Concursul Bucatarul lunii

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
admin
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 332
Membru din: 23/06/2005 02:13

Concursul Bucatarul lunii

Mesajde admin » 05/11/2015 04:14

Dragii nostrii, :hug:

Asa cum v-am promis, revenim cu o noua forma a clasicului concurs de pe Reteteculinare. Asadar "Bucatarul lunii" si "Reteta lunii" se intorc, in haine noi :) :love:

Intre 4 si 18 noiembrie te invitam la un dublu concurs marca Reteteculinare!

Fii BUCATARUL LUNII NOIEMBRIE!

Inscrie o reteta cu specific romanesc care sa fie ilustrata cu minim 3 fotografii si poti castiga un minunat Set vase de gatit Vitesse cu 9 piese.

Pentru a participa la concursul "Bucatarul lunii" inscrieti reteta in site-ul Reteteculinare si selectati la introducedrea retetei categoria din forum "Concurs - Bucatarul Lunii".

Atentie, pentru a participa, reteta trebuie inscrisa si in site, nu doar in forum! Adaugarea in site se face prin butonul rosu "Adauga reteta" din contul de utilizator.

O reteta poate participa la o singura categorie din concurs, dar un participant poate inscrie oricate retete diferite la fiecare categorie.


Castigatorii concursului, "Bucatarul Lunii" (ca si cel al concursului "Reteta Lunii") va fi anuntat pe 20 noiembrie.

Iata articolul cu noile reguli ale celor doua concursuri lunare:http://www.reteteculinare.ro/index.php?mpage=articole&slink=concurs-fii-bucatarul-lunii-si-propune-reteta-lunii-noiembrie

Mult succes!

Cu drag,

Echipa RC
:flower: :flower: :party:
Fişiere ataşate
adauga_reteta.jpg
adauga_reteta.jpg (42.72 KiB) Vizualizat de 4944 ori
Ultima oară modificat 12/04/2016 01:35 de către admin, modificat de 5 ori în total.

Avatar utilizator
luminita20_2006
Incepator
Mesaje: 6
Membru din: 18/09/2008 05:33

sarmale in foi de varza acra

Mesajde luminita20_2006 » 06/11/2015 03:28

Ingrediente
-700 gr carne pui (piept si pulpe superiare dezosate am folist eu)
-100 gr orez
-1 conseva rosii decojite intregi
-1 legatura ceapa verde
-1 legatura mica de marar
-1 legatura mica patrunjel
-1 morcov ras
-sare, piper
-1 lingura cimbru
-100 gr apa daca este necesar la fiert
-1 varza acra


Mod de preparare

Eu prefer de fiecare daca cand fac mancare cu carne tocata sa o cumpar eu si sa o toc acasa, asa sunt sigura ce pun in farfurie. Asa ca am cuparat un piept de pui si 400 gr de pulpe dezosate care le-am tocat la robot. Orezul l-am spalat si l-am lasat in apa sa se hidrateze putin. Intre timp am spalat zarzavatul si l-am ticat marunt. Intr-un bol am amestecat bine carnea cu orezul scurs bine de apa, verdeturile, morcovul ras, sare, piper si o lingura de bulion asta daca vreti voi.

Am ales frunzele din varza si le-am taiat marimi potrivire.Dupa care am inpachetat fiecare sarmaluta. Si uite asa una cate una gata si vasul meu s-a umplut.

Am pasat rosiile decojite cu ajutorul mixerului vertical, dar nu foarte tare , am lasat si cateva bucatele sa se vada si am turnat totul peste sarmale.Am pus putin cimbru si piper peste rosii. Daca vi se pare ca e prea putina zeama puteti aduga si putina apa.


Am dat totul la cuptor la foc mediu timp de 1 ora si 30 min , cel mai bine gustati sa fiti siguri ca este gata.

Pofta buna dragilor!
Fişiere ataşate
cimg8311.jpg
cimg8311.jpg (74.6 KiB) Vizualizat de 5069 ori
cimg8312.jpg
cimg8312.jpg (72.61 KiB) Vizualizat de 5069 ori
cimg8317.jpg
cimg8317.jpg (82.01 KiB) Vizualizat de 5069 ori
cimg8320.jpg
cimg8320.jpg (52.06 KiB) Vizualizat de 5069 ori
cimg8349.jpg
cimg8349.jpg (98.49 KiB) Vizualizat de 5069 ori

mariamihalache
Incepator
Mesaje: 6
Membru din: 15/02/2012 08:56

Placinta cu iaurt

Mesajde mariamihalache » 07/11/2015 09:15

Ingrediente
Pentru aluat
450 g faina
180 unt la temperatura camerei
140 g zahar
2 oua
140 g smantana
un plic praf de copt
un praf de sare

Pentru umplutura
1 kg iaurt cu 10%grasime(eu am folosit Pilos)
7 oua
275 g zahar pudra
2 linguri gris
2 pliculete zahar vanilat
1 fiola esenta de rom
un praf de sare

Mai avem nevoie
zahar pentru pudrat
un galbenus pentru uns placinta
ulei pentru uns tava
faina pentru infainat masa de lucru
Mod de preparare

Taiem untul cubulete si mixam.
Adaugam putin cate putin zaharul.
Incorporam ouale unul cate unul.

Adaugam smantana.
Cernem faina si o amestecam cu praful de copt si sarea.
Incorporam putin cate putin faina si framantam.
Trebuie sa rezulte un aluat moale dar nelipicios.
Punem aluatul pe masa infainata si il impartim in 3 bucati.
Cu ajutorul sucitorului intindem 3 foi de aluat.
Umplutura
Scurgem iaurtul de zer iar apoi il amestecam rand pe rand cu ouale,zaharul pudra,zaharul vanilat,esenta de rom,sarea si apoi cu grisul.
Amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.
Obtinem o umplutura cremoasa si aromata.

Ungem tava(32/22)cu ulei si o tapetam cu hartie de copt.
Asezam o foaie de aluat pe fundul tavii,folosind sucitorul.

Indepartam surplusul de aluat de pe marginile tavii.
Impartim umplutura in doua .
Peste foaia de aluat punem o parte de umplutura si nivelam.
Acoperim cu cea de-a doua foaie de aluat si indepartam surplusul de pe margini.
Turnam restul de umplutura si acoperim ce cea de-a treia foaie de aluat,indepartand surplusul de pe margini.


Dam la cuptorul preincalzit ,la 180 grade timp de aproximativ 50 min.
Cu 10 min inainte de a o scote din cuptor ungem placinta cu un galbenus bine batut.
Cand placinta este frumos rumenita si bine facuta(facem testul scobitorii),o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava.


Pudram placinta si apoio taiem .


Va invit sa serviti!
Fişiere ataşate
101_0856.jpg
101_0856.jpg (15.74 KiB) Vizualizat de 5029 ori

Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Porumbei cu sos dulce acrisor de struguri

Mesajde anisoara67 » 09/11/2015 08:37

Ingrediente;
2-3 porumbei intregi,o ciorchina mare de struguri ,nu foarte copti,un pahar de supa,2 linguri de miere,un paharel mic de otet aromatizat,50 g unt,sare piper,o lingura de legume deshidratate fara sare,50 ml ulei de masline
Preparare;
Porumbeii curatati si spalati se fierb in apa cu sare in care am adaugat o ligura de legume deshidratate fara sare,pana se inmoaie carnea .
Se broboneste strugurele spalat apoi boabele se calesc 10 minute in unt incins,apoi se adauga o lingura de miere de albine si se stinge cu otetul aromatizat.Se mai lasa 5 minute pe foc moale sa se evapore otetul.Se da de pe foc
Se scot porumbeii ,se sareaza si pipereaza dupa gust,se ung cu miere si se dau in tava in care am pus paharul de supa si uleiul de masline si se dau la cuptor sa se rumeneasca bine.Se servesc calzi stropiti cu sosul dulce acrisor din struguri.
Fişiere ataşate
dscf0076_9816.jpg
dscf0076_9816.jpg (101.21 KiB) Vizualizat de 4975 ori
dscf0061_9808.jpg
dscf0061_9808.jpg (112.32 KiB) Vizualizat de 4975 ori
dscf0013_9523.jpg
dscf0013_9523.jpg (97.93 KiB) Vizualizat de 4975 ori
dscf0020_9459.jpg
dscf0020_9459.jpg (102.98 KiB) Vizualizat de 4975 ori
dscf0014_9931.jpg
dscf0014_9931.jpg (71.1 KiB) Vizualizat de 4975 ori
dscf0007_6438.jpg
dscf0007_6438.jpg (111.27 KiB) Vizualizat de 4975 ori
dscf0042_2236.jpg
dscf0042_2236.jpg (83.4 KiB) Vizualizat de 4975 ori
anisoara

Avatar utilizator
monya
Incepator
Mesaje: 192
Membru din: 31/01/2013 03:42
Localitate: Iasi
Contact:

Placinta cu dovleac

Mesajde monya » 16/11/2015 10:18

Ingrediente:
aluat:
2 ouă,
1 cub drojdie,
500 gr făina,
ulei (cât cuprinde),
100 ml lapte,
un vf.cuĹŁit sare.

"crema" :
500 gr pulpă de dovleac (daaa, şi bostanii au pulpe)
1/2 linguriţă scorţişoară,
1/2 linguriţă nucşoară,
50 gr unt,
2 linguri zahăr brun,

1 ou pentru uns.


Preparare:
Întâi de toate am preparat aluatul. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Într-un vas am pus făina şi i-am făcut o adâncitură în mijloc în care am pus ouăle, drojdia (topita in lapte caldut) şi sarea. Am amestecat bine, după care am luat la framantat (recunosc ca deşi am aparat de framantat de vreo 5 ani, nu l-am folosit niciodata. Mereu aleg metoda clasica), adaugând din cand în cand ulei, până am obţinut un aluat nelipicios. L-am acoperit cu un prosop şi l-am lăsat la dospit (la crescut).

Între timp, am pregătit dovleacul. L-am dat prin razatoare şi l-am călit în unt cam 10 minute. Am adaugat mirodeniile şi zaharul. Am amestecat bine şi l-am lasat să se raceasca.
PS. eu am adaugat si cateva picaturi de esenta de menta si a avut un gust ....wow...

Din aluat , am format 2 bile pe care apoi le-am intins (pe masa de bucatarie, tapetata cu faina, cu succitorul) si am obtinut doua foi subtiri. Pe fiecare foaie am pus un strat generos de dovleac si le-am rulat. Le-am asezat in tava unsa cu unt si tapetata cu foina dupa care le-am uns cu oul batut.

Am dat la cuptor , la foc mediu, pentru aproximativ 30 minute.

Am pudrat cu zahar vanilat si am devorat cu pofta.
Fişiere ataşate
picture_012.jpg
picture_012.jpg (60.28 KiB) Vizualizat de 4883 ori
picture_017.jpg
picture_017.jpg (68.07 KiB) Vizualizat de 4883 ori
picture_6184.jpg
picture_6184.jpg (76.93 KiB) Vizualizat de 4883 ori
http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/

Avatar utilizator
mimmi
Incepator
Mesaje: 108
Membru din: 31/03/2010 12:44
Localitate: Cluj
Contact:

Mesajde mimmi » 18/11/2015 01:51

Sarmalute cu pasat si carne de porc
http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... orc-13777/
Fişiere ataşate
sarmalute_cu_pasat_si_carne_de_porc_100876.jpg
sarmalute_cu_pasat_si_carne_de_porc_100876.jpg (45.2 KiB) Vizualizat de 4845 ori

Avatar utilizator
admin
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 332
Membru din: 23/06/2005 02:13

Castigatoarea concursului "Bucatarul Lunii Noiembrie 2015"

Mesajde admin » 20/11/2015 03:12

Dragii nostri,

Va multumim pentru retetele minunate inscrise in concurs!

Ne face placere sa anuntam castigatoarea concursului "Bucatarul Lunii Noiembrie 2015".

Aveasta este monya (http://www.reteteculinare.ro/utilizator/monya-25796/), cu reteta sa de Placinta cu dovleac (http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/dulciuri/placinta-cu-dovleac-9755/).

Felicitari, monya, pentru castigarea unui frumos premiu, un Set vase de gatit Vitesse cu 9 piese! :flower: :party:

Felicitari tuturor pentru retetele iscusite cu care ne uimiti in fiecare zi, atat pe noi cat si pe vizitatorii site-ului! :love:

Ramanem aproape de voi, cu suprize placute :hug: :hug: :hug:

Cu drag,
Echipa RC :pup:
Ultima oară modificat 20/11/2015 04:44 de către admin, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Mesajde anisoara67 » 20/11/2015 03:33

Felicitari!!!! :hug: :flower: :flower: :flower:
anisoara

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 20/11/2015 11:24

Felicitari pentru "polonic" Monya! :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:

Felicitari tuturor participantilor si succes in continuare! :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
MIKI

dyadya
Incepator
Mesaje: 41
Membru din: 08/10/2015 07:37

Mesajde dyadya » 21/11/2015 10:37

Felicitari! :flower:


Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori