Chiftele in foi de ceapa invelite in jambon

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Lau Dany
Incepator
Mesaje: 0
Membru din: 11/01/2017 01:23

Chiftele in foi de ceapa invelite in jambon

Mesajde Lau Dany » 22/04/2018 05:10

Chiftele
500 g carne tocata amestec
2 oua
sare
piper
boia de ardei dulce
5 catei usturoi
1/2 legatura patrunjel
2-3 linguri faina
2 cartofi
1 morcov
Crusta
2-3 cepe(depinde de marime)
7 felii de jambon
Intr-un bol adaugam carnea, usturoiul pisat, ouale batute, cartofi dati prin razatoarea mica si storsi bine, morcovul dat prin razatoare, patrunjel si condimente dupa gust.
Amestecam bine pana ce se omogenizeaza bine, acoperim cu folie si dam la rece 30 min.
Ceapa care o curatam, o spalam si o taiem in doua.
Desprindem cu grija foita cu foita avand grija sa nu rupem cele 4 foite mai mari.
Formam chiftele de dimensiunea cepei,aproximativ si cu foitele cepei imperechem cate 2 de marime egala.
Fiecare ceapa o invelim cu cate o felie de jambon, sa fie bine stransa.
Chiftele in foi de ceapa le asezam direct in tava cu hartie de copt tapetata sau in forme de briose.
Dam tava la cuptorul incalzit cca 25-35 min la 180 grade C.
Fişiere ataşate
dscn0014.jpg
dscn0014.jpg (1.7 MiB) Vizualizat de 248 ori
dscn0011.jpg
dscn0011.jpg (1.72 MiB) Vizualizat de 248 ori
dscn0006.jpg
dscn0006.jpg (1.36 MiB) Vizualizat de 248 ori
dscn0005.jpg
dscn0005.jpg (1.02 MiB) Vizualizat de 248 ori
dscn0004.jpg
dscn0004.jpg (957.9 KiB) Vizualizat de 248 ori
dscn0007.jpg
dscn0007.jpg (720.6 KiB) Vizualizat de 248 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori