Cine stie o super retea de lasagna?

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
sibel
Incepator
Mesaje: 30
Membru din: 07/01/2006 01:53
Localitate: Bucuresti

Cine stie o super retea de lasagna?

Mesajde sibel » 31/01/2006 04:11

care dintre stranieri stie retea de lasgna? eu am un stil al meu, dar sosul mai merge imbunatatit. stie cineva cum?? sau o reteta pentru caneloni?

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 31/01/2006 04:29

ti-am trimis pe PM reteta care o am eu. am poze(sper ca nu le-am sters :) ) cu sosul care-l folosesc la lasagne, paste, cottage pie...ragu adica. daca vrei le pun diseara, cand ajung acasa

Avatar utilizator
sibel
Incepator
Mesaje: 30
Membru din: 07/01/2006 01:53
Localitate: Bucuresti

Mesajde sibel » 31/01/2006 05:03

e perfect si cu poze ca sa vad care este consistenta sosului bechamel. mersi

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 31/01/2006 10:27

da unde sunt mesajele mele????????? si pozelel cu ragu?????

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 01/02/2006 12:06

Ioana la mesaj nu ai pus poze si nici reteta! Poate ni le impartasesti si noua... nu numai lui Sibel! :)

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 01/02/2006 10:58

cum sa nu. le-am pus ieri pe la 6...dar aseara cand am ajuns acasa nu le-am mai gasit, si era aici si un mesaj de la Lili si el disparut....eu le mai pun o data dar voiam sa stiu ce s-a intamplat.

si lui sibel i-am scris reteta pe PM pentru ca acolo mi-a scris prima data si apoi am vazut mesajul de aici...departe de mine gandul sa fac un secret din asta... :)

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 01/02/2006 11:11

Deci reteta de lasagne de la cineva din Italia, nu angelique dar la fel de incredere ca ea.

Cum am zis am doar poze cu ragu ca am facut mult o data si ce nu am folosit am congelat. eu il folosesc la mai multe mancaruri, le scriu la sfarsit.


Sos ragu:

Am pus 2 cepe+2 morcovi+2 felii telina tocate marunt(sau razuite) in putin ulei pana s-au inmuiat. Am adaugat carne(cam 1 kg sau mai mult, nu am cantarit, eu am pus de porc dar merge si de vita sau combinata) si am lasat la prajit pana s-a evaporat apa de pe ea(cam 10 minute).

Am adaugat un paharel de vin, am lasat sa se evapore si apoi am acoperit cu bulion(am pus 1/2 litri ca era ultimul dar ar mai fi mers o cana).Am condimentat bine cu sare, piper si cimbru. Am lasat la fiert pana carnea e facuta(cam 1 ora).
Fişiere ataşate
ragu5.jpg
aici e gata sosul
ragu5.jpg (21.73 KiB) Vizualizat de 8103 ori
ragu3.jpg
acoperita carnea cu bulion si am completat cu putina apa ca nu mi-a ajuns bulionul....
ragu3.jpg (48.88 KiB) Vizualizat de 8103 ori
ragu2.jpg
carnea la prajit
ragu2.jpg (120.27 KiB) Vizualizat de 8103 ori
ragu1.jpg
legumele la calit
ragu1.jpg (116.03 KiB) Vizualizat de 8103 ori

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 01/02/2006 11:15

Se face si un sos alb(bechamel):

1l lapte, 1 dl faina, cascaval ras, sare, piper

-se pune laptele la fiert. se adauga restul ingredientelor(amesetcati bine faina sa nu faca cocoloase). se mai lasa putin la foc.

eu il fac dupa ochi dar asta e o cantitate aproximativa dupa care sa va orientati. puteti sa il faceti fara cascaval...

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 01/02/2006 11:17

Lasagne:

- in tava unsa cu putin unt/margarina se pune o foaie de lasagne;
- se unge cu sos bechamel
- se pune un strat de ragu.
- se pun felii de mozzarela(sau alt cascaval), se mai presara eventual parmezan
- si tot asa straturi, ultimul strat de bechamel; se rade cascaval(parmezan) deasupra.

Se acopera tava cu folie si se da la 180C cel putin o ora.

Obs. la fiecare strat se apasa bine cu mana ca sa incapa cat mai multe in tava

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 01/02/2006 11:24

La ce mai folosesc ragu:

1. Cottage pie:

Se face un piure normal din cartofi(cum vreti voi, cu lapte, smantana sau margarina/unt.....) doar sa fie putin mai tare....in el adaugati apoi un ou, 3 catei usturoi, sare , piper, patrunjel tocat.

Intr-un vas termorezistent puneti un strat de ragu(daca e prea uleios il storceti putin, eu patesc asta daca e carnea de la bunica-mea, e mai grasa) si apoi un strat de cartofi. Se presara apoi branza de oaie sau branza burduf(eu din asta pun).

Se da la cuptor la 200C pana se face o crusta aurie(aprox 30 minute).


2. Paste/spagheti

Fie pun direct in farfurie ragu peste spagheti sau fac straturi alternative de paste scurte si ragu si le dau la cuptor putin


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori