ingrediente :
500 gr alac ( din cel slefuit care fierbe mai repede)
300-350 gr ciuperci champignon ( dar merge orice soi)
2 linguri de ceapa tocata marunt ( eu am pus 3 cepe verzi din cele subtiri de primavara )
2 linguri de ulei
sare
- am pus la fiert in apa rece alacul ( merge si cu alte cereale griu, orz, arpacas, orez sau orez amestecat cu cereale - se gaseste la raionul cu orezuri in cutii amestecat gata )
- cind era fiert l-am scurs si l-am lasat la racit , am luat o parte din alac cit o cana si l-am tinut separat
- separat am pus la calit, inabusit ciupercile taiate mai marunt impreuna cu putina sare si ulei pina cind a iesit apa din ele
- am varsat ciupercile cu tot uleiul care mai era in tigaie peste alac ( cantitatea mare) si cu mixerul vertical am mixat bine pina am obtinut o crema. Am adaugat acum boabele intregi tinute de-o parte si ceapa tocata marunt ( cine vrea poate sa inabuse ceapa cu ciupercile) .
- Din compozitia rezultata am facut chiftele mai mari ca niste hamburgeri cu mina, cine vrea poate sa ii tavaleasca prin pesmet sau faina de naut eu n-.am facut asa ...
- asezam chiftelele pe o tava cu hirtie de copt si dam la cuptor la foc mare, dupa citeva minute cca 10 le intoarcem cu grija cu o paleta si asteptam sa se rumeneasca .
Sunt bune si reci si calde, cine vrea poate sa adauge un cartof fiert in compozitie ca sa lege mai mult chiftelele sau fasole boabe fiarta / naut fiert , apoi le mixati impreuna cu restul ingredientelor ... se poate mixa/ procesa in robot sau da prin masina de tocat carne si cred dedi nu am incercat ca se poate strivi si cu unealta de strivit cartofii pentru piure
eu am mincat cu ketchup din sfecla rosie
http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... ree-13057/
merg foarte bine linga orice fel de salata
Chiftele din alac ( farro) si ciuperci la cuptor
Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori
Chiftele din alac ( farro) si ciuperci la cuptor
- Fişiere ataşate
-
- immagine_111.jpg (67.71 KiB) Vizualizat de 5553 ori
-
- immagine_112.jpg (60.3 KiB) Vizualizat de 5553 ori
-
- immagine_114.jpg (41.35 KiB) Vizualizat de 5553 ori
-
- immagine_115.jpg (51.76 KiB) Vizualizat de 5553 ori
da ... bune si la gust si extrem de usor de facut
Data viitoare o sa pun ceapa fiarta si scursa, ciupercile fierte caci desi sunt mai bune asa prajite sunt si mai grele ... si la final fac chiftelele cu miinile ude de ulei asa au si uleiul necesar si e suficient atit.
Am vazut pe net multe retete cu de toate in ele :porumb fiert boabe, mazare, fasole, naut ,eu cred ca merg bine si cu mocov, cu sfecla rosie rasa si scursa bine, cu spanac tocat asa crud sau alte frunze verzi ( daca sunt mai tari atunci oparite, fierte si tocate),, Tavalite prin pesmet sau malai sau faina de naut sa faca crusta ...
Abia astept sa mai iau farro d'asta
Data viitoare o sa pun ceapa fiarta si scursa, ciupercile fierte caci desi sunt mai bune asa prajite sunt si mai grele ... si la final fac chiftelele cu miinile ude de ulei asa au si uleiul necesar si e suficient atit.
Am vazut pe net multe retete cu de toate in ele :porumb fiert boabe, mazare, fasole, naut ,eu cred ca merg bine si cu mocov, cu sfecla rosie rasa si scursa bine, cu spanac tocat asa crud sau alte frunze verzi ( daca sunt mai tari atunci oparite, fierte si tocate),, Tavalite prin pesmet sau malai sau faina de naut sa faca crusta ...
Abia astept sa mai iau farro d'asta
Lucia nici eu nu auzisem dar cum eu mai intii imi cumpar ingredientele si pe urma scormonesc netul sa vad ce sa fac cu ele m-am impiedicat in niste retete ( pe care nu le-am urmat litera de lege ca nu pot .. nu ma lasa inima
)...
Pe asta am dat-o mai departe Biei care a fost cuminte si a executat-o mai demult in alta varianta si sper sa le scrie si ea pe forum ca poza are .. ale ei sunt pe pagina 8 http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... -13122/70/


Pe asta am dat-o mai departe Biei care a fost cuminte si a executat-o mai demult in alta varianta si sper sa le scrie si ea pe forum ca poza are .. ale ei sunt pe pagina 8 http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... -13122/70/
- nicoleta64
- Bucatar de talie internationala
- Mesaje: 5421
- Membru din: 31/10/2006 07:16
- Localitate: Italia
- Contact:
Bravo Dani !!!
am pus si linkul catre pozele tale
http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... 13122/120/
pagina 13
sa fie ca poate se mai inspira si altii




am pus si linkul catre pozele tale
http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... 13122/120/
pagina 13
sa fie ca poate se mai inspira si altii
Înapoi la “Bucatarie vegetariana”
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori