Ciorba de Perisoare - Retetele din concurs

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

bertha
Incepator
Mesaje: 206
Membru din: 28/10/2005 11:21
Localitate: Craiova/Bucuresti

Mesajde bertha » 25/01/2006 12:44

Interesanta idee, Lili!
Am ras de m-am prapadit, sincer, eu nici baietelului meu cand era bebe nu-i pasam asa! =)) Dar, daca functioneaza, asta-i imp! :wink:

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 25/01/2006 12:48

Sa stii ca eram curios :) Dar nu legumele nu am inteles de ce le-ai pasat ? Nu va plac intregi ?
Oricum , e o idee originala si mie imi place.

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 25/01/2006 01:02

sotului meu nu-i place ciapa shi mai ales cea fiarta...nici nu se apropie de mincare daca o vede plutind in farfurie....pentru mine insa ceapa a fost un ingredient important intotdeauna in ale bucataritului shi gustul mincarii cu ceapa e altfel( pentru mine cel putin)...in felul asta am ascuns ceapa andrei...shi sa vezi ce succes a avut ciorba....+ ca shi estetic arata super fain....credema pe cuvint.....ceea ce vezi in poza e doar 60% realitate.....

cit despre mixatul legumelor pentru bebelushi....(este adevarat ca am cam exagerat cu farimitarea)....dar dupa cum a ieshit nu-mi pare rau....va zic doar.... e pentru prima data cind fac ciorba de perishoare....shi nu ultima....!!!!!
liliana

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 25/01/2006 02:06

bravo! si eu zic ca nu-i nici o problema cu intarzierea, asa e cu problemele tehnice :D

o sugestie(asta fiindca vreau si eu sa fac supa crema de legume ca a ta dar fara perisoare): cred ca mergea bine cu cubulete de cascaval presarate si care se topesc nitel in supa calda :buuun:

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 25/01/2006 02:42

ar fi o idee Ioana sa shtii!!!Cu Fetta ( mai saratica) sau holland!!! Cred c-ar merge perfect...am s-o incerc shi-ti zic cum a ieshit!!!merci mult pentru sugestie. :hug: ..apropo...eu ashtept deja bataia urmatoare!!!! :D
liliana

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 25/01/2006 02:48

musai sa-mi zici, in weekend fac si eu!

Avatar utilizator
irinascumpik
Incepator
Mesaje: 27
Membru din: 21/01/2006 12:17
Localitate: Romania

Mesajde irinascumpik » 25/01/2006 06:28

Sall.Eu am facut ciorbita de sambata dar va spun sincer ca nu am avut timp sa o postez pana azi.Daca mai merge sa o adaug la concurs este ok daca nu asta e.....vor mai veni shi altele :wink:.nu este nici o suparare.Fetita mea a fost putin cam bolnavioara shi mi-a ocupat mai tot timpul.Uitati aici reteta shi ciorbita.Pupicei la voi :pup: .


Ciorba de perisoare

2 l de apa, 1 l de bors.
Zarzavat de supa (un morcov, un patrunjel
si o ceapa), verdeata, 3 rosii.
Sare, un galbenus, doua linguri de smintina.
Perisoare: 500 de g carne cu os, o felie de piine, doua linguri
de orez, o ceapa, un ou, sare, piper.
Se pune la fiert intr-o oala cu apa, un morcov, un patrunjel
si o ceapa, toate taiate marunt si osul care ramine de la carne.
Se lasa sa fiarba bine.
Se toarna borsul fiert separat si strecurat.
Se adauga verdeata taiata fin, rosiile carora li s-au scos semintele
si sare. Se lasa sa dea citeva clocote.
Se face o tocatura de carne, cu miezul de la o felie de piine
muiat si stros bine. Se adauga orezul, ceapa tocata fin, un ou,
sare, piper.
Se fac perisoare mici cu mina uda si se pun la fiert in ciorba.
Inainte de a se servi, se scoate osul din ciorba si se drege
cu un galbenus batut cu smintina.[/b]
Fişiere ataşate
S4010025.JPG
Ciorbita de perisoare
S4010025.JPG (32.95 KiB) Vizualizat de 5151 ori
irinascumpik

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 25/01/2006 06:44

Irina...din maaaaare mare pacat e tirziu...lumea-shi pune votul deja...daca o puneai azi dimineaza...( :? ca mine de ex)...reusheai...ca shi pe mine m-au primit cu intirziere.....dar nu face sa te intristezi.....anul are 12 luni...ceea ce inseamna ca numai in 2006 mai ai 11 shanse!!! Bafta!!! :wink:
liliana

Avatar utilizator
irinascumpik
Incepator
Mesaje: 27
Membru din: 21/01/2006 12:17
Localitate: Romania

Mesajde irinascumpik » 25/01/2006 06:49

Lili777 nu este nici o problema.Serios :) .Asta e.Am spus shi recunosc ca nu am avut timp dar nu este suparare ca mai vin altele.Ar fi chiar culmea sa ma supar pentru intarzierea mea.Pe buneAsha ca stati linistiti.Pupicei dulci la voi :hug:
irinascumpik

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 25/01/2006 06:59

eu nu am facut niciodata ciorbe cu bors....ca nu stiu sa-l fac iar de cumparat am incercat o data si l-am aruncat ca mirosea cumplit(de la billa l-am luat in sticla aia de plastic). tu il faci in casa irina?


Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori