Ciorba de Perisoare - Retetele din concurs

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Ciorba de Perisoare - Retetele din concurs

Mesajde adi » 16/01/2006 05:27

Aici vom posta toate retetele pentru ciorba de perisoare. Daca aveti multe poze puteti sa puneti un topic separat dar sa trimiteti referinta aici :wink:

Oricum la votare vom pune un topic separat cu un rezumat al concuretilor.

Avatar utilizator
Theodora
Bucatar in devenire
Mesaje: 301
Membru din: 29/08/2005 02:23
Localitate: Atena,Grecia
Contact:

Mesajde Theodora » 16/01/2006 05:45

OK,pentru ca eu am facut-o sambata si o am gata(reteta,o sa o pun aici,nu o sa deschid alt subiect.
Nu e mare filosofie,dar uite ce am facut eu!
Am ales
carne tocata de porc si vita
orez
patrunjuel/marar
ceapa tocata
1 ou
pesmet
sare

Am amestecat toul si am facut perisoarele
Imagine

Am tocat diferite legume
1 morcov
1 ceapa
1 cartof
ardei rosu,galben si verde,un sfert din fiecare
Imagine

Am pus legumele in apa la fiert,daca aveti un os de vita supa iese mult mai buna...eu nu am avut
Imagine

Intre timp am luat 4 rosii
Imagine

Si le-am dat prin razatoare
Imagine

Cand legumele s-au inmuiat putin,am adaugat perisoarele...apoi sucul de rosii
Imagine

NU am tinul timpul...dar a fost in jur de o ora...la final am pus tocat si ulei de masline
Imagine

Si apoi patrunjel si leustean
Imagine

Din pacate eu nu am avut aici bors,asa ca nu am pus,dar daca aveti,puneti...
Imagine

Succes tuturor si din partea mea...toti sinteti castigatori!
O POZA MAI DE APROAPE!

Imagine
Fişiere ataşate
IMG_1067.jpg
Si va pun aici si varianta "a la grec" dreasa cu ou si lamaie...mult mai simpla de facut!
IMG_1067.jpg (74.35 KiB) Vizualizat de 45121 ori
Imagine
Imagine
Imagine

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 17/01/2006 11:26

Super arata ciorbica de perisoare!
Spune si la noi reteta cu ou si lamaie!!!! Imi face cu ochiul tare mult! :wink:

bertha
Incepator
Mesaje: 206
Membru din: 28/10/2005 11:21
Localitate: Craiova/Bucuresti

Mesajde bertha » 17/01/2006 11:37

Iata si varianta mea de ciorba de perisoare:

Ingrediente (eu am facut o portie mica, sa mancam eu si sotul de 2 ori):

carne tocata amestec de vita si porc
orez
ceapa, morcovi, telina, pastranac, ardei, cartofi
pasta de rosii
patrunjel
condimente

Am inceput prin a pune la fiert legumele taiate (mai putin cartofii). In timp ce fierbeau, am pregatit perisoarele asa: am amestecat carnea cu un ou, cu orez si cu ceapa tocata marunt. Unii nu pun ceapa si orez la perisoare, pt ca, in timpul fierberii se mai deformeaza si nu mai au aspectul acela rotund, dar mie mi se par mult mai gustoase cu de toate prin ele. :) Am pus perisoarele in ciorba, am acoperit cu capacul si le-am lasat asa cam 30-40 min. Dupa vreo 20 min, am pus si cartofii, apoi pasta de rosii. La sfarsit, am adaugat condimente (delikat, piper), apoi verdeata (patrunjel si leustean uscat) si bors.




Fişiere ataşate
DSC06656.JPG
Un fel de zoom:))
DSC06656.JPG (30.17 KiB) Vizualizat de 45101 ori
DSC06655.JPG
Ciorba mea de perisoare
DSC06655.JPG (36.06 KiB) Vizualizat de 45101 ori
DSC06647.JPG
Perisoarele modelate (aproximativ:D)
DSC06647.JPG (49.58 KiB) Vizualizat de 45101 ori
DSC06645.JPG
amestecul pt perisoare
DSC06645.JPG (40.2 KiB) Vizualizat de 45101 ori
DSC06643.JPG
ingredientele pt perisoare
DSC06643.JPG (26.4 KiB) Vizualizat de 45101 ori
DSC06641.JPG
zarzavatul pus la fiert
DSC06641.JPG (31.42 KiB) Vizualizat de 45101 ori
DSC06640.JPG
am tocat zarzavatul
DSC06640.JPG (42.05 KiB) Vizualizat de 45101 ori

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 17/01/2006 12:32

Bravo fetelor, arata super pozele voastre. Un plus pentru zoom-ul berthei si pentru portia " a la grec " a Theodorei. Bafta la vot !!!

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 17/01/2006 12:38

Ciorba de perisoare

Am folosit:

400 gr carne de vita (eu am avut pulpa de vitel)
o ceapa potrivita
un morcov
o telina mica
2 oua
2 linguri de orez
o legatura patrunjel, leustean
2 cuburi concentrat de vita
3 linguri zarzavat pregatit in toamna
zeama de la o lamaie


Am tocat ceapa, morcovul si telina si le-am pus in apa care fierbea deja cu o lingurita de sare si cuburile de concentrat de vita. Am pregatit carnea de vita si am tocat-o marunt. Am amestecat cu 2 linguri de orez, oul si verdeata batute bine, sare si piper. Am facut perisoarele care le-am lasat in supa ce fierbea la foc mic. Am lasat sa fiarba 10 minute si am adaugat cele 3 linguri de zarzavat facut in casa. Am mai lasat sa fiarba inca o jumatate de ora la foc potrivit dupa care am adaugat sucul de la lamaie, leusteanul si am dres ciorba cu un ou.

*zarzavatul a fost facut in toamna din rosii, ardei, morcov, ceapa si telina ; leusteanul l-am avut pastrat la congelator tocat marunt.
Fişiere ataşate
9.jpg
9.jpg (42.5 KiB) Vizualizat de 45090 ori
8.jpg
8.jpg (69.67 KiB) Vizualizat de 45090 ori
7.jpg
7.jpg (88.21 KiB) Vizualizat de 45090 ori
6.jpg
6.jpg (73.45 KiB) Vizualizat de 45090 ori
5.jpg
5.jpg (47.36 KiB) Vizualizat de 45090 ori
4.jpg
4.jpg (53.26 KiB) Vizualizat de 45091 ori
3.jpg
3.jpg (47.96 KiB) Vizualizat de 45091 ori
2.jpg
2.jpg (39.04 KiB) Vizualizat de 45091 ori
1.jpg
1.jpg (50.97 KiB) Vizualizat de 45091 ori

bertha
Incepator
Mesaje: 206
Membru din: 28/10/2005 11:21
Localitate: Craiova/Bucuresti

Mesajde bertha » 17/01/2006 12:39

Multumesc, Andrei! :) Astept cu nerabdare ciorbita ta!

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 17/01/2006 12:45

Bertha felicitari!
Nu stiam de ceapa in carne doar de orez! :D Data viitoare am sa incerc si asa! :wink:

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 17/01/2006 02:56

mai fetelor ce rapide sunteti!!!! nu avem timp pana in 25 sa punem poze?

oricum arata bine toate pana cum si voi avea probleme la vot!

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 17/01/2006 03:11

Deja e greu de ales :?: Toate arata foarte bine. Si sunt facute ca la carte :wink:


Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori