Chiftele din linte si cous cous ( cus cus) - vegan

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Chiftele din linte si cous cous ( cus cus) - vegan

Mesajde crista » 18/11/2014 08:07

Reteta este din colectia retetelor publicate de Marco Bianchi, un tinar cercetator stiintific din echipa prof. Veronesi care lupta de ani impotriva cancerului. Acest baiat tinar este pasionat de bucatarie si deci pune in practica anumite retete usor de facut, rapide si bune cu ingrediente sanatoase.

Ingrediente

1 cutie de linte fiarta ( scursa, clatita si data inca un clocot, apoi iar scursa )
3 linguri de cus cus prefiert (amestecat cu 3-4 linguri cu apa fierbinte si lasat la umflat, racit )

1 lingura cu ulei de floarea soarelui ( dar puneti ce vreti)
sare
1 ceapa mica ( pe care eu nu am pus-o)
1-2 catei de usturoi ( nu i-am pus )
patrunjel verde tocat ( nu imi amintesc daca era in reteta originala dar mie imi place si l-am pus)
1 lingura de faina de naut (pe care eu nu am pus-o)


Mixam totul in robot sau dam prin masina de tocat ( ceapa, usturoi si linte) adaugam cous cous-ul umflat, uleiul, sarea, patrunjelul si daca ati alòes sa puneti si faina de naut si pe ea, daca nu se poate si fara.

Amestecam bine cu lingura si lasam la frigider cit sa se mai intareasca.

Faina de naut se poate inlocui cu pesmet si o folositi in special daca vedeti ca e prea moale compozitia,

Incalzim o tigaie bine, formam chiftelele ca niste hamburgeri ( mie mi-au iesit 4 ), daca vrem le tavalim prin pesmet sau malai sau faina de naut, eu nu am pus insa nimic si le coacem la foc mediu sper mare pe ambele parti citeva minute, se pot coace si in cuptor.



Sunt foarte bune si reci.
Fişiere ataşate
immagine_797_1.jpg
immagine_797_1.jpg (58.29 KiB) Vizualizat de 3491 ori
immagine_793_1.jpg
immagine_793_1.jpg (86.24 KiB) Vizualizat de 3491 ori
immagine_794_1.jpg
immagine_794_1.jpg (70.84 KiB) Vizualizat de 3491 ori
immagine_795_1.jpg
immagine_795_1.jpg (73.22 KiB) Vizualizat de 3491 ori
immagine_796_1.jpg
immagine_796_1.jpg (52.31 KiB) Vizualizat de 3491 ori
immagine_798_1.jpg
immagine_798_1.jpg (51.66 KiB) Vizualizat de 3507 ori

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 18/11/2014 09:09

O reteta minunata pentru acest post...cu siguranta am sa o incerc :master: :master: :master: :pup: :pup: :pup:
:hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 18/11/2014 09:18

Am trecut-o si eu pe lista...e post , deci tocmai bine venita....Lintea ai fiert-o tu sau din conserva???? Se poate pune orice fel de linte sau doar cea maronie???Eu am acasa din cea rosie.....IN tigaia in care le coci nu pui nimic??? In cuptor nu se pot face??(nu vreau miros de prajit in casa :P ) mersi chiar pun lintea la inmuiat acuma....

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 19/11/2014 07:00

Danuta sa le incerci ca sunt bune, lui F nu-i venea sa creada ca nu e carne :-)

Pupi stai ca te iau pe rind

- nu am fiert eu lintea, este din conserva dar eu mereu dupa ce le scurg si le clatesc ( cum face toata lumea ) le pun apoi in apa clocotita si le mai dau macar un clocot, uneori legumele astea din conserve nu sunt bine fierte, dupa ce le-am mai oparit le scurg si le folosesc .. na fiecare cu piticii lui :-)

- poti sa folosesti ce fel de linte vrei tu, la mine asta maronie verzulie se gaseste, aia portocalie foarte rar. DAR poti sa faci si cu altceva : fasole boabe de orice forma si culoare, mazare, fasole verde, naut, bob etc

- NU am prajit in ulei si sincer nu cred ca se pot praji in ulei, in tigaia goala dar incalzita bine le pui frumos ca nu se lipesc daca e tigaia fierbinte si nu fac nici fum in casa ca dureaza citeva minute doar, si DA poti sa le faci si in cuptor

eu sunt sigura ca or sa-ti placa

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 21/11/2014 04:39

Le-am facut si eu ...mi-au placut...mersi de reteta! :buuun: Am pus doua linguri in plus de cous cous si eu am pus usturoi si ceapa ca in reteta...usturoi granule si doua fire de ceapa verde ...mi-au venit 5 chiftele. Drept sa-ti spun a iesit compozitia destul de uscata ...fara sa mai fie nevoie de faina de naut (nici nu aveam in casa) sau pesmet. Perfect pe tigaie de teflon fara ulei fara nimic. Am facut si un sos de rosii simplu langa ele ...pentru cine vroia....bune si asa. :roll: :hug:
Fişiere ataşate
100_1910.jpg
100_1910.jpg (127.9 KiB) Vizualizat de 3415 ori
100_1919.jpg
100_1919.jpg (76.6 KiB) Vizualizat de 3415 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/11/2014 08:02

super ti-au iesit Nico !! o sa le mai fac si eu si cu ceva sos ca tine , minunata idee ... :hug: :hug: :hug:

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 23/11/2014 08:59

O reteta delicioasa, mii de multumiri pentru postare!
:master: :love: :master:
Am folosit linte verde si faina de mei in loc de cus cus( nu mai aveam).
A iesit o bunatate, la fel cum este si ketchupul de sfecla si am facut si salata coleslaw din reteta de pe blog.
Fetelor, merita sa incercati, este o bunatate!
:love: :love: :love:
Fişiere ataşate
chiftele_din_linte_cu_ketchup_din_sfecla.jpg
chiftele_din_linte_cu_ketchup_din_sfecla.jpg (74.63 KiB) Vizualizat de 3347 ori
chiftele_vegane_cu_salata_coleslaw_din_morcovi.jpg
chiftele_vegane_cu_salata_coleslaw_din_morcovi.jpg (62.25 KiB) Vizualizat de 3347 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 24/11/2014 07:16

ooooooooo Bia ce mult ma bucur!! :hug: :hug: :hug:

o sa fac si eu iar si o sa incerc si salata. Ce e albastriu acolo la tine? cartofi din aia violeti?

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 24/11/2014 10:15

crista scrie:ooooooooo Bia ce mult ma bucur!! :hug: :hug: :hug:

o sa fac si eu iar si o sa incerc si salata. Ce e albastriu acolo la tine? cartofi din aia violeti?



Cristina, :hug: :love: :hug:
Da, sunt cartofi violet (imi place sa am cat mai multe culori in farfurie). Am uitat sa precizez ca am copt chiftele in cuptor.
Foarte buna reteta! :love: :love: :love:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 24/11/2014 11:19

cartofi d'astia n-.am vazut, trebuie sa fie la oras

azi le fac si eu in cuptor


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori