Clatite umplute

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Clatite umplute

Mesajde Leila » 17/03/2008 12:29

Ingrediente ptr clatite 20 clatite:

10 linguri mari de faina
2 oua
1 praf sare
20 gr drojdie
50 ml ulei
apa minerala


Ingrediente umplutura :

400 gr carne tocata
1 ardei gras rosu
pasta de ardei
3buc ceapa
1 cutie ciuperci felii
sare, piper
ulei
300 gr branza telemea

Ingrediente ptr. panirat clatitele:

3 oua
pesmet
faina
sare sau delikat


Cum procedam :

Punem in blender cele 10 linguri faina, ouale , drojdia si sarea si un pic de apa minerala si dam la turatia maxima . Se adauga treptat apa minerala pana ajungem la consistenta dorita a aluatului de clatite. acum adaugam si cele 50 ml ulei in compozitie. Coacem clatitele in tava de teflon fara as adaugam ulei . Obtinem (adica atat am obtinut eu ) 20 clatite.
Ne ocupam acum de umplutura. Ceapa si ardeiul gras il tocam sau il taiem marunt . Se pune la calit pe cca 100 ml ulei , adaugam apoi carnea tocata, sare si piper dupa gust , un pic de pasta de ardei sau gulyas daca nu avem pasta , calim impreuna apoi punem apa cat sa acopere totil bine. Lasam sa fiarba pana scade apa si se formeaza in sos mai gros. Branza telemea se razuie pe razatoarea mica si se adauga la sosul rezultat. Se amesteca si se trece la umplutul clatitelor .
Se ruleaza clatitele , se baga capetele ca umplutura sa nu curga , se da prin faina, ou si apoi prin pesmet . Se pun la copt in ulei incins .
Se servesc calde cu sos de usturoi, tartar sau cu ce doriti fiecare .
Fişiere ataşate
Picture 528.jpg
Picture 528.jpg (48.33 KiB) Vizualizat de 13142 ori
Picture 527.jpg
Picture 527.jpg (51.36 KiB) Vizualizat de 13142 ori
Picture 526.jpg
Picture 526.jpg (52.15 KiB) Vizualizat de 13142 ori
Picture 497.jpg
Picture 497.jpg (47.89 KiB) Vizualizat de 13142 ori
Picture 496.jpg
Picture 496.jpg (52.45 KiB) Vizualizat de 13142 ori
Picture 495.jpg
Picture 495.jpg (45.39 KiB) Vizualizat de 13142 ori
Picture 473.jpg
Picture 473.jpg (42.34 KiB) Vizualizat de 13142 ori
Picture 472.jpg
Picture 472.jpg (53.7 KiB) Vizualizat de 13142 ori
Picture 471.jpg
Picture 471.jpg (50.21 KiB) Vizualizat de 13142 ori
Picture 470.jpg
Picture 470.jpg (57.03 KiB) Vizualizat de 13142 ori
Picture 463.jpg
Picture 463.jpg (45.13 KiB) Vizualizat de 13142 ori
Picture 469.jpg
Picture 469.jpg (47.97 KiB) Vizualizat de 13142 ori
Picture 455.jpg
Picture 455.jpg (43.22 KiB) Vizualizat de 13142 ori
Picture 453.jpg
Picture 453.jpg (31.49 KiB) Vizualizat de 13142 ori
Picture 452.jpg
Picture 452.jpg (33.98 KiB) Vizualizat de 13142 ori
Ultima oară modificat 17/03/2008 11:24 de către Leila, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 17/03/2008 12:59

o bunatate .. facea si mama mea insa cu umplutua de pateu de ficat frecat cu unt, galbenus de ou fiert ( parca ), sare, piper si mult marar ....

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 17/03/2008 03:43

Ce bune trebuie sa fie... :buuun: :buuun: Nu am facut niciodata in felul asta...astept reteta. :flower:

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 17/03/2008 04:11

si eu fac insa nu le mai dau prin ou si pesmet, le fac la cuptor :buuun: :buuun: :buuun: doar cat sa se "imprieteneasca"

Avatar utilizator
TINA An
Bucatar
Mesaje: 711
Membru din: 26/12/2007 12:24
Localitate: ORADEA

Mesajde TINA An » 17/03/2008 08:15

=D> =D> foarte bune, eu umplu clatitele cu carne tocata calita, sau o bucata de sunca presata si cascaval :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 17/03/2008 08:20

oau , super reteta si pe langa a ta Leila am mai aflat si cu ce se mai poate umple clatita :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 17/03/2008 11:25

fetelor :hug: :master: pentru intelegere cate o :flower: ptr fiecare :)

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Mesajde Micul » 21/09/2008 03:46

Multumesc pentru reteta Leila, foarte, foarte bune. :pup: :flower:
Eu le-am facut cu piept de pui, ce sa zic, bestiale. :flower: :flower: :flower:
Fişiere ataşate
DSC02316.jpg
DSC02316.jpg (53.65 KiB) Vizualizat de 12210 ori
DSC02315.jpg
DSC02315.jpg (71.29 KiB) Vizualizat de 12210 ori
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 21/09/2008 06:34

Ce bunatate :buuun: :buuun: :buuun:
Leila, Micul :master: :master: :master:
:hug: :pup: :hug: :pup: :hug: :flower: :flower: :flower:
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Mesajde Micul » 21/09/2008 08:38

Alina :pup: :flower:
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 14 vizitatori