Ciorba de vacuta

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
admin
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 332
Membru din: 23/06/2005 02:13

Ciorba de vacuta

Mesajde admin » 07/11/2016 03:44

Rasol de vita – 700 g
Morcovi – 4 buc
Pastarnac – 1 buc
Telina – 1 buc mica
Fasole verde – 200 g
Mazare – 200 g
Cartofi – 3 buc
Ceapa – 2 buc
Rosii - 4 buc
Leustean – 1 legatura
Frunze de telina – 1 legatura
Bors – 500 ml
Ulei – 2 linguri
Smantana – dupa gust
Sare – dupa gust
5l apa
Patrunjel Radacina – 1 buc

1. Scoate carnea de pe os si taie-o cubulete apoi pune-o la fiert in apa rece. Pune si oasele, pentru gust, le scoti la final. Focul trebuie sa fie potrivit. Poti sa pui si bucatile de carne intregi, dar la final trebuie sa le scoti si sa tai carnea in bucatele mici. Daca le tai de la inceput, fierb mai repede.
2. Intre timp, taie zarzavaturile cuburi: morcovul, radacina de patrunjel, pastarnacul. Pune-le pe toate intr-un castron, avand aceeasi textura vor fierbe la fel de repede, de aceea fii atent sa le tai cuburi relativ egale. Taie si radacina de telina, pastreaza frunzele de telina pentru final.
3. Taie si ceapa si cartofii. Ceapa taie cubulete foarte mici, iar cartofii o idee mai mari.Daca zarzavaturile sunt ok sa fie al dente in ciorba, pentru ca asa se vor mentine mai mult timp proprietatile nutritive, atunci cand vine vorba de cartof si ceapa este exact invers: ele trebuie sa fie fierte.
4. Dupa ce apa a inceput sa fiarba, ia spuma care se formeaza deasupra. Cand carnea e aproape fiarta ( gust-o!), poti sa calesti zarzavaturile. Incinge intr-o tigai putin ulei si celeste ceapa, morcovuii, radacina de patrunjel, pastarnacul si telina. Le calesti bine pana devin transparente: astfel legumele vor avea un gust mult mai intens.
5. Cand sunt gata, pune-le peste carnea aproape fiarta. Potriveste de sare si piper si apoi pune mazarea si fasolea verde. Fierb destul de repede, mai ales c-au fost congelate initial.
6. Dupa 15 minute, incerca si legumele sa vezi daca s-au fiert. Daca legumele au fiert, pune rosiile direct in ciorba, dupa ce ai dat focul mic. . Se pun la final pentru ca incetinesc fierberea. Dupa cateva minute scoate-le, lasa-le sa se raceasca, decojeste-le, toaca pupla si pune-o inapoi in oala.
7. Urmeaza borsul, pui 1l sau mai putin, in functie de cat de acra vrei sa fie ciorba si mai lasi sa fiarba cateva minute. Gusta, pottriveste iar de sare si e aproape gata. Pune deasupra o mana de leustean tocat marunt si frunze de telina, tocate tot marunt. Cine vrea poate manca cu smantana 
Pofta buna!

Fişiere ataşate
poza-ciorba-de-vacuta.jpg
poza-ciorba-de-vacuta.jpg (973.3 KiB) Vizualizat de 1679 ori

Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 14 vizitatori