Ciuperci gratinate cu crutoane de paine si cascaval

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Ciuperci gratinate cu crutoane de paine si cascaval

Mesajde lucia_bp » 20/12/2014 08:48

Bucati de paine prajita, scaldate in cascaval si ciuperci rumenite…... O super reteta din categoria “ mancaruri crocante “… nedescris de buna :buuun: :buuun: :buuun:


Ingrediente

-150 g ceapa, taiata solzisori
-2- 3 linguri ulei
-500 g ciuperci pleurotus / champignon / iutari / sau combinatie intre ele, curatate si feliate
-150- 200 g smantana + extra, pentru servit ( optional)
-75 ml supa de pui / legume sau apa
-sare
-piper, proaspat macinat
-250 g paine de secara sau simpla, feliata
-100 g unt cu verdeata sau simplu
-200 g cascaval afumat sau simplu, ras
-patrunjel verde, tocat marunt, optional

Preparare

Caliti ceapa in uleiul incins.
Adaugati ciupercile feliate si lasati pe foc inca 8- 10 min, amestecand des sau pana ce ciupercile sunt facute si zeama lasata de acestea este scazuta.
Puneti smantana, supa / apa si lasati sa dea cateva clocote ( 2- 3 min).
Condimentati cu sare, piper, dupa gust, dati deoparte si lasati sa se raceasca.
Intre timp, prajiti feliile de paine la toast.
Ungeti-le cu unt pe ambele parti si taiati-le cubulete.
Asezati-le intr-un vas termorezistent uns cu unt, pe cat posibil intr-un singur strat.
Presarati uniform ½ din cantitatea de cascaval ras.
Puneti in strat amestecul cu ciuperci si presarati cu restul de cascaval ras.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca. 10- 15 min, la 200 grade sau pana ce cascavalul este topit si frumos rumenit.
Scoateti vasul din cuptor si presarati deasupra cu patrunjel verde, tocat marunt ( optional).

Serviti cat este calda, portionata. Puteti adauga deasupra 1 lingura de smantana ( optional)
Fişiere ataşate
cimg3827.jpg
cimg3827.jpg (91.08 KiB) Vizualizat de 2745 ori
cimg3828.jpg
cimg3828.jpg (71.75 KiB) Vizualizat de 2745 ori
cimg3829.jpg
cimg3829.jpg (91.98 KiB) Vizualizat de 2745 ori
cimg3830.jpg
cimg3830.jpg (88.16 KiB) Vizualizat de 2745 ori
cimg3831.jpg
cimg3831.jpg (70.42 KiB) Vizualizat de 2745 ori
cimg3832.jpg
cimg3832.jpg (84.06 KiB) Vizualizat de 2745 ori
cimg3833.jpg
cimg3833.jpg (94.81 KiB) Vizualizat de 2745 ori
cimg3834.jpg
cimg3834.jpg (115.75 KiB) Vizualizat de 2745 ori
cimg3835.jpg
cimg3835.jpg (85.07 KiB) Vizualizat de 2745 ori
cimg3836.jpg
cimg3836.jpg (77.77 KiB) Vizualizat de 2745 ori
cimg3837.jpg
cimg3837.jpg (71.95 KiB) Vizualizat de 2745 ori
cimg3838.jpg
cimg3838.jpg (78.28 KiB) Vizualizat de 2745 ori
cimg3839.jpg
cimg3839.jpg (78.2 KiB) Vizualizat de 2745 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 20/12/2014 05:25

Vreau si eu o portie din delicatesa asta... :clipocit:

=D> :hug: :flower: :pup:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 27/12/2014 06:02

Delicios si frumos asa cum ne-ai obinuit. :vis: Felicitari! :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 30/12/2014 08:45

Danieluta scrie:Vreau si eu o portie din delicatesa asta... :clipocit:

=D> :hug: :flower: :pup:


Esti servita :hug:

:pup: :pup: :pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 31/12/2014 10:05

antoniah scrie:Delicios si frumos asa cum ne-ai obinuit. :vis: Felicitari! :hug: :pup: :flower:


Multumesc :pup:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator