Chiftele din linte si cous cous ( cus cus) - vegan

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 24/11/2014 03:12

Nici la noi nu prea se gasesc peste tot, eu i-am gasit doar in 2 supermaket-uri.

Nico, felicitari, arata super si chifetele tale.

=D> =D> =D>

Cristina, ai avut dreptate ca vor avea succes chiftelele si la carnivori.Astazi am servit pranzul impreuna cu fratele meu, care este un carnivor convins, si i-au placut asa mult chiftelele ca m-a rugat sa-i fac si pt. el sa-si i-a acasa cand mai gatesc.
Chiar a mai cerut o portie
:P
M-am aprovizionat cu cus cus si cred ca maine repet reteta si o sa tin cont si de reteta lui ico care a folosit ceapa verde.
:master: :master: :master:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 24/11/2014 03:51

ai vazut ! ce mult ma bucur :party: :party: :party:


eu fac experiente pe F si vad rezultatul =)) =)) =)) ( desi pot sa recunosc ca nu e chiar un carnivor impatimit daca maninca el deja de o saptamina fara carne :lol: )

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 25/11/2014 07:45

Spun de doua ori ”multumesc” pentru reteta: inainte de toate pentru ca in perioada aceasta a anului bunica obisnuia sa gateasca adesea linte (mult mai simplu insa ma gandesc ca s-ar fi bucurat sa vada reteta acestor chiftelute) iar eu am sa incerc sa pastrez obiceiurile ei si in al doilea rand pentru ca reteta este o alternativa sanatoasa a chiftelutelor clasice. Imi place foarte mult ideea. Am sa incerc si eu cu linte verzui-maronie, coapte in cuptor.

:hug:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 26/11/2014 07:28

Antonia, ma bucur mult ca iti sunt de ajutor sa duci mai deerte o traditie chiar daca mai modernizata si ... sper sa-ti placa.

Daca te grabesti varianta pe tigaie ( de ceramica cum foloseste el sau de teflon ca mine ) este perfecta caci se fac mai repede decit in cuptor. Daca nu esti pe fuga atunci in cuptor sunt perfecte . le-am refacut si eu luni in cuptor, am pus si faina de naut ca aveam, stau mai legate, mai compacte cu ea,


Reteta e de pe site-ul baiatului ala frumos si destept :lol: de care am mai povestit eu Marco Bianchisi care face diverse retete in colaborare cu Fondazione Umberto Veronesi
Ultima oară modificat 27/11/2014 06:42 de către crista, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 26/11/2014 08:15

Multumesc mult. :hug:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 26/11/2014 09:23

Interesanta reteta... :wink: De trecut pe lista! :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 27/11/2014 06:43

Dani :hug: :hug: :hug:


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori