Ce facem cu resturile de mancaruri

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 10/03/2013 05:02

pupi scrie:Antonia :hug: tare ma bucur ca ai postat aici reteta...poate mai vin si alte fete cu idei de reciclare :hug: :hug: ...revin si eu zilele viitoare :D


M-as bucura sa mai postam retete (si) aici. Sunt sigura ca fetele au retete cu idei despre ”valorificare”. Te pup. :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 27/03/2013 10:56

Cu restul de sos dip de avocado si putina telina rasa mi-am facut o gustare pe cinste in dupa amiaza asta! O varianta a salatei de telina cu maioneza, dar fara maioneza :P Nemaipomenita, din pacate fara poze, caci foamea si la cat de buna a fost au facut sa dispara de pe farfurie inainte :D
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 31/03/2013 07:56

Cum eu sant mai din cea cu adunatul si reciclatul, de cate ori imi pregatesc cate un suc de legume , pastrez varfurile si cozile, de la ceapa inlatul primul strat dupa ce o decojesc si il pun si pe ala deoparte, coaja de la telina si de la cartofi. Baza de supa de legume o prepar mereu din resturile astea. Normal ca nu se aduna toate de la o singura mancare/suc dar le pun in cutie de plastic( punga) si le pastrez la congelator iar cand s-au adunat destule le pun asa congelate cum sant la fiert si mai adaug sare, piper, frunza de dafin ( uneori) patrunjel si gata....fierb , strecor, racesc si la sticla/punga si la congelator. La nevoie doar scot punga si am baza de supa gata.
Normal ca daca folosim coji de cartofi si de telina sau chiar de ceapa ele trebuiesc foarte bine spalate. Eu am o periuta de unghii pe care am cumparat-o special pentru spalatul legumelor si este foarte utila. ...



modificare la prima postare a supei

Supa baza de legume- din resturi reciclate
Noi bem foarte multe sucuri in casa...sucuri de legume si fructe vreau sa spun .
Fiecare leguma in parte o spal frumos cu o periuta de unghjii special cumparata pentru faza spalarii lor. .
In general pastrez cojile de cartofi, primul invelis al cepei ( dupa invelisul uscat) , capetele morcovilor si patrunjelului prercum si al pastarnacului, coaja de telina , ardeiul cand il curat il tai la codita ca sa scot capacelul si sa indepartez semintele...marginea de ardei care ramane langa codita o pastrez alaturi de celelalte enumerate mai sus..
pun la punga de plastic si le pastrez la congelator. Cand am suficiente adunate le pun la fiert si asa imi fac supa de legume, baza pentru orez, cuscus, etc...
Poate va ganditi ca sant nebuna sa pastrez asa ceva....eu spun , nu, nu sant nebuna.....am invatat cu ani in urma de la o mare scriitoare felul in care recicleaza ea unele produse....de atunci mi-a intrat "in sange" treaba asta si mereu pregatesc cate 1-2 litri de supa


Coji si capete de legume si zarzavaturi , foarte bine spalate( cu periuta)( morcovi, cartofi, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa)
frunze de patrunjel
1-2 frunze de dafin
sare si piper dupa gust.




Se pun la fiert in apa cu sare toate cojile si capetele de legume si zarzavaturi pe care le pastram si le adunam la congelator , in timp. Asa congelate cum sant se pun in apa care fierbe si le lasam acolo pana sant gata( furculita intra usor in ele) , dregem de sare( daca mai e cazul) si piper, punem si frunzele de dafin ( doar daca ne place,nu e obligatoriu) . Spre final adauigam frunze de patrunjel si inchidem focul.
Lasam putin sa stea dupa care strecuram ...cojile le aruncam si in vas ne va ramane o supa curata, limpede si cu gust foarte bun.
Se foloseste in locul apei la fiert orezul, cus cusul, sau chiar la unele supe
Fişiere ataşate
019.jpg supa baza legume.jpg
019.jpg supa baza legume.jpg (79.27 KiB) Vizualizat de 1763 ori
018.jpg supa baza legume.jpg
018.jpg supa baza legume.jpg (77.18 KiB) Vizualizat de 1763 ori
015.jpgsupa  baza legume.jpg
015.jpgsupa baza legume.jpg (73.04 KiB) Vizualizat de 1763 ori
Ultima oară modificat 08/04/2013 05:43 de către pupi, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 07/04/2013 01:46

Aveti paine mai veche de 1 zi, puteti sa o folositi facand:

Crutoane de paine
http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... t=crutoane

Crutoane aromate cu turmeric si oregano
http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... ano-11560/

Bilute din crutoane si cascaval
http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... val-11561/
Fişiere ataşate
CIMG4574.JPG
CIMG4574.JPG (110.29 KiB) Vizualizat de 1736 ori
CIMG0593.JPG
CIMG0593.JPG (98.76 KiB) Vizualizat de 1737 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 07/04/2013 03:22

Am avut niste pandispan ramas de la torturile musuroi de cartita facute la pastele catolic( l-am pus in congelator) ieri l-am scos sa decongelet am adaugat peste o cutie mascarpone si o mana de alune macinate impreuna cu un pic de esenta de rom , am facut mingiute mici pe care le-am trecut prin ciocolata topita si apoi prin ornament si rezultatul e acesta :D
Fişiere ataşate
aprilie 2012 034.jpg
aprilie 2012 034.jpg (90.52 KiB) Vizualizat de 1729 ori
claudia

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 07/04/2013 11:28

Claudia =D> =D> =D> pentru Cake pops! Sunt foarte frumoase. :hug:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 07/04/2013 11:30

Pupi iti multumesc pentru idee. :idea: Am sa o pun si eu in aplicare. :hug: :pup: :flower:

Lucia, ma bucur ca ai postat reteta si aici, este o idee excelenta! :hug: :pup: :flower:
Ultima oară modificat 07/04/2013 11:31 de către antoniah, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 07/04/2013 11:30

alejoe scrie:Am avut niste pandispan ramas de la torturile musuroi de cartita facute la pastele catolic( l-am pus in congelator) ieri l-am scos sa decongelet am adaugat peste o cutie mascarpone si o mana de alune macinate impreuna cu un pic de esenta de rom , am facut mingiute mici pe care le-am trecut prin ciocolata topita si apoi prin ornament si rezultatul e acesta :D


Claudia , o idee super!
:master: :master: :master:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 15/04/2013 02:50

Cu oua fierte ramase de la Paste sau fierte pentru alte ocazii ...se poate face o budinca. Eu am facut-o cu branza topita si ceapa calita. Bineinteles , se pot adauga si alte ingrediente...pe gustul vostru.
Reteta aici

http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... nza-11619/

Imagine

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 16/04/2013 03:33

o idee buna pentru pastele pe care il astept daca imi raman oua,mersi nico


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator