Chifle cu ceapa

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Chifle cu ceapa

Mesajde d_dana_a » 18/11/2014 09:29

Sa va servesc cu cate o chifluta cu ceapa si aroma de cimbru...am promis ca am sa postez o reteta de painica pentru gem ,dar pana la urma am posta painici cu ceapa :P :P :P

Ingrediente:
1 kg. faina
aproximativ 450 ml apa in functie de aluat
14 gr. drojdie uscata
4 lingurite sare
10 linguri ulei de masline
3 cepe potrivite
4 linguri ulei de floarea soarelui
2 lingurite cimbru
susan
---din cantitatea mentionata mai sus ies doua tavi ,ca cea din fotografie
Mod preparare:
Ceapa se taie marunt dupa care se caleste in cele 4 linguri de ulei ,pana devine aurie,dupa care se adauga cimbrul.Se lasa sa se raceasca pana va venii momentul sa fie adaugata in aluat.
Drojdia se amesteca cu zaharul,sarea ,o lingurita faina si 50 ml apa calduta.Toate acestea se amesteca bine cu telul,dupa care se presara deasupra putina faina si se lasa acoperita pana cand incepe sa creasca drojdia .Cand a inceput sa creasca se adauga treptat faina si restul de apa .Compozitia obtinuta se amesteca cu mana ,dupa care se adauga treptat si uleiul.Cand obtinem un aluat omogen il framantam bine aproximativ 30 minute.
Dupa ce am framantat bine aluatul se face o gaura in mijlocul acestuia si se adauga ceapa.Se mai framanta 15 minute,dupa care se acopera cu un prosop si se lasa la dospit.Dupa aproximativ o ora se imparte aluatul in mai multe mingiute,care se aseaza in tava si se cresteaza cu un cutit foarte bine ascutit.Se ung cu putin ulei de masline si se presara cu seminte de susan.
Se mai lasa aproximativ 15 minute,dupa care se pun in cuptorul preincalzit si se lasa sa se coaca la foc mic.Cand incep sa se rumeneasca se scot din cuptor si se servesc calde sau reci,dupa preferinta fiecaruia.

Pofta buna!!!
Fişiere ataşate
1_2951.jpg
1_2951.jpg (82.6 KiB) Vizualizat de 2746 ori
2_2322.jpg
2_2322.jpg (68.4 KiB) Vizualizat de 2746 ori
3_8654.jpg
3_8654.jpg (90.75 KiB) Vizualizat de 2746 ori
4_2728.jpg
4_2728.jpg (77.08 KiB) Vizualizat de 2746 ori
5_9768.jpg
5_9768.jpg (71.37 KiB) Vizualizat de 2746 ori
6_8402.jpg
6_8402.jpg (72.65 KiB) Vizualizat de 2746 ori
7_7055.jpg
7_7055.jpg (60.4 KiB) Vizualizat de 2746 ori
8_1925.jpg
8_1925.jpg (60.41 KiB) Vizualizat de 2746 ori
9_9612.jpg
9_9612.jpg (81.01 KiB) Vizualizat de 2746 ori
10_4640.jpg
10_4640.jpg (85.31 KiB) Vizualizat de 2746 ori
11_5454.jpg
11_5454.jpg (67.7 KiB) Vizualizat de 2746 ori
12_1178.jpg
12_1178.jpg (83.23 KiB) Vizualizat de 2746 ori
13_8798.jpg
13_8798.jpg (99.73 KiB) Vizualizat de 2746 ori
14_5373.jpg
14_5373.jpg (61.45 KiB) Vizualizat de 2746 ori
15_3330.jpg
15_3330.jpg (73.43 KiB) Vizualizat de 2746 ori
16_3518.jpg
16_3518.jpg (62.55 KiB) Vizualizat de 2746 ori
17_3518.jpg
17_3518.jpg (68.18 KiB) Vizualizat de 2746 ori
18_3918.jpg
18_3918.jpg (69.92 KiB) Vizualizat de 2746 ori
19_9379.jpg
19_9379.jpg (75.08 KiB) Vizualizat de 2746 ori
20_9103.jpg
20_9103.jpg (73.2 KiB) Vizualizat de 2746 ori
22_5141.jpg
22_5141.jpg (98.55 KiB) Vizualizat de 2746 ori
21_3861.jpg
21_3861.jpg (101.34 KiB) Vizualizat de 2746 ori
23_6382.jpg
23_6382.jpg (86.22 KiB) Vizualizat de 2746 ori
24_6611.jpg
24_6611.jpg (87.03 KiB) Vizualizat de 2746 ori
Ultima oară modificat 19/11/2014 10:03 de către d_dana_a, modificat 1 dată în total.
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 18/11/2014 09:38

CEva asemanator fac si eu dar folosesc rosmarin proaspat...imi plac nespus de mult sa le mananc cu unt , dimineasta la micul dejun...Danuta draga, au iesit super chiflutele tale....imi place si combinatia asta . Bunica facea painici( asa numea ea chiflele) si punea ceapa in ele dar atat, nu presara seminte si nici nu avea uleiul de masline....le vad si acuma in tava , rumene si crescute frumos. Vad si tava neagra din tabla cand o sciotea din cuptorul de paine....mi-ai trezit amintiri placute cu reteta ta :hug: :hug:

Avatar utilizator
maraarad
Bucatar
Mesaje: 1086
Membru din: 26/12/2008 04:13
Localitate: ny

Mesajde maraarad » 19/11/2014 04:34

Imi vine sa intind mana sa ma servesc cu una ,parca le si simt aroma :lol:
hi

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 19/11/2014 07:33

exact asa si eu, imi vine sa fur o chifla din ecran :buuun: :buuun:

Bune rau cu ceapa :buuun: :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 19/11/2014 04:55

Chiar zilele trecute am facut o painita cu ceapa...Tare mult ne-a placut :peace: Cu siguranta ca si chiflele tale sunt nemaipomenit de bune :buuun: :buuun: :buuun:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 19/11/2014 06:30

Ce bine arata...ce pufoase ti-au iesit ! =D> Super bune cu ceapa...pe gustul meu. :buuun: :roll:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 19/11/2014 09:09

pupi scrie:CEva asemanator fac si eu dar folosesc rosmarin proaspat...imi plac nespus de mult sa le mananc cu unt , dimineasta la micul dejun...Danuta draga, au iesit super chiflutele tale....imi place si combinatia asta . Bunica facea painici( asa numea ea chiflele) si punea ceapa in ele dar atat, nu presara seminte si nici nu avea uleiul de masline....le vad si acuma in tava , rumene si crescute frumos. Vad si tava neagra din tabla cand o sciotea din cuptorul de paine....mi-ai trezit amintiri placute cu reteta ta :hug: :hug:

Ma bucur ca v-am trezit amintiri :hug: :love: :pup: :flower:
...mirosul painii de casa imi aduce tot timpul aminte si mie de strabunica mea.Paine de casa asa buna cum o facea ea nu am mai mancat de mult :vis: :vis: :vis: ...era coapta pe vatra :vis: :vis: :vis:
Frumoase amintiri :wink:
Imi place sa gatesc...

Imagine

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 19/11/2014 09:09

maraarad scrie:Imi vine sa intind mana sa ma servesc cu una ,parca le si simt aroma :lol:

Va servesc cu placere :love: :love: :love: :love: :love:
Ultima oară modificat 19/11/2014 09:14 de către d_dana_a, modificat 1 dată în total.
Imi place sa gatesc...

Imagine

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 19/11/2014 09:13

crista scrie:exact asa si eu, imi vine sa fur o chifla din ecran :buuun: :buuun:

Bune rau cu ceapa :buuun: :buuun: :buuun:

Intradevar au fost foarte bune.... :roll: ...va trimit cateva virtual :love: :love: :love:
Imi place sa gatesc...

Imagine

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 20/11/2014 10:48

Ma servesc si eu , frumoase chifle ai facut Dana felicitari =D> =D> :master: :master:
claudia


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator