Chili con carne si paste cu avocado

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Ema Hurdugaci
Incepator
Mesaje: 3
Membru din: 11/01/2017 01:23

Chili con carne si paste cu avocado

Mesajde Ema Hurdugaci » 23/02/2018 06:06

Pentru chili:
400 de grame carne vițel sau de vită feliata cubulete
400 de grame carne porc feliata cubulete
100 de grame bacon
4 căței de usturoi tocati
300 de ml vin roșu
300 de ml supă de vita( ori apă și un cub de vită)
2 cepe tocate
Mix de condimente picante
Boia dulce
Chimen măcinat
Foi de dafin
Oregano uscat
200 de grame sos de roșii
200 de grame fasole fiartă , înmuiată cu o seară înainte
Sare, piper,
Ulei de măsline
Apă
Frunze de coriandru uscat sau proaspăt
Pentru paste:
250 de grame tagliatelle proaspete
2 bucăți avocado
Lapte de migdale, 2, 3 linguri
Ulei de măsline, 2, 3 linguri
30 de grame frunze de busuioc
Sare, piper
3 căței de usturoi
100 de grame parmezan sau extra
O lamaie verde
Pentru topping:
O lămâie verde
Ardei iuți Jalapeno sau autohtoni
Parmezan pentru paste și ulei de măsline
Această mâncare e deja omniprezenta în lumea virtuala, însă putini o cunosc cu adevărat, alegând să o prepare în varianta simplă, preluată de la alte surse sau puțini știu că în cele mai multe cazuri se prepară nu cu carne tocată, ci cu bucăți mici de carne, gustul fiind cu totul altul.
Ca să știi să gatesti aceasta rețetă, trebuie să îți reamintești gustul tocăniței cu care ai crescut, pentru că, deși aceasta mâncare e una mexicană-spaniolă, are savoarea celei făcute de mama, cu unele mici adaosuri, condimente sau fasole. De aceea cred că un adevărat bucătar e cel scolit de mama sa în domeniul bucătăriei și nu de " internet"( din păcate ultimii sunt în plin avânt!)
Nu sunt adepta adăugării porumbului, mi se pare că nu aduce un plus și se îndepărtează de mâncarea autentică.
Pentru început, fierbem fasolea cca. 1 oră.
Sotam într-o oală potrivită , în ulei de măsline, ceapa, apoi, usturoiul maruntit, adăugăm carnea și la scurt timp, restul ingredientelor.
Fierbem totul acoperit, cca. 1 oră și jumătate sau mai mult, până ce carnea e bine fiartă, amestecând des, completând cu puțină apă, dacă e cazul.
Pastele le fierbem 4 minute, fiind proaspete.
Intre timp preparam sosul pentru paste, mixand toate ingredientele.
Amestecăm pastele cu sosul rezultat, asezonam, punem suc de lămâie verde după gust.
Servim cu mare poftă, cu ardei iuți mexicani și lămâie verde!
E o mâncare savuroasă, gustoasă,sincer, nu cred că există "Chili mai bun" decât acesta!


Fişiere ataşate
1519364544565.jpg
1519364544565.jpg (420.66 KiB) Vizualizat de 180 ori
1519364516008.jpg
1519364516008.jpg (455.14 KiB) Vizualizat de 180 ori
2018-02-23-17-21-27.jpg
2018-02-23-17-21-27.jpg (596.82 KiB) Vizualizat de 180 ori
2018-02-23-17-21-06.jpg
2018-02-23-17-21-06.jpg (918.56 KiB) Vizualizat de 180 ori
2018-02-23-17-20-38.jpg
2018-02-23-17-20-38.jpg (949.24 KiB) Vizualizat de 180 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori