Ciocolata plastica

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Ciocolata plastica

Mesajde alina_i » 23/02/2011 08:42

Am promis ceva mai demult, intr-un alt subiect, ca am sa va povestesc detaliat despre cicolata plastica. :D

Pentru ca black_sweet_crush a intrebat despre decoratiuni care se fac usor,
am sa scriu acum despre ciocolata cu care fac (mai nou) decorurile.
Sper sa fie de folos chiar daca la capitolul poze am doar niste oameni de zapada si frunzele de la tortul facut de ziua sotului.

In primul rand trebuie sa avertizez ca are un mare dezavantaj :!:
nu se poate colora :x sau cel putin nu stiu eu cum :blushing:
Inca nu am gasit sa cumpar prafuri de la Wilton...
Sunt singurii coloranti pe care nu i-am incercat :D
Deci, decorul trebuie conceput prin combinarea diferitelor ciocolate (neagra, alba, cu lapte).

Si ca sa compensam, uite ca are si un avantaj!
Doua chiar!!! :wink: Ba nu! Trei!
Unu - are un gust care mie personal mi se pare mult mai bun decat cel al pastei de lapte praf.
Doi - se lucreaza incomparabil mai usor decat sus numita pasta (Nu mi-o luati in nume de rau. Nu vreau sa denigrez in nici un fel pasta de lapte praf :paguba: )
Trei - rezista foarte bine la temperatura camerei!!! Isi mentine foarte bine forma si aspectul!

Hai ca v-am aburit destul :P

Toata povestea e foarte simpla!

100gr. ciocolata (din cea simpla - fara creme sau alune ori stafide) alba, neagra sau cu lapte,
1 lingurita plina cu miere curata de albine.

Asta e tot! Acuma sa va spun cum facem:

Maruntim (separat fiecare tip) ciocolata si o punem intr-un vas care rezista la baia de aburi. Eu folosesc un caston de inox, pe care il asez deasura unei cratiti cu apa fierbinte. Apa nu trebuie sa atinga fundul vasului.
Cred ca merge si la microunde - eu nu am tehnologia necesara, de aceea doar imi dau cu parerea.

Amestecam cu o lingura de lemn pana se topeste ciocolata.
Toata povestea asta se intampla pe masa din bucatarie. Nu pe aragaz!
Singura sursa de caldura este apa fierbinte.

Cand ciocolata a devenit lichida, luam castronul de pe aburi, adaugam mierea si amestecam energic.
O sa fie initial o chestie aiurea.
Nu va speriati! Continuati sa amestecati pana se omogenizeaza.
In 2-3 minute trebuie sa obtineti o pasta omogena, pe care o faceti sul si o infasurati bine in folie alimentara.

Lasati batonul obtinut macar peste noapte la frigider.
Se va lucra mult mai usor.
Se poate pastra oricata vreme in frigider.

Cand aveti nevoie de oarece decoratiuni, scoateti batonul de la frigider, si lasati-l la temperatura camerei cateva ore.
Cu manile foarte curate, framantati cate o bucatica (cam de marimea unei nuci), pana ajungeti la consistenta cu care puteti lucra.

Daca v-ati murdarit pe maini, spalati-va din nou. Nu folositi ulei!

Intindeti pasta intre doua folii alimentare si apoi presati cu degetul, circular, pana obtineti o foaie subtirica (1-2 mm) din care rasuciti petale de flori.

Am niste poze mai explicite la frunze.

Eu nu am forme dar se poate face si folosind ustensile obijnuite.
Eu am taiat forma frunzei cu un cutitas si am trasat nervurile cu ajutorul unei frigarui.
Am pus frunzele sa se intareasca pe rola de folie alimentara - ca sa capete forma curbata.

Cand o sa mai am poze, o sa mai pun :D
Deocamdata atat :paguba:
Fişiere ataşate
ciocolata plastica10.JPG
ciocolata plastica10.JPG (72.76 KiB) Vizualizat de 20390 ori
ciocolata plastica9.JPG
ciocolata plastica9.JPG (67.73 KiB) Vizualizat de 20390 ori
ciocolata plastica8.JPG
ciocolata plastica8.JPG (51.58 KiB) Vizualizat de 20390 ori
ciocolata plastica7.JPG
ciocolata plastica7.JPG (61.24 KiB) Vizualizat de 20390 ori
ciocolata plastica6.JPG
ciocolata plastica6.JPG (69.27 KiB) Vizualizat de 20390 ori
ciocolata plastica5.JPG
ciocolata plastica5.JPG (74.8 KiB) Vizualizat de 20390 ori
ciocolata plastica4.JPG
ciocolata plastica4.JPG (56.11 KiB) Vizualizat de 20390 ori
ciocolata plastica3.JPG
ciocolata plastica3.JPG (58.97 KiB) Vizualizat de 20390 ori
ciocolata plastica2.JPG
ciocolata plastica2.JPG (45.18 KiB) Vizualizat de 20390 ori
ciocolata plastica1.JPG
ciocolata plastica1.JPG (64.22 KiB) Vizualizat de 20390 ori
ciocolata plastica.JPG
ciocolata plastica.JPG (85.35 KiB) Vizualizat de 20390 ori
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 24/02/2011 08:21

Felicitari !
=D> =D> =D>

Am sa incerc si eu sa fac cate ceva cu acesta ciocolata plastica ...mie personal imi place cum arata florile facute de tine... si in plus...imi place mult ciocolata !!!

:master: :master: :master:
:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 24/02/2011 10:08

Aliana =D> =D> =D> :master: :master: :master: foarte ingenios, foarte frumos......imi place idea de ciocolata simpla doar cu miere.
Am citit undeva ca nu ai incercat sa colorezi ciocolata alba....eu o colorez dar am culori pudra si crema...cu lichid nu am incercat nici eu dar ma gandesc ... :vis: daca se amesteca lichidul cu mierea si apoi cu ciocolata????...sa stii ca am sa incerc zilele viitoare daca am sa am timp...am de facut coliva pentru parastasul de obste si am sa incerc sa fac niste flori din ciocolata daca am sa am timp....am sa incerc atunci sa vad ce iese.....revin ..... :hug: :pup:

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 24/02/2011 11:22

Alina, o doamna, ca de obicei!Jos palaria! :flower:
Multumim mult de explicatii, eu am inteles :)
O sa incerc sa le fac,dar cred ca numai cu cioco alba,sa nu am reclamatii de la gradinita.
V-am zis ca astept 10 litri de fisca din tara :roll: :P :P :P ..abia astept sa fac tort diplomat :buuun:

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 24/02/2011 01:39

asta chiar ma interesa, sa mai postezi si alte secrete.
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 23/05/2011 10:05

Interesant... :)
de ziua Soniei o sa incerc sa fac :wink:

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 26/05/2011 11:22

Va rog sa ma iertati dar am si uitat de acest subiect :blushing:
Si cum am cam absentat in ultima vreme, noroc cu Thea ca l-a scos in fata :lol:
Am sa-l pun si in Cartea de bucate :clipocit:

Lucia - este cel mai simplu! merita incercat si sigur nu dai gres!!!
Mie nu-mi place deloc pasta de zahar (la gust).
S-o lucra usor, dar gustul nu ma multumeste deloc!
Pe cand ciocolata plastica e altceva :wink:

Anca - am folosit gel pentru colorarea ciocolatei albe!
Am facut trandafiri si pentru ca nu am amestecat-o perfect, au iesit marmorati :D
Am facut si un ou pentru tortul de Paste dar pe acesta l-am pictat :lol:
La fel am facut si cu puisorii si narcisele!

black_sweet_crush cum a iesit tortul pentru gradi?

alinaraluca2000 :P ce simpatica esti!!!
Dac-ar fi secrete le-as mai spune?

Thea - sa pregatesti ciocolata din vreme si sa modelezi figurinele cu cateva zile inainte sa faci tortul.
Le pastrezi la frigider intr-o cutie bine inchisa si le folosesti pentru decorat!
Asa nu vei mai fi aglomerata in ziua pregatirii tortului si vei fi linistita pentru ca stii cum ti-au iesit decoratiunile.
Te pot ajuta si copiii la modelat! Cu siguranta vor fi foarte incantati!
Fişiere ataşate
P1130809.JPG
P1130809.JPG (58.21 KiB) Vizualizat de 19700 ori
226.jpg
226.jpg (89.64 KiB) Vizualizat de 19700 ori
Raul este un bine prost inteles.



www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 26/05/2011 12:16

M-am descurajat la vremea aceea, mi-a fost teama ca daca nu-mi iese( ca asa sunt eu desteapta, niciodata nu-mi iese cum trebuie), a doua oara nu ma mai apuc. Aseara ma luase iar sa fac cioco asta, dar imi mancase Leo mierea =)) ..si cumparasem 3 tablete de cioco special pt asta.
Uite torturile de la ziua lui Leo mic, ala mai mic a mers la gradi, celalalt a ramas acasa.
Fişiere ataşate
gradi.jpg
gradi.jpg (61.02 KiB) Vizualizat de 19690 ori

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 08/06/2011 10:15

ce-mi place si mie ideea! nici eu nu ma prea impac cu pasta de lapte praf,ies frumosi,dar e greu de nimerit consistenta.
O sa incerc si eu varianta asta, cei din lapte praf nu prea s-au mancat oricum,pe cand pe astia nu cred ca i-ar refuza nimeni.
Fişiere ataşate
roses.JPG
roses.JPG (85.73 KiB) Vizualizat de 19473 ori
roses1.JPG
roses1.JPG (62.78 KiB) Vizualizat de 19473 ori
http://cartederetete.ro

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 08/06/2011 11:07

Am tableta, am mirea-se executa. tableta mea e de 125gr, tre s-o mai retez oleaca :paguba:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori