Cheesecake japonez cu sos de prune

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Ema Hurdugaci
Incepator
Mesaje: 3
Membru din: 11/01/2017 01:23

Cheesecake japonez cu sos de prune

Mesajde Ema Hurdugaci » 16/11/2017 07:39

Pentru cheesecake:
250 de grame crema de branza Philadelphia
5 ouă
100 de ml lapte
100 de grame unt moale
50 de grame făină
50 de grame amidon
160 de grame zahăr
Suc de lămâie după gust
Zahăr pudră
Pentru sosul de prune:
10 prune
zahăr brun
condimente pentru prăjituri
Apă
Amidon
Acest tip de cheesecake era omniprezent pe internet, așa că am decis să îl pregătesc, selectând una din multele rețete. Ca să îi dau și o tenta personala, am decis sa îi îmbunătățesc gustul cu un sos de prune tomnatice , iar combinația s-a dovedit a fi una foarte reusita!😉
Mai întâi încingem cuptorul la 180 de grade Celsius și fierbem cca. 1 l de apa.
Separam albusurile de gălbenușuri.
Albusurile le mixam cu 1/2 din cantitatea de zahăr până devin o spumă fermă.
Crema de branza se mixeaza cu restul de zahăr, se adaugă pe rând laptele în fir subtire, untul , făina și amidonul, iar la final gălbenușurile pe rând.
În compoziția rezultată, adăugăm ușor albusurile batute.
Pregatim o forma cu diametrul de 25 de cm ( a mea era o forma de guguluf), o tapetam cu unt si făină, așezăm în ea compoziția rezultată de cheesecake.
Apa fierbinte se pune într-o tava în care introducem forma în care am pus compoziția de cheesecake, cât să ajungă până la jumătatea acesteia.
Introducem tavile în cuptor, unde le lăsăm 20 de minute.
Micsoram temperatura la 160 de grade Celsius și continuam coacerea încă 70 de minute.
Stingem focul și lăsăm prăjitura să se răcească în cuptor.
Odata racita o scoatem din forma și o pudram cu zahăr pudră.
Pentru sos, scoatem samburii din prune, le tocam bucăți mai mici, adăugăm zahărul după gust, condimentele, puțină apă( până la jumătatea acestora), le fierbem cam 10 minute. Pasam compoziția rezultată, o punem din nou pe foc si o îngroșam cu puțin amidon, cam o linguriță.
Sosul se lasă puțin la racit, apoi se varsa în interiorul cheesecake-ului, daca se foloseste forma de guguluf sau se servește alături de o portie zdravănă de prăjitură.
E un desert pufos, creează dependenta, iar sosul de prune e exact ce îi trebuie ca sa fie extrem de ușor de savurat!
Poftă bună!


Fişiere ataşate
img-20171116-152146.jpg
img-20171116-152146.jpg (2.64 MiB) Vizualizat de 327 ori
img-20171116-152115.jpg
img-20171116-152115.jpg (2.43 MiB) Vizualizat de 327 ori
img-20171116-152019.jpg
img-20171116-152019.jpg (2.36 MiB) Vizualizat de 327 ori
img-20171116-151950.jpg
img-20171116-151950.jpg (2.3 MiB) Vizualizat de 327 ori
img-20171116-151913.jpg
img-20171116-151913.jpg (2.3 MiB) Vizualizat de 327 ori
img-20171116-144841.jpg
img-20171116-144841.jpg (2.69 MiB) Vizualizat de 327 ori
img-20171116-151547.jpg
img-20171116-151547.jpg (2.48 MiB) Vizualizat de 327 ori
img-20171116-151348.jpg
img-20171116-151348.jpg (2.72 MiB) Vizualizat de 327 ori
img-20171116-151300.jpg
img-20171116-151300.jpg (3.26 MiB) Vizualizat de 327 ori
1510841789997.jpg
1510841789997.jpg (386.04 KiB) Vizualizat de 327 ori
1510841751635.jpg
1510841751635.jpg (424.24 KiB) Vizualizat de 327 ori
1510841691567.jpg
1510841691567.jpg (375.22 KiB) Vizualizat de 327 ori
1510841853659.jpg
1510841853659.jpg (405.06 KiB) Vizualizat de 327 ori
1510842519110.jpg
1510842519110.jpg (503.19 KiB) Vizualizat de 327 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator