Cheesecake cu jeleu de zmeura

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
andraconstantinescu
Incepator
Mesaje: 69
Membru din: 16/01/2016 01:19

Cheesecake cu jeleu de zmeura

Mesajde andraconstantinescu » 10/08/2016 11:16

Blat:
400 g biscuiti cu unt;
150 g unt topit.
Crema de branza:
600 g branza Fagaras;
200 g zahar;
200 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
esenta de vanilie;
5 g gelatina;
50 ml apa rece.
Jeleu de zmeura:
800 g zmeura;
100 g zahar;
10 g gelatina;
100 ml apa rece.
Diametru inel: 22 cm<br/><br/> Blat:
Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit.
Pe un platou se pune un inel de 22 cm si se aseaza biscuitii, presandu-i bine cu un pahar. Se pune platoul in frigider.

Crema de branza:
Se pune o cratita cu putina apa la foc.
Se mixeaza frisca.
Se mixeaza branza impreuna cu zaharul, apoi se pun peste frisca impreuna cu esenta de vanilie si se mixeaza incet.
Daca vreti o crema de branza mai ferma, puteti dubla cantitatile de gelatina si apa.
Intr-un castron se pun gelatina si apa. Dupa ce s-a hidratat complet, gelatina se topeste pe baie de abur (se pune castronul in apa fierbinte), apoi se adauga in crema de branza si se mixeaza.
Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se da din nou la rece.

Jeleu de zmeura:
Se clateste zmeura cu apa rece si se pune la fiert timp de 10 minute impreuna cu zaharul. Se ia vasul de pe foc si se strecoara compozitia, pastrand doar siropul, care se mai fierbe pana cand scade putin. Trebuie sa ramana in jur de 500 ml de sirop. Se lasa sa se raceasca.
Intr-un castron se pun gelatina si apa. Dupa ce s-a hidratat complet, gelatina se topeste pe baie de abur (se pune castronul in apa fierbinte), apoi se amesteca cu siropul de zmeura si se toarna peste crema de branza. Se lasa sa se inchege la rece 1-2 ore, apoi cheesecake-ul este gata si se poate servi.
<br/><br/> Consider ca a fost destula gelatina in crema de branza, cu toate ca nu prea a vrut sa stea felia la pozat, s-a lasat putin la varf, dar daca vreti, voi puteti pune un plic intreg de gelatina si astfel trebuie sa dublati si cantitatea de apa.

Iar daca aveti zmeura proaspata va sfatuiesc sa o folositi cat mai repede pentru ca altfel mucegaieste, chiar si la frigider.
Fişiere ataşate
dscn0389_001.jpg
dscn0389_001.jpg (63.38 KiB) Vizualizat de 7677 ori
dscn0392_001.jpg
dscn0392_001.jpg (80.59 KiB) Vizualizat de 7677 ori
dscn0394_001.jpg
dscn0394_001.jpg (105.25 KiB) Vizualizat de 7677 ori
dscn0396_001.jpg
dscn0396_001.jpg (90.09 KiB) Vizualizat de 7677 ori
dscn0398_001.jpg
dscn0398_001.jpg (70.8 KiB) Vizualizat de 7677 ori
dscn0400_001.jpg
dscn0400_001.jpg (68.61 KiB) Vizualizat de 7677 ori
dscn0402_001.jpg
dscn0402_001.jpg (56.47 KiB) Vizualizat de 7677 ori
dscn0404_001.jpg
dscn0404_001.jpg (58.65 KiB) Vizualizat de 7677 ori
20160704_145015_002.jpg
20160704_145015_002.jpg (56.94 KiB) Vizualizat de 7677 ori
20160704_151605_002.jpg
20160704_151605_002.jpg (45.07 KiB) Vizualizat de 7677 ori

rocsi
Incepator
Mesaje: 156
Membru din: 03/10/2015 09:41

Re: Cheesecake cu jeleu de zmeura

Mesajde rocsi » 10/08/2016 08:56

andraconstantinescu scrie:Blat:
400 g biscuiti cu unt;
150 g unt topit.
Crema de branza:
600 g branza Fagaras;
200 g zahar;
200 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
esenta de vanilie;
5 g gelatina;
50 ml apa rece.
Jeleu de zmeura:
800 g zmeura;
100 g zahar;
10 g gelatina;
100 ml apa rece.
Diametru inel: 22 cm<br/><br/> Blat:
Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit.
Pe un platou se pune un inel de 22 cm si se aseaza biscuitii, presandu-i bine cu un pahar. Se pune platoul in frigider.

Crema de branza:
Se pune o cratita cu putina apa la foc.
Se mixeaza frisca.
Se mixeaza branza impreuna cu zaharul, apoi se pun peste frisca impreuna cu esenta de vanilie si se mixeaza incet.
Daca vreti o crema de branza mai ferma, puteti dubla cantitatile de gelatina si apa.
Intr-un castron se pun gelatina si apa. Dupa ce s-a hidratat complet, gelatina se topeste pe baie de abur (se pune castronul in apa fierbinte), apoi se adauga in crema de branza si se mixeaza.
Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se da din nou la rece.

Jeleu de zmeura:
Se clateste zmeura cu apa rece si se pune la fiert timp de 10 minute impreuna cu zaharul. Se ia vasul de pe foc si se strecoara compozitia, pastrand doar siropul, care se mai fierbe pana cand scade putin. Trebuie sa ramana in jur de 500 ml de sirop. Se lasa sa se raceasca.
Intr-un castron se pun gelatina si apa. Dupa ce s-a hidratat complet, gelatina se topeste pe baie de abur (se pune castronul in apa fierbinte), apoi se amesteca cu siropul de zmeura si se toarna peste crema de branza. Se lasa sa se inchege la rece 1-2 ore, apoi cheesecake-ul este gata si se poate servi.
<br/><br/> Consider ca a fost destula gelatina in crema de branza, cu toate ca nu prea a vrut sa stea felia la pozat, s-a lasat putin la varf, dar daca vreti, voi puteti pune un plic intreg de gelatina si astfel trebuie sa dublati si cantitatea de apa.

Iar daca aveti zmeura proaspata va sfatuiesc sa o folositi cat mai repede pentru ca altfel mucegaieste, chiar si la frigider.

Ce prajitura delicioasaaaaa!

Avatar utilizator
licurici_lra
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 02/02/2016 01:20
Localitate: Ramnicu Valcea
Contact:

Re: Cheesecake cu jeleu de zmeura

Mesajde licurici_lra » 11/08/2016 07:57

Ce bine arata! :love: Delicios! :buuun:
_Licurici_

Avatar utilizator
klementina
Incepator
Mesaje: 3
Membru din: 11/03/2016 02:04

Mesajde klementina » 11/08/2016 09:29

:flower: Arata foarte bine si cred ca este si delicios !

Avatar utilizator
andraconstantinescu
Incepator
Mesaje: 69
Membru din: 16/01/2016 01:19

Mesajde andraconstantinescu » 11/08/2016 09:49

Multumesc mult, dragilor! :hug:

Avatar utilizator
merisor
Incepator
Mesaje: 7
Membru din: 02/05/2015 01:33

Mesajde merisor » 11/08/2016 10:01

Ce-mi place cum arata!
Si cred ca a fost tare delicios! :flower: :love:
Ultima oară modificat 12/08/2016 08:03 de către merisor, modificat 1 dată în total.

biu
Incepator
Mesaje: 17
Membru din: 08/10/2015 05:56
Localitate: brasov

Mesajde biu » 11/08/2016 10:01

arata super :blushing: :love:

Avatar utilizator
andraconstantinescu
Incepator
Mesaje: 69
Membru din: 16/01/2016 01:19

Mesajde andraconstantinescu » 12/08/2016 02:31

Multumesc mult, dragilor! :hug:

Avatar utilizator
mirela0911
Incepator
Mesaje: 25
Membru din: 29/11/2015 05:36
Localitate: Tg-Mures

Mesajde mirela0911 » 13/08/2016 12:23

Minunat arata! :love:
mirela0911

Avatar utilizator
andraconstantinescu
Incepator
Mesaje: 69
Membru din: 16/01/2016 01:19

Mesajde andraconstantinescu » 15/08/2016 09:56

Multumesc, Mirela! :hug: :flower:


Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori