Chiftele, pirjoale, hamburgeri, mititei si alte tocaturi ...

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 04/09/2013 12:22

Crista,ce bine ti-au iesit chiftelutele... =D> :hug: :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 04/09/2013 06:55

Antonia si Dani sa le incercati ca sunt tare bune... asa cu pesmet sunt mai "rustice" dar noua ne-au placut.
Sa aveti grija de ele in cuptor ca eu am reusit putin de tot sa le ard pe dedesubt =))

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 04/09/2013 07:29

crista scrie:Antonia si Dani sa le incercati ca sunt tare bune... asa cu pesmet sunt mai "rustice" dar noua ne-au placut.
Sa aveti grija de ele in cuptor ca eu am reusit putin de tot sa le ard pe dedesubt =))


...mie-mi plac mai arse... :wink:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 07/09/2013 03:39

crista scrie:Antonia si Dani sa le incercati ca sunt tare bune... asa cu pesmet sunt mai "rustice" dar noua ne-au placut.
Sa aveti grija de ele in cuptor ca eu am reusit putin de tot sa le ard pe dedesubt =))


Mie imi plac asa ”mai rustice”, cu pesmet. Imi plac putin mai arse (mereu o rugam pe mama sa le uite putin in cuptor). :P

:hug:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 07/09/2013 03:41

Danieluta scrie:
...mie-mi plac mai arse... :wink:


Si mie... :peace:

:hug:

Avatar utilizator
flaviadaiana
Incepator
Mesaje: 139
Membru din: 14/08/2013 03:05
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde flaviadaiana » 07/09/2013 06:59

Ati pus numai bunatati aici! Nu stiu la care sa ma uit mai intai :o :hug: :hug: :flower:

Avatar utilizator
glamourincucina
Incepator
Mesaje: 64
Membru din: 10/02/2014 07:40
Localitate: padova
Contact:

Chiftelute din piept de pui

Mesajde glamourincucina » 25/04/2014 01:41

Hop si eu cu o reteta la subiect:
Chiftelute din piept de pui cu mazare

Ingrediente (pt 10 persoane)

500 g piept de pui

200 g mazare

2 oua

patrunjel

sare

piper

ceapa

parmezan

Pt impanare

2 oua

pezmet

Pt a frige

ulei



Taiem marunt ceapa si o calim in putin ulei, adaugam mazarea, saram si piperam si lasam pe foc circa 20 minute adaugand din cand in cand (la nevoie) apa calda.

Taiem pieptul de pui felii subtiri, incalzim o bistechera si coacem pieptul de pui 2 minute pe parte. Le punem apoi la racit, dupa care le taiem si le macinam cu un robot pana ce obtinem o compozitie omogena pe care o transferam intr-un bol. Adaugam patrunjelul taiat, parmezanul si oul. Amestecam bine totul apoi adaugam mazarea. Ajustam de sare si piper si formam chiftelute. Le trecem mai intai in ou batut si apoi in pezmet.

Punem inr-o tigaie ulei abundant, il lasam sa se incalzeasca si apoi frigem chiftelutelepana ce rezulta de o culoare aurie (circa 3-4 minute). Dispunem crochetele fripte pe o farfurie pe care am pus hartie de fript.
Fişiere ataşate
023.jpg
023.jpg (53.96 KiB) Vizualizat de 1807 ori
022.jpg
022.jpg (52.3 KiB) Vizualizat de 1807 ori

Avatar utilizator
glamourincucina
Incepator
Mesaje: 64
Membru din: 10/02/2014 07:40
Localitate: padova
Contact:

Mesajde glamourincucina » 25/04/2014 01:51

Si mai am...
Chiftelute de cous cous
Ingrediente:
100 g de cous cous
1 catel de usturoi
200 g de cartofi
100 g de morcovi
150 g de zuchine (dovlecel verde)
1 ou
sare
piper
curry
cimbru
curcuma
seminte de susan



Mai intai de toate am fiert cartofii, i-am curatat si i-am dat pe razatoare. Intre timp am pregatit cous cous-ul urmand instructiunile de pe ambalaj. Am curatat si dat pe razatoare morcovii. Am spalat si razalit zuchinele. Am calit putin morcovii si zuchinele intr-o tigaie cu un fir de ulei, un catel de usturoi si 2 fire de cimbru proaspat. Am adaugat putin curry si curcuma. Am amestecat cous cous-ul cu cartofii, morcovii, zuchinele si un ou. Am sarat si piperat. Am format chiftelute pe care le-am dat prin seminte de susan. Le-am dat la cuptor preincalzit, cu un fir de ulei de deasupra, 10 minute, la 180 grade, cuptor ventilat.
Fişiere ataşate
chiftelute_de_cous_cous.jpg
chiftelute_de_cous_cous.jpg (9.51 KiB) Vizualizat de 1805 ori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 25/04/2014 03:02

De cand nu am mai intrat la acest subiect, vad ca s-au postat destul de multe retete...Bravo, fetelor =D> =D> =D> :flower: :flower: :flower:... merg sa ciresc din urma...

:pup: :pup: :pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 26/04/2014 09:31

Greta mai bine scrie retetele in subiecte de sine statatoare cu titlu si salvate in cartea de bucate si aici pune link catre subiectul /reteta respectiva ca a mai bine asa, gasim mai usor reteta cind cautam ( cine cauta evident =)) ) in cartea de bucate decit aici


vreau sa fac si eu chiftelute de cous cous mmmm arata minunat =D> =D> =D> =D> =D>


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori