Concurs

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

ionelaburdeti
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 11/10/2015 06:28

Concurs

Mesajde ionelaburdeti » 15/10/2015 11:53

1. De obicei gătesc carne proaspăta, refrigerată pe care o păstrez in frigider un timp scurt. Carnea (in special mușchi) o acoper foarte bine pentru a preveni fenomenul de oxidare. Daca carnea se oxidează, se schimba culoarea, se face verzuie. In cazul in care folosesc carne congelată si ramane o anumită cantitate evit sa o recongelez. 2. Fructele perisabile (căpșuni, zmeura, cireșe) le congelez in caserole in care adaug un sirop alcătuit din apa si zahăr. Siropul are rolul de a păstra cat mai bine fructele intacte si astfel se evita pierderile care au loc in urma congelarii/decongelarii. 3. Pe timp de iarna folosesc ierburi aromate si doresc sa isi păstreze proprietățile cat mai bine, de aceea formez cubulețe cu diferite ierburi in care adaug ulei de măsline si le congelez. In momentul in care gătesc ciorbe sau alte preparate folosesc cubulețe. Mulțumesc!

Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori