Ciorba bogata de pui cu paste integrale

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Ema Hurdugaci
Incepator
Mesaje: 5
Membru din: 11/01/2017 01:23

Ciorba bogata de pui cu paste integrale

Mesajde Ema Hurdugaci » 13/05/2017 04:09

1O caserola cu spate și spinări de pui de la Puiul Fermierului
1 telina mica
3 morcovi medii
2 pastarnaci
2 rădăcini de pătrunjel
2 cepe albe
4 fire de usturoi verde
200 de grame paste integrale
2, 5 litri apă
sare, piper, după gust
1 legătură marar
1 legătură pătrunjel
200 ml smantana pentru gatit
1 linguriță boia dulce
1 linguriță boia afumată
1 linguriță usturoi pudră
2 linguri tarhon uscat
4 linguri de ketchup de casă
1 jumătate de linguriță pastă de ardei iute
1 linguriță pudră de curry picantă
sucul de la o lămâie
ulei de rapita 5 linguri și extra, după nevoie
smantana fermentata
Într-o oala cu capacitate de 3 litri, se incing 3 linguri ulei, se adaugă puiul spălat , puțină sare, cele două cepe albe curățate de coajă și tăiate în patru, un pastarnac curățat și feliat în bucăți mai mari, puțină sare. Toate aceste ingrediente se îndepărtează la final, când ciorba este gata.
Ingredientele enunțate anterior se calesc pret de cca. 10 minute, până capătă o culoare frumoasa, aurie, apoi se toarnă apa și se pun la fiert 30 de minute.
Între timp, se curăță și se toacă mărunt restul legumelor, se pregatesc condimentele, ierburile.
Se încinge o tigaie antiaderenta, se adaugă 2 linguri de ulei și se calesc cca. 5 minute usturoiul verde, apoi 10 minute, restul legumelor, la final, se amesteca bine cu condimentele, verdeturile tocate cam cate o jumătate din fiecare legătură).
Compoziția rezultată se adaugă peste pui, se mai fierbe 30 de minute, urmează pastele integrale care se mai fierb 15 minute, apoi smantana de gatit și zeama de lămâie, încă un pahar de apă călduță. Se mai dă un clocot la final și ciorba este gata!
Se servește cu smantana fermentata, pătrunjel și marar.
Este o ciorbă foarte satioasa, consistenta, rețetă proprie, din acest motiv am denumit-o ciorbă bogată!
Fişiere ataşate
2017-05-13-15-36-32.jpg
2017-05-13-15-36-32.jpg (379 KiB) Vizualizat de 775 ori
2017-05-13-15-37-04.jpg
2017-05-13-15-37-04.jpg (585.89 KiB) Vizualizat de 775 ori
2017-05-13-15-37-19.jpg
2017-05-13-15-37-19.jpg (592.24 KiB) Vizualizat de 775 ori
2017-05-13-15-37-31.jpg
2017-05-13-15-37-31.jpg (561.89 KiB) Vizualizat de 775 ori
2017-05-13-15-37-47.jpg
2017-05-13-15-37-47.jpg (517.3 KiB) Vizualizat de 775 ori
2017-05-13-15-38-02.jpg
2017-05-13-15-38-02.jpg (456.42 KiB) Vizualizat de 775 ori
2017-05-13-15-38-14.jpg
2017-05-13-15-38-14.jpg (480.8 KiB) Vizualizat de 775 ori
2017-05-13-15-38-27.jpg
2017-05-13-15-38-27.jpg (382.48 KiB) Vizualizat de 775 ori
2017-05-13-15-38-40.jpg
2017-05-13-15-38-40.jpg (467.47 KiB) Vizualizat de 775 ori
2017-05-13-15-38-54.jpg
2017-05-13-15-38-54.jpg (540.68 KiB) Vizualizat de 775 ori
2017-05-13-15-39-25.jpg
2017-05-13-15-39-25.jpg (497.31 KiB) Vizualizat de 775 ori
2017-05-13-15-36-49.jpg
2017-05-13-15-36-49.jpg (382.54 KiB) Vizualizat de 775 ori

Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori