Ce facem cu resturile de mancaruri

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 19/04/2013 01:07

Super ideea Nico! :hug:

Avatar utilizator
inna_tina
Bucatar
Mesaje: 1314
Membru din: 20/05/2013 12:19
Localitate: Genova, Italy

Mesajde inna_tina » 17/01/2014 09:11

Buna seara fetelor,

Pentru ca de obicei raman cu paine de pe o zi pe alta si pentru ca m-am saturat sa o tot arunc... m-am apucat sa o reciclez. :D :D
Va propun o reteta gustoasa, rapida si foarte economica, Pizza falsa! :wink:

Pentru mine, a fost prima data cand am pregatit aceasta Pizza falsa, dar chiar daca numele e mai ciudat, vreau sa va spun ca e o reteta usoara, care se pregateste cu putine ingrediente. La aceasta reteta nu trebuie aluatul lucrat cu orele, ci secretul e painea veche de 1 sau 2 zile. Smile
Asadar, in loc sa aruncati painea mai veche, puteti sa o reciclati in multe, multe moduri. Smile

Ingrediente:

-250g paine veche de 1-2 zile
-apa
-125g mozzarella
-2 linguri parmezan ras
-250ml sos tomat
-1 lingura ulei de masline
-ulei de floarea-soarelui
-faina
-1 ou
-busuioc
-oregano
-patrunjel
-sare
-piper

Mod de preparare:
Painea se pune la inmuiat in apa, iar dupa cateva minute se scoate din apa, se strange bine in maini ca sa elimine toata apa si se sfarama.
Painea sfaramata se pune intr-un bol, iar peste ea se pun oul, sare si piper si se amesteca bine.

Apoi, se ia o forma de tort cu peretii detasabili cu diametrul de 21cm sau o tava rotunda, se unge cu putin ulei de floarea-soarelui si se da cu faina. Dupa, compozitia rezultata se pune in forma de tort.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 200grade pt 20 minute (pana prinde o culoare aurie si se intareste). Cat compozitia sta in cuptor, se poate pregatii sosul. Asadar, se amesteca sosul tomat cu lingura de ulei de masline, sare, piper, oregano, busuioc si patrunjel. Mozzarella se taie felii.
Dupa ce baza pizzei a stat suficient in cuptor, se scoate, se unge cu sosul pregatit inainte, iar peste sos se pun feliile de mozzarella si lingurile de parmezan.

Tava se da din nou la cuptor pana se topeste putin mozzarella.

Apoi, se lasa la racit..pofta!!
Fişiere ataşate
p3_6567.jpg
p3_6567.jpg (77.29 KiB) Vizualizat de 2601 ori
Tina Chl

Avatar utilizator
inna_tina
Bucatar
Mesaje: 1314
Membru din: 20/05/2013 12:19
Localitate: Genova, Italy

Mesajde inna_tina » 17/01/2014 09:16

O alta reteta gustoasa, rapida si tot pe baza de paine mai veche de 1-2 zile, este si urmatoarea pe care o voi scrie....reteta se numeste Chiftele din paine umplute cu cascaval si sunca, iar la mine acasa am avut un succes garantat cu ea.

Ingrediente:
-400g paine veche de cateva zile
-2 morcovi
-2 catei de usturoi
-1/2 ardei rosu
-2 linguri parmezan
-1 ou
-1 lingura faina
-sare
-piper
-boia dulce
-sunculita taiata bucatele
-cascaval taiat bucatele
-lapte
-frunze de patrunjel
-ulei de masline


Mod de preparare:

Intr-un bol se pune painea taiata felii si lapte cat sa o acopere, iar dupa cateva minute, cand painea deja s-a inmuiat, se scoate din lapte, se strange bine in maine ca sa elimine laptele ramas si se sfaramiteaza.

Apoi, se pune painea sfaramitata in alt bol, iar peste ea se pun oul, lingura de faina, lingurile de parmezan, sare, piper, boia, cateii de usturoi, morcovii si jumatatea de ardei rasi, frunzele de patrunjel tocate si se amesteca toate ingredientele foarte bine.

Apoi se formeaza chiftele din compozitie, iar in mijlocul fiecarei chiftele se pun bucatele de cascaval si sunca.

Chiftelele formate se pun intr-o tava in care inainte s-a pun hartie de copt si putin ulei de masline, iar tava se da la cuptor, pana cand acestea s-au prajit (dureaza cca 25 minute la 180grade).

Prajite se scot pe un servet de bucatarie si se lasa la racit. Se servesc reci!
Fişiere ataşate
c2.jpg
c2.jpg (52.92 KiB) Vizualizat de 2598 ori
Tina Chl

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 17/01/2014 09:18

Inna, ma bucur ca ai postat :hug:

Avatar utilizator
inna_tina
Bucatar
Mesaje: 1314
Membru din: 20/05/2013 12:19
Localitate: Genova, Italy

Mesajde inna_tina » 17/01/2014 09:20

    alejoe scrie:Am avut niste pandispan ramas de la torturile musuroi de cartita facute la pastele catolic( l-am pus in congelator) ieri l-am scos sa decongelet am adaugat peste o cutie mascarpone si o mana de alune macinate impreuna cu un pic de esenta de rom , am facut mingiute mici pe care le-am trecut prin ciocolata topita si apoi prin ornament si rezultatul e acesta :D


Claudia asa faceau si mama, bunica si matusile mele cu resturile sua marginile de la praji.... :hug: :hug:

Noi la spuneam Bombe. :D :D

:hug: :pup:
Tina Chl

Avatar utilizator
inna_tina
Bucatar
Mesaje: 1314
Membru din: 20/05/2013 12:19
Localitate: Genova, Italy

Mesajde inna_tina » 17/01/2014 09:21

    pupi scrie:Inna, ma bucur ca ai postat :hug:


Pupi, chiar imi place acest subiect! Imi face placere!!
:hug: :pup: :love:
Tina Chl

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 17/01/2014 09:22

NU ai stiout de el pana acum??? :o :hug:

Avatar utilizator
inna_tina
Bucatar
Mesaje: 1314
Membru din: 20/05/2013 12:19
Localitate: Genova, Italy

Mesajde inna_tina » 17/01/2014 09:23

    pupi scrie:Cum eu sant mai din cea cu adunatul si reciclatul, de cate ori imi pregatesc cate un suc de legume , pastrez varfurile si cozile, de la ceapa inlatul primul strat dupa ce o decojesc si il pun si pe ala deoparte, coaja de la telina si de la cartofi. Baza de supa de legume o prepar mereu din resturile astea. Normal ca nu se aduna toate de la o singura mancare/suc dar le pun in cutie de plastic( punga) si le pastrez la congelator iar cand s-au adunat destule le pun asa congelate cum sant la fiert si mai adaug sare, piper, frunza de dafin ( uneori) patrunjel si gata....fierb , strecor, racesc si la sticla/punga si la congelator. La nevoie doar scot punga si am baza de supa gata.
    Normal ca daca folosim coji de cartofi si de telina sau chiar de ceapa ele trebuiesc foarte bine spalate. Eu am o periuta de unghii pe care am cumparat-o special pentru spalatul legumelor si este foarte utila. ...



    modificare la prima postare a supei

    Supa baza de legume- din resturi reciclate
    Noi bem foarte multe sucuri in casa...sucuri de legume si fructe vreau sa spun .
    Fiecare leguma in parte o spal frumos cu o periuta de unghjii special cumparata pentru faza spalarii lor. .
    In general pastrez cojile de cartofi, primul invelis al cepei ( dupa invelisul uscat) , capetele morcovilor si patrunjelului prercum si al pastarnacului, coaja de telina , ardeiul cand il curat il tai la codita ca sa scot capacelul si sa indepartez semintele...marginea de ardei care ramane langa codita o pastrez alaturi de celelalte enumerate mai sus..
    pun la punga de plastic si le pastrez la congelator. Cand am suficiente adunate le pun la fiert si asa imi fac supa de legume, baza pentru orez, cuscus, etc...
    Poate va ganditi ca sant nebuna sa pastrez asa ceva....eu spun , nu, nu sant nebuna.....am invatat cu ani in urma de la o mare scriitoare felul in care recicleaza ea unele produse....de atunci mi-a intrat "in sange" treaba asta si mereu pregatesc cate 1-2 litri de supa


    Coji si capete de legume si zarzavaturi , foarte bine spalate( cu periuta)( morcovi, cartofi, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa)
    frunze de patrunjel
    1-2 frunze de dafin
    sare si piper dupa gust.




    Se pun la fiert in apa cu sare toate cojile si capetele de legume si zarzavaturi pe care le pastram si le adunam la congelator , in timp. Asa congelate cum sant se pun in apa care fierbe si le lasam acolo pana sant gata( furculita intra usor in ele) , dregem de sare( daca mai e cazul) si piper, punem si frunzele de dafin ( doar daca ne place,nu e obligatoriu) . Spre final adauigam frunze de patrunjel si inchidem focul.
    Lasam putin sa stea dupa care strecuram ...cojile le aruncam si in vas ne va ramane o supa curata, limpede si cu gust foarte bun.
    Se foloseste in locul apei la fiert orezul, cus cusul, sau chiar la unele supe


O idee minunata...sincer nici nu'mi trecea prin cap sa fac asa ceva!!!
:hug: :pup:
Tina Chl

Avatar utilizator
inna_tina
Bucatar
Mesaje: 1314
Membru din: 20/05/2013 12:19
Localitate: Genova, Italy

Mesajde inna_tina » 17/01/2014 09:24

    nicoleta64 scrie:Cu oua fierte ramase de la Paste sau fierte pentru alte ocazii ...se poate face o budinca. Eu am facut-o cu branza topita si ceapa calita. Bineinteles , se pot adauga si alte ingrediente...pe gustul vostru.
    Reteta aici

    http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... nza-11619/

    Imagine


Ce idee buna!! Trebuie sa o pun in practica!! :D

Multumesc! :hug: :pup:
Tina Chl

Avatar utilizator
inna_tina
Bucatar
Mesaje: 1314
Membru din: 20/05/2013 12:19
Localitate: Genova, Italy

Mesajde inna_tina » 17/01/2014 09:32

    pupi scrie:NU ai stiout de el pana acum??? :o :hug:


Nop!! :D :D

:hug: :pup:
Tina Chl


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori