Chiftelute de vinete, dovlecei si ciuperci cu relish

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Chiftelute de vinete, dovlecei si ciuperci cu relish

Mesajde lucia_bp » 26/01/2013 02:37

Vegetarian si nespus de gustos :buuun: :!:

Ingrediente:

Pentru coca:
-200 g faina neagra
-1/2 lingurita sare
-1 lingurita turmeric
-1 lingurita chimion praf
-apa

Pentru chiftelute:
-500- 700 g vinete mai mici
-1 dovlecel mic
-500 g ciuperci proaspete
-1 ceapa, tocata marunt
-1/2 ardei iute, curatat de seminte si vinisoare, tocat marunt, optional
-1 lingura turmeric
-1/4 lingurita boia iute de ardei
-1/2 lingurita sare
-1/2 lingurita piper proaspat macinat
-100 ml apa
-3 linguri ulei de porumb
-ulei pentru prajit ( de palmier)

Pentru relish:
-1 mana frunze de menta
-1 mana frunze de patrunjel
-2 catei de usturoi
-1/2 ceapa mica sau 1 legatura de ceapa verde
-1/4 ardei iute verde
-sucul de la 1 lamaie
-1/2 lingurita zahar brun
-1/2 lingurita sare
-putina apa

Preparare

Pregatiti coca intr-un bol mai mare omogenizand bine faina cu sarea, turmericul si chimionul.
Adaugati cate putina apa, amestecand energic sa nu se formeze cocoloase, pana cand devine o coca curgatoare, putin mai groasa ca cea de clatite. Dati deoparte.

Feliati ciupercile si taiati vinetele si dovlecelul in cubulete mici. Puneti-le laolalta, presarati peste ele turmericul, boiaua, sarea, piperul, ardeiul iute ( optional) si amestecati bine.
Separat, caliti la foc mic ceapa in uleiul incins, pana se aureste frumos.
Turnati amestecul cu vinete, dovlecei si ciuperci, acoperiti cu un capac apoi, lasati la foc potrivit pana se inmoaie putin legumele ( aproximativ 5 min). Dati deoparte si lasati sa se raceasca. Omogenizati cu coca pregatita anterior.
Puneti o tigaie adanca pe foc si turnati o cantitate generoasa de ulei. Incingeti bine.
Luati cate 1 lingura din compozitia cu legume si coca, puneti gramajoare in tigaie si prajiti uniform, pe ambele fete, pana se rumenesc frumos.
Transferati-le la scurs intr-o strecuratoare sau pe servetele absorbante apoi, pastrati-le la cald pana ce sunt toate gata.

Puneti toate ingredientele pentru relish, in afara de apa, intr-un blender ( sau treceti-le prin masina de tocat carne) si pasati-le pana au o consistenta de la grosier, la piure, dupa cum va place.
La nevoie, adaugati cate putina apa, pana ce consistenta devine usor curgatoare.
Puteti adauga sare / zahar / suc de lamaie, in functie de gustul fiecaruia.

Serviti chiftelutele cat sunt calde cu relish.
Fişiere ataşate
CIMG3541.JPG
CIMG3541.JPG (111.25 KiB) Vizualizat de 1829 ori
CIMG3539.JPG
CIMG3539.JPG (113.41 KiB) Vizualizat de 1829 ori
CIMG3517.JPG
CIMG3517.JPG (92.45 KiB) Vizualizat de 1829 ori
CIMG3513.JPG
CIMG3513.JPG (95.07 KiB) Vizualizat de 1829 ori
CIMG3512.JPG
CIMG3512.JPG (98.53 KiB) Vizualizat de 1829 ori
CIMG3532.JPG
CIMG3532.JPG (111.18 KiB) Vizualizat de 1829 ori
CIMG3527.JPG
CIMG3527.JPG (150.56 KiB) Vizualizat de 1829 ori
CIMG3523.JPG
CIMG3523.JPG (99.43 KiB) Vizualizat de 1829 ori
CIMG3504.JPG
CIMG3504.JPG (133.51 KiB) Vizualizat de 1829 ori
CIMG3496.JPG
CIMG3496.JPG (120.65 KiB) Vizualizat de 1829 ori
CIMG3492.JPG
CIMG3492.JPG (122.21 KiB) Vizualizat de 1829 ori
CIMG3484.JPG
CIMG3484.JPG (125.13 KiB) Vizualizat de 1829 ori
CIMG3432.JPG
CIMG3432.JPG (99.33 KiB) Vizualizat de 1829 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 26/01/2013 07:04

lucia nu am mancat niciodata asa chiftele :) arata bine de tot felicitari =D> =D> nota 10
claudia

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 26/01/2013 08:07

Sunt noi (si) pentru mine chiftelutele tale (nici eu nu am mai gustat amestecul astfel condimentat) dar sunt sigura ca au fost de nota zece asa cum spune Claudia! =D>

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 26/01/2013 11:47

Imi imaginez ca e combinatie foarte reusita...deja am idei pt zile de post :D

Multumim pt idei! :pup:
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 27/01/2013 09:30

alejoe scrie:lucia nu am mancat niciodata asa chiftele :) arata bine de tot felicitari =D> =D> nota 10


:master: :master: :master:

:pup: :pup: :pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 28/01/2013 03:10

antoniah scrie:Sunt noi (si) pentru mine chiftelutele tale (nici eu nu am mai gustat amestecul astfel condimentat) dar sunt sigura ca au fost de nota zece asa cum spune Claudia! =D>

:hug: :pup: :flower:


Astept sa vad ce spui tu...daca le faci...


:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 29/01/2013 03:17

xanora scrie:Imi imaginez ca e combinatie foarte reusita...deja am idei pt zile de post :D

Multumim pt idei! :pup:


:pup: :pup: :pup:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori