si framantam aluatul adaugand, treptat, uleiul.

Acoperim vasul cu un prosopel curat si il pastram la cald pana ce isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim compozitia:

Taiem ciupercutele in felii si le coacem pe o tava de aragaz, cat sa se rumeneasca usor.

Oul il batem spuma, adaugam smantana si omogenizam.

Din aluatul obtinut intindem o foaie subtire, in functie de marimea vasului in care vom coace tarta.

Ungem vasul cu ulei sau cu putin unt, asezam foaia si adaugam oul cu smantana. Deasupra aseazam rondelele de branza, ciupercutele coapte si bastonasele de ardei gras.

Coacem placinta la 150 de grade pentru 55 de minute aproximativ sau cat sa se rumeneasca usor.

O lasam sa se raceasca treptat in vas.

Se serveste rece, cu pofta!

Timp Preparare: 1 h 20 '
Complexitate: redusa
Fişiere ataşate
img_5078.jpg
img_5078.jpg (127.56 KiB) Vizualizat de 6962 ori
img_5093.jpg
img_5093.jpg (139.24 KiB) Vizualizat de 6962 ori
img_5057.jpg
img_5057.jpg (97.71 KiB) Vizualizat de 6962 ori
img_5059.jpg
img_5059.jpg (95.46 KiB) Vizualizat de 6962 ori
img_5061.jpg
img_5061.jpg (99.92 KiB) Vizualizat de 6962 ori
img_5074.jpg
img_5074.jpg (116.03 KiB) Vizualizat de 6962 ori
img_5079.jpg
img_5079.jpg (105.77 KiB) Vizualizat de 6962 ori

Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Paste Caccavella umplute

Mesajde anisoara67 » 09/11/2015 08:27

Am primit cadou o cutie cu 2 paste Caccavela care se zice ca sunt cele mai mari paste din lume avand greutatea de 50 de g ,inaltimea de 6 cm si diametrul de 9 cm.Am ales o umplutura usoara si delicioasa,iar finalul a fost deliciossss!
Ingrediente
2 paste Caccavella(sau niste scoici mai mari din paste fainoase,un piept dezosat potrivit de mare,200 g afumatura fara os,o ceapa rosie,2 ardei grasi,2 rosii,6 oua de prepelita,5-6 ciupercute,100 ml ulei de masline,sare,piper,o lingurita de legume dezhidratate,marar verde,o lingura de smantana
preparare
Se pune la fiert 1 l de apa cu un praf de sare iar cand da primul clocot bagam pastele caccavella sa fiarba aldente,cca 15 minute.Se scot pe o farfurie si se lasa la racit
Intr-un pic de ulei incins calim afumatura taiata cubulete,adaugam ceapa taiata marunt,ciupercile feliate,pieptul de pui taiat in cubulete mici,ardeiul si rosiile maruntite si lasam sa se caleasca un pic,potrivim de sare si piper,dam de pe foc si presaram marar tocat fin.Umplem fiecare scoica cu aceasta umplutura apoi spargem deasupra fiecareia cate 3 oua de prepelita pentru a lega un pic umplutura.Se aseaza intr-o tavta mai inalta,cu umplutura in sus si adaugam in tavita apa,pana sub buza pastelor,in care adaugam un praf de sare, lingurita de legume deshidratate,un pic de ulei de masline si dam la cuptor pana se coc bine ouale de prepelita de deasupra.Se servesc calde ,cu smantana si marar tocat fin.
Fişiere ataşate
dscf0113_9622.jpg
dscf0113_9622.jpg (94.28 KiB) Vizualizat de 6949 ori
dscf0133_8577.jpg
dscf0133_8577.jpg (91.9 KiB) Vizualizat de 6949 ori
dscf0059_3044.jpg
dscf0059_3044.jpg (78.33 KiB) Vizualizat de 6949 ori
dscf0020_4491.jpg
dscf0020_4491.jpg (118.61 KiB) Vizualizat de 6949 ori
dscf0009_7427.jpg
dscf0009_7427.jpg (80.76 KiB) Vizualizat de 6949 ori
dscf0133_6493.jpg
dscf0133_6493.jpg (91.9 KiB) Vizualizat de 6949 ori
anisoara

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 14/11/2015 07:30

Mult succes la concurs! :)

Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Mesajde anisoara67 » 15/11/2015 08:03

Multumim!!! :hug: :hug: :hug:
anisoara

Avatar utilizator
monya
Incepator
Mesaje: 192
Membru din: 31/01/2013 03:42
Localitate: Iasi
Contact:

Pulpa de iepure in crusta crocanta de alune

Mesajde monya » 16/11/2015 10:22

Ingrediente:
o pulpa de iepure(cam 1 kg carne),
4 morcovi,
1 sfecla rosie (cam 300 gr),
2 linguri dulceata de ardei iuti,
100 gr alune,
50 gr stafide,
60 ml ulei Costa d`Oro,
50 ml vin alb,
50 ml apa,
1 cub unt,
3 foi dafin,
o crenguta de busuioc verde,
sare, piper.

Preparare:
Intai de toate am pus carnea de iepure la marinat intr-un amestec din: apa, ulei , vin , foi de dafin , busuioc, sare si putin piper. Am dat la rece pentru vreo 2 ore.
Intre timp am sfaramat alunele fix ca-n epoca de piatra: am invelit punga intr-un prosop si le-am altoit bine de tot cu succitorul de aluat.
Am copt sfecla rosie (e mult mai buna decat fiarta), am taiat-o felii si am pus-o la marinat cu 3 linguri ulei Costa d`Oro, otet de vin alb, chimen, 1 foaie dafin si 50 gr zahar. (operatiunea asta am facut-o cu o zi inainte de prepararea fripturii)
Am fiert morcovul si l-am facut piure cu putin unt (de casa).
In dulceata de ardei iuti am adaugat stafidele si am lasat la marinat.
Am scos carnea de la marinat, am tavalit-o prin alunele sfaramate si am asezat-o frumos in tava in care am turnat si amestecul lichid in care a stat pulpita.Am acoperit si am dat la cuptor pentru 1 ora si 20 minute.
Cand a devenit maronie si a capatat o crusta crocanta, am pus pe farfurie si am servit cu dresing de dulceata de ardei iuti si stafide.
Stiu, stiu...iepurele nu mananca ardei iuti...insa dulceata asta da o nota aparte mancarii !!!
Iar de data asta iepurele a fost mancat !!
Pofta buna!!
Fişiere ataşate
dsc02642.jpg
dsc02642.jpg (94.74 KiB) Vizualizat de 6835 ori
http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/

Avatar utilizator
admin
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 332
Membru din: 23/06/2005 02:13

Castigatorul concursului "Reteta Lunii Noiembrie 2015"

Mesajde admin » 20/11/2015 03:08

Dragii nostri,

Speram ca v-a placut noua noastra forma de concurs, mai simpla, mai transparenta si mai accesibila.

De asemenea, speram ca v-au placut premiile, cu care promitem sa va surprindem in mod placut de fiecare data.

Acum avem placerea de a va anunta castigatorul concursului "Reteta Lunii Noiembrie 2015" si a premiului pentru acest concurs: un util blender de mana - Hand Blender Breville.

Asadar, castigatoarea este: dyadya (http://www.reteteculinare.ro/utilizator/dyadya-32520/), cu reteta sa de Tarta cu ciuperci (http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/aperitive/tarta-cu-ciuperci-9731/). Felicitari!!! :flower:

Va multumim tuturor pentru retetele inspirate pe care le adaugati in fiecare zi in site!

Va asteptam cu drag atat la concursurile viitoare de pe Reteteculinare.ro, cat si zilnic pe site sau in forum, sa mai impartasim cate o idee, sa ma aflam lucruri noi unii de la altii sau sa ne dam binete!
:flower: :hug: :love:

Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Mesajde anisoara67 » 20/11/2015 03:34

Felicitari Dia :flower: :flower: :flower: :party:
anisoara


Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori