Clatite cu carne si ciuperci

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
madi_marin
Incepator
Mesaje: 0
Membru din: 06/11/2015 11:46

Clatite cu carne si ciuperci

Mesajde madi_marin » 14/11/2017 07:08

Pentru 5 clătite mari:
1 ou
făină
700 ml apă rece
Umplutura:
1/2 piept de pui
350 g muşchi de porc proaspăt
1 ceapă
1 lingură pastă de tomate
6 ciuperci champignon
sare
piper
ulei
Crusta:
2 ouă
150 ml smântână pentru gătit
50 g caÅŸcaval ras fin
Carnea de pui şi porc se fierbe bine. Se scot bucăţile la răcit şi se taie mărunt.

Se face un aluat din oul bătut bine cu puţină sare, apă rece şi făină suficientă pentru o consistenţă ca a unei smântâni mai subţiri, din care se coc 5 clătite mari sau mai multe mai mici ( în funcţie şi de dimensiunea tăvii în care se vor gratina).

Se căleşte ceapa tocată mărunt în puţin ulei, apoi se adaugă carnea şi ciupercile tocate, se pune pasta de tomate desfăcută în puţină apă, se presară cu sare şi piper după gust şi se lasă pe foc câteva minute, amestecând continuu.

Se pregăteşte un vas termorezistent care se unge cu ulei, apoi se aşază unele lângă altele clătitele umplute cu compoziţia de carne şi ciuperci. Ouăle se bat cu smântâna şi caşcavalul ras şi se toarnă deasupra. Se dă vasul la cuptor cam 20-25 de minute.

Clătitele se servesc calde cu smântână deasupra.

Poftă bună!
Fişiere ataşate
ccc-11.jpg
ccc-11.jpg (83.32 KiB) Vizualizat de 601 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori