Chiftele din alac ( farro) si ciuperci la cuptor

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Chiftele din alac ( farro) si ciuperci la cuptor

Mesajde crista » 20/01/2015 05:31

ingrediente :

500 gr alac ( din cel slefuit care fierbe mai repede)
300-350 gr ciuperci champignon ( dar merge orice soi)
2 linguri de ceapa tocata marunt ( eu am pus 3 cepe verzi din cele subtiri de primavara )
2 linguri de ulei
sare


- am pus la fiert in apa rece alacul ( merge si cu alte cereale griu, orz, arpacas, orez sau orez amestecat cu cereale - se gaseste la raionul cu orezuri in cutii amestecat gata )

- cind era fiert l-am scurs si l-am lasat la racit , am luat o parte din alac cit o cana si l-am tinut separat

- separat am pus la calit, inabusit ciupercile taiate mai marunt impreuna cu putina sare si ulei pina cind a iesit apa din ele

- am varsat ciupercile cu tot uleiul care mai era in tigaie peste alac ( cantitatea mare) si cu mixerul vertical am mixat bine pina am obtinut o crema. Am adaugat acum boabele intregi tinute de-o parte si ceapa tocata marunt ( cine vrea poate sa inabuse ceapa cu ciupercile) .

- Din compozitia rezultata am facut chiftele mai mari ca niste hamburgeri cu mina, cine vrea poate sa ii tavaleasca prin pesmet sau faina de naut eu n-.am facut asa ...

- asezam chiftelele pe o tava cu hirtie de copt si dam la cuptor la foc mare, dupa citeva minute cca 10 le intoarcem cu grija cu o paleta si asteptam sa se rumeneasca .

Sunt bune si reci si calde, cine vrea poate sa adauge un cartof fiert in compozitie ca sa lege mai mult chiftelele sau fasole boabe fiarta / naut fiert , apoi le mixati impreuna cu restul ingredientelor ... se poate mixa/ procesa in robot sau da prin masina de tocat carne si cred dedi nu am incercat ca se poate strivi si cu unealta de strivit cartofii pentru piure


eu am mincat cu ketchup din sfecla rosie
http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... ree-13057/



merg foarte bine linga orice fel de salata
Fişiere ataşate
immagine_111.jpg
immagine_111.jpg (67.71 KiB) Vizualizat de 2972 ori
immagine_112.jpg
immagine_112.jpg (60.3 KiB) Vizualizat de 2972 ori
immagine_114.jpg
immagine_114.jpg (41.35 KiB) Vizualizat de 2972 ori
immagine_115.jpg
immagine_115.jpg (51.76 KiB) Vizualizat de 2972 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 20/01/2015 06:53

Super bune,bravissima! =D> :hug: :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/01/2015 06:56

da ... bune si la gust si extrem de usor de facut

Data viitoare o sa pun ceapa fiarta si scursa, ciupercile fierte caci desi sunt mai bune asa prajite sunt si mai grele ... si la final fac chiftelele cu miinile ude de ulei asa au si uleiul necesar si e suficient atit.
Am vazut pe net multe retete cu de toate in ele :porumb fiert boabe, mazare, fasole, naut ,eu cred ca merg bine si cu mocov, cu sfecla rosie rasa si scursa bine, cu spanac tocat asa crud sau alte frunze verzi ( daca sunt mai tari atunci oparite, fierte si tocate),, Tavalite prin pesmet sau malai sau faina de naut sa faca crusta ...



Abia astept sa mai iau farro d'asta

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 21/01/2015 08:20

Foarte interesanta reteta :o si tare inedita =D> =D> =D>

Ma omori mai nou cu aceste combinatii de care nici nu am auzit, dar nu pot spune ca nu imi plac :master: :master: :master:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/01/2015 09:23

Lucia nici eu nu auzisem dar cum eu mai intii imi cumpar ingredientele si pe urma scormonesc netul sa vad ce sa fac cu ele m-am impiedicat in niste retete ( pe care nu le-am urmat litera de lege ca nu pot .. nu ma lasa inima :roll: =)) )...

Pe asta am dat-o mai departe Biei care a fost cuminte si a executat-o mai demult in alta varianta si sper sa le scrie si ea pe forum ca poza are .. ale ei sunt pe pagina 8 http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... -13122/70/

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 21/01/2015 03:40

Rapida si uite asa mai fac ceva nou cu ciuperci . =D> Imi place si alacul.... deci o sa le incerc si eu. :roll: :buuun:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/01/2015 03:49

da ...asa Nico !! bravo

eu ma uitam ca pe pagina unde a pus Bia reteta ei e si Dani cu salata si imi trecea asa putin prin minte ca ar cam merge si cu niste peste in compozitie sau cu un dip de peste ??

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 21/01/2015 05:55

Crista imi plac mult ingredientele =D> =D> :master: :master: trecuta pe lista :wink:
claudia

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 21/01/2015 06:09

Astazi daca am chef am sa "inventez" si eu citeva chiftele din farro,poate cu ton,verdeturi si ce mai am in casa,ramine de vazut ce iese... :?:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 22/01/2015 07:22

Bravo Dani !!! =D> =D> =D> =D>

am pus si linkul catre pozele tale
http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... 13122/120/
pagina 13

sa fie ca poate se mai inspira si altii


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori