ciorba de vacuta cu smantana

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

ciorba de vacuta cu smantana

Mesajde d_dana_a » 10/11/2009 09:53

Ciorba de vacuta cu smantana
Ingrediente

1 kg carne vacuta
3 l apa
500 gr smantana
3 morcovi
1 radacina telina micuta
2 cepe medii
1 borsi magic(plic)
sare dupa gust(sau vegeta)
Preparare:
Carnea de vita se lasa in apa rece de seara pana dimineata.Aceasta se taie cubulete mici cu diametru de 1-2 cm si se pune in apa la fiert,intre timp se toaca legumele cubulete si se pun peste carne .In cazul in care carnea fierbe mai greu mai pune apa putin cate putin pana fierbe aceasta.


Dupa ce acestea s-au fiert se adauga sarea sau vegeta dupa gust ,apoi borsul dizolvat in ciorba.Se mai lasa sa fiarba circa 5 minute si se adauga smantana amestecata cu o lingura de faina(pt a nu se zaurdi) ,se mai lasa putin si se opreste.
Mentiuni:
Se serveste cu putin patrunjel pe deasupra si cu ardei iute.


POFTA BUNA!
Fişiere ataşate
dsc 4.jpg
dsc 4.jpg (13.74 KiB) Vizualizat de 9303 ori
dsc 3.jpg
dsc 3.jpg (21.34 KiB) Vizualizat de 9303 ori
dsc 2.jpg
dsc 2.jpg (18.05 KiB) Vizualizat de 9303 ori
dsc 1.jpg
dsc 1.jpg (21.14 KiB) Vizualizat de 9303 ori

Avatar utilizator
pmk
Incepator
Mesaje: 197
Membru din: 19/08/2009 08:27
Localitate: Deva

Mesajde pmk » 10/11/2009 05:03

Arata foarte bine ciorbita asta si cred ca e foarte buna

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 10/11/2009 06:31

Ciorba de vacuta :buuun: :buuun: :buuun: =D> :hug:

Avatar utilizator
piatralunii
Bucatar in devenire
Mesaje: 644
Membru din: 19/06/2008 08:21
Localitate: Lumea Noua

Mesajde piatralunii » 10/11/2009 08:30

Foarte simplu de facut si cred gustoasa. Bravo! O intrebare totusi: de ce se lasa carnea in apa de seara pana dimineata?
Forever Young

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 12/11/2009 12:00

piatralunii scrie:Foarte simplu de facut si cred gustoasa. Bravo! O intrebare totusi: de ce se lasa carnea in apa de seara pana dimineata?

Carnea de vita in general isi lasa mult sange la fiert ,daca nu este lasata in apa si pusa direct la fiert ciorba va iesi mai tulbure si rosiatica(astfel lasata in apa aceasta fierbe si mai repede) :wink:

Avatar utilizator
dana67
Bucatar in devenire
Mesaje: 681
Membru din: 15/05/2009 09:27

Mesajde dana67 » 12/11/2009 08:41

:roll: :roll: =D> =D>

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 14/11/2009 11:15

Parca ii sint gustul !
Felicitari !
=D> =D> =D>
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 23 vizitatori