Ciorba de Perisoare - Retetele din concurs

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 27/01/2006 05:21

Si pe aici parca aveam o reteta traditionala de supa de carnati cu slanina ( se cheama si pansament vascular , asa , intre prieteni :P ) si are cam 50 000 calorii la lingura .
Asa e si pe acolo ?

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 27/01/2006 05:32

supa in cauza n-are slanina..dar in ea pluteste un carnat :mrgreen:
pe ger..dupa ce urca 100 m de pseudo-munte(in realitate un deal cu brazi..care sa te induca in eroare)..nemtii se delecteaza uneori cu supa asta(cu proxima ocazie o sa fac o poza cu farfuria unuia) ..si cu vin fiert..

:?

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 27/01/2006 06:20

N-am obiectii la vin fiert insa nu prea-l vad langa supa de carnati :)
Parca ei erau genul care stau la masa , cot la cot , beau bere si danseaza. Mi-ai dat peste cap scara de valori :P

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 27/01/2006 06:53

chiar si cand e cald..am remarcat ca se bea mai mult vin decat bere..
fripturile facute la gratar, pe strada, carnatii "la gratar" sunt preparate delicioase in mod incontestabil..

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 27/01/2006 10:33

Se fac fripturi la gratar pe strada ?
Ciudat. Nu suna caracteristic Germaniei...

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 27/01/2006 10:41

da, lili iti poate confirma. sunt un fel de gratare imense rotunde..care se rotesc.. friptura iese deliciosa..frageda..
o vezi, ti-o alegi..hmmm.. mi se face pofta..si chiar nu e momentul acum!

Avatar utilizator
lore22
Incepator
Mesaje: 6
Membru din: 06/09/2008 07:57
Localitate: Timisoara

Multumesc Nally

Mesajde lore22 » 06/09/2008 08:43

Astazi am gatit pentru prima data cu ajutorul retetelor de pe acest site. Am ales reteta ta. Am renuntat insa la cuburile de vita, sunt nesanatoase. A iesit iamiiiiii.... am fost laudata!
:flower:
Promit sa nu fie ultima reteta inspirata de aici.
Cius! :flower:
Nally scrie:Ciorba de perisoare

Am folosit:

400 gr carne de vita (eu am avut pulpa de vitel)
o ceapa potrivita
un morcov
o telina mica
2 oua
2 linguri de orez
o legatura patrunjel, leustean
2 cuburi concentrat de vita
3 linguri zarzavat pregatit in toamna
zeama de la o lamaie


Am tocat ceapa, morcovul si telina si le-am pus in apa care fierbea deja cu o lingurita de sare si cuburile de concentrat de vita. Am pregatit carnea de vita si am tocat-o marunt. Am amestecat cu 2 linguri de orez, oul si verdeata batute bine, sare si piper. Am facut perisoarele care le-am lasat in supa ce fierbea la foc mic. Am lasat sa fiarba 10 minute si am adaugat cele 3 linguri de zarzavat facut in casa. Am mai lasat sa fiarba inca o jumatate de ora la foc potrivit dupa care am adaugat sucul de la lamaie, leusteanul si am dres ciorba cu un ou.

*zarzavatul a fost facut in toamna din rosii, ardei, morcov, ceapa si telina ; leusteanul l-am avut pastrat la congelator tocat marunt.


Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori