Ciocanele de pui marinate si legume, la cuptor

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
mara05
Incepator
Mesaje: 30
Membru din: 02/07/2016 04:12

Mesajde mara05 » 03/09/2016 01:35

lucia_bp scrie:
mara05 scrie:Doamna Lucia, asa cum am spus in comentariul anteior am pregatit ciocanelele de pui. Foarte bune. La legume am mai pus in afara de cartofi si morcov si conopida, dovlecei si ardei gras rosu. Mi a iesit o minunatie de mancare si am primit aplauze la scena deschisa. Multumesc :hug: :hug: :hug:


" Minunatia" ta de mancare ti se datoreaza si ma bucur ca a fost pe placul si gustul vostru. Din cate imi spui, ai folosit mult mai multe legume la cuptor. Bine ai facut daca tot le aveai in casa...varietatea de legume desigur ca imbunatateste calitatea preparatului...numai sa fii atenta sa nu folosesti legume care necesita timpi mult diferiti de gatire pentru ca risti ca cele care se fac mai repede sa se inmoaie si terciuiasca fata de altele care necesita timp mai indelungat de gatire. Eventual, pe cele care se fac mai repede, le adaugi in tava ( la cuptor) mai tarziu.

:hug: :hug: :hug:


Oare de ce nu m-am gandit la acest lucru. Va multumesc pentru sfat si o sa tin cont de el data viitoare cand mai fac legume la cuptor. Bine se spune ca omul cat traieste are de invatat. Multumesc doamna Lucia pentru tot ce ma invatati si toate indrumarile dumneavoastra. Tare bine imi prind aceste ponturi. :hug:

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 04/09/2016 12:52

lucia_bp scrie:
angela_de scrie:Bun, bun si iarasi buuuuunnnn!
Daca Miki ia carnitza, eu ma inscriu la cartofi.... mi-i si inchipui, aromati, rumeniti, dar si cremosi in acelasi timp, imbibati cu toate sucurile de pe fundul tavii :buuun: :buuun: :buuun: !

Daca mai faci, sa incerci sa inlocuiesti nucsoara cu seminte de coriandru pisate mai marisor.... sint preferatele mele la friptura de pui la cuptor.


Ai dreptate ca a fost tare bun :buuun: :buuun: :buuun: Daca tot vrei sa servim impreuna- ciocanelele la Mikirafaela si legumele tie- eu iau din amandoua pentru ca nu pot renunta nici la carne si nici la legume, atunci ar fi mai bine sa ne intalnim si sa punem de o petrecere.
Cu siguranta la urmatoarea tura de friptura am sa folosesc seminte de coriandru in loc de nucsoara. Este tentant :!: Multumesc :pup: :pup: :pup:

:hug: :hug: :hug:


Lucia, sa nu-mi spui de 2 ori de intilnit, pus de petrecere si servit impreuna oricare din minunatiile tale :D ...
Caci, iti vine sa crezi sau nu, dar exakt in zilele in care postai retetele acestor bunatati, eu ma imbuibam cu placinte ardelenesti (urda cu marar, cartofi, ciuperci), langosi, palanete (varza, brinza + cozi ceapa, speciale, visine) la Palanetul savuros, malai dulce cu lapte la Panemar, Varza a la Cluj etc la "Pastaierie" etc etc, in timp ce haladuiam pe aici.... si prin imprejurimi... :P :hug:
Fişiere ataşate
cimg6338.jpg
cimg6338.jpg (64.1 KiB) Vizualizat de 3759 ori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 04/09/2016 08:46

paula21 scrie:O schimbare binevenita, de la pulpele de pui cu sare si piper, puse la cuptor, pe care le mananc de obicei.
Maine le voi pregati si eu. Sper ca imi va reusi.
:paguba: :paguba:


Buna si inspirata alegere =D> =D> =D> Pregateste marinada si lasa ciocanelele in ea chiar de seara pana dimineata...cu cat carnea sta mai multe ore la marinat, devine mai frageda si aromata...o bunatate de te lingi pe degete :buuun: :buuun: :buuun: Ai sa te convingi dupa ce le pregatesti. Pfta buna :!:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 04/09/2016 08:57

mara05 scrie:
lucia_bp scrie:
mara05 scrie:Doamna Lucia, asa cum am spus in comentariul anteior am pregatit ciocanelele de pui. Foarte bune. La legume am mai pus in afara de cartofi si morcov si conopida, dovlecei si ardei gras rosu. Mi a iesit o minunatie de mancare si am primit aplauze la scena deschisa. Multumesc :hug: :hug: :hug:


" Minunatia" ta de mancare ti se datoreaza si ma bucur ca a fost pe placul si gustul vostru. Din cate imi spui, ai folosit mult mai multe legume la cuptor. Bine ai facut daca tot le aveai in casa...varietatea de legume desigur ca imbunatateste calitatea preparatului...numai sa fii atenta sa nu folosesti legume care necesita timpi mult diferiti de gatire pentru ca risti ca cele care se fac mai repede sa se inmoaie si terciuiasca fata de altele care necesita timp mai indelungat de gatire. Eventual, pe cele care se fac mai repede, le adaugi in tava ( la cuptor) mai tarziu.

:hug: :hug: :hug:



Oare de ce nu m-am gandit la acest lucru. Va multumesc pentru sfat si o sa tin cont de el data viitoare cand mai fac legume la cuptor. Bine se spune ca omul cat traieste are de invatat. Multumesc doamna Lucia pentru tot ce ma invatati si toate indrumarile dumneavoastra. Tare bine imi prind aceste ponturi. :hug:



Cu multa placere, draga mea :pup: Asa cum ai sesizat si tu, aceste comentarii, discutii, intrebari puse de useri la diferite retete de pe forum, ne ajuta sa pregatim o mancare savuroasa si ne scutesc sa facem unele greseli...desigur, cu trecerea timpului si din experienta, din informatiile acumulate...le inlaturam, dar tare ne necajim cand nu ne-am dat seama de la inceput de " acel ceva"...

Mult succes in continuare si mult spor :flower:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

alexsa
Incepator
Mesaje: 17
Membru din: 30/08/2016 02:14

Mesajde alexsa » 04/09/2016 03:24

lucia_bp scrie:
alexsa scrie:
lucia_bp scrie:
alexsa scrie:Arata tare bine, iar ciocanelele s-au rumenit doar cat trebuie. Cu siguranta ca a fost tare bun si aromat. oare nu ar fi mers si usturoi ? :hug:


Este usturoi in marinada, dar daca doresti sa pui mai mult, nu te opreste nimeni...retetele nu sunt batute in cuie si le poti adapta dupa preferinta si gustul tau. Poti deasemenea sa pui feliiute de usturoi si printre legume...totusi sa nu exagerezi...trebuie pastrat in toate un echilibru...

:hug: :hug: :hug:


Sigur ca nu am sa pun foarte mult usturoi, dar noua ne place sa i simtim bine gustul. Acum mi a venit o idee: fac un mujdei de usturoi si fiecare isi pune in farfurie cat doreste. Multumesc :hug:


Buna idee pentru fanii usturoiului...asa poate sa-si puna fiecare cat doreste, dupa preferinta :peace: Mujdeiul de usturoi poti sa-l faci dupa reteta consacrata sau sa-l faci mai cremos sau cu un gust nu atat de pronuntat- poti adauga in mujdei smantana sau iaurt si sa omogenizezi bine...

:hug: :hug: :hug:


La ciocanelelacestea de pui cu legume am facut si mujdei de usturoi+iaurt=grozav de bune. Pacat ca nu am avut in casa decat o tavita de ciocanele si s au terminat mult prea repede. Intr-un fel este rau si pe de alta parte este bine ca asa pot sa fac si alte preparate de ale dumneavoastra :hug:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 04/09/2016 05:41

La ciocanelelacestea de pui cu legume am facut si mujdei de usturoi+iaurt=grozav de bune. Pacat ca nu am avut in casa decat o tavita de ciocanele si s au terminat mult prea repede. Intr-un fel este rau si pe de alta parte este bine ca asa pot sa fac si alte preparate de ale dumneavoastra Imbratisare


Alexsa, ma bucur ca v-au placut ciocanelele de pui cu legume si mujdei. Intotdeauna, mancarea care-ti place este cea mai buna :peace:
Mare dreptate ai...eu de cand imi propun sa pregatesc doar jumatate de portie ca sa pot face mai repede din retetele " in asteptare" si pe care chiar le astept sa le vina mai repede randul :vis: ...pe de alta parte, avand multe alte proiecte in plan, timpul de gatit mi se tot scurteaza si-mi reprosez uneori faptul ca nu am facut mai multa mancare ca sa pot sa ma ocup si de restul ...Dar, asa ca tine, ma straduiesc sa le potrivesc cat se poate de bine.
In atare situatie, iti doresc mult spor :!:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 04/09/2016 06:24

angela_de scrie:
lucia_bp scrie:
angela_de scrie:Bun, bun si iarasi buuuuunnnn!
Daca Miki ia carnitza, eu ma inscriu la cartofi.... mi-i si inchipui, aromati, rumeniti, dar si cremosi in acelasi timp, imbibati cu toate sucurile de pe fundul tavii :buuun: :buuun: :buuun: !

Daca mai faci, sa incerci sa inlocuiesti nucsoara cu seminte de coriandru pisate mai marisor.... sint preferatele mele la friptura de pui la cuptor.


Ai dreptate ca a fost tare bun :buuun: :buuun: :buuun: Daca tot vrei sa servim impreuna- ciocanelele la Mikirafaela si legumele tie- eu iau din amandoua pentru ca nu pot renunta nici la carne si nici la legume, atunci ar fi mai bine sa ne intalnim si sa punem de o petrecere.
Cu siguranta la urmatoarea tura de friptura am sa folosesc seminte de coriandru in loc de nucsoara. Este tentant :!: Multumesc :pup: :pup: :pup:

:hug: :hug: :hug:


Lucia, sa nu-mi spui de 2 ori de intilnit, pus de petrecere si servit impreuna oricare din minunatiile tale :D ...
Caci, iti vine sa crezi sau nu, dar exakt in zilele in care postai retetele acestor bunatati, eu ma imbuibam cu placinte ardelenesti (urda cu marar, cartofi, ciuperci), langosi, palanete (varza, brinza + cozi ceapa, speciale, visine) la Palanetul savuros, malai dulce cu lapte la Panemar, Varza a la Cluj etc la "Pastaierie" etc etc, in timp ce haladuiam pe aici.... si prin imprejurimi... :P :hug:


Draga mea, invitatia ramane valabila :peace:
Cat despre ce ai servit si pe unde ai umblat...imi da un mic sentiment de invidie :wink:... cu bunatatile servite, treaca de la mine ca pot sa-mi satisfac pofta facandu-le, dar nu pot inlocui locurile frumoase pe unde te-ai plimbat :badday:
Sa-ti fie de bine si sa te bucuri de toate :!:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 04/09/2016 08:26

Iti multumesc Lucia... :)
Desi invidia mea e muuult mai mare si in orice caz mai fondata.... si nu numai pentru ca tu ai oricand acces la aceste locuri minunate si bunatati ardelenesti (daca ai sti cu cat nesatz ma uit intotdeauna la prima poza a retetelor tale, in care prezinti "materia prima" made in Romania :vis: ).... Dar mai ales pentru ca ai maiestria/indeminarea si rabdarea sa le reproduci, oricand ti-ar fi pofta =D> =D> :master: !!!!!

Iti doresc multa putere, inspiratie si noroc in realizarea tuturor proiektelor aktuale si viitoare!
Doamne-ajuta ! :rugaciune:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 05/09/2016 09:41

angela_de scrie:Iti multumesc Lucia... :)
Desi invidia mea e muuult mai mare si in orice caz mai fondata.... si nu numai pentru ca tu ai oricand acces la aceste locuri minunate si bunatati ardelenesti (daca ai sti cu cat nesatz ma uit intotdeauna la prima poza a retetelor tale, in care prezinti "materia prima" made in Romania :vis: ).... Dar mai ales pentru ca ai maiestria/indeminarea si rabdarea sa le reproduci, oricand ti-ar fi pofta =D> =D> :master: !!!!!

Iti doresc multa putere, inspiratie si noroc in realizarea tuturor proiektelor aktuale si viitoare!
Doamne-ajuta ! :rugaciune:


Ai dreptate, dar vezi tu, suntem atat de preocupati in a realiza tot ce ne-am propus azi si sa nu lasam pe maine... si sa ducem la bun sfarsit ce am inceput, incat trecem pe langa lucrurile frumoase si nici nu le mai bagam in seama. Uitam sa ne bucuram de lucrurile simple...Multumesc pentru cuvintele pline de o mare incarcatura emotionala si toate urarile facute si dam voie sa ti le intorc inzecit :!: :peace: :love:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori