Ce facem cu resturile de mancaruri

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

nina28
Incepator
Mesaje: 8
Membru din: 13/11/2009 11:25

Ce facem cu resturile de mancaruri

Mesajde nina28 » 17/11/2009 01:45

Prea multa mancare se arunca si m-am gandit sa postam retete pe care le putem face cu resturile de mancare pe care le avem uitate in frigider

ratatouille
Bucatar in devenire
Mesaje: 589
Membru din: 01/11/2009 07:46

Mesajde ratatouille » 17/11/2009 02:00

e foarte buna ideea ta, eu ma gindesc intruna la subiectul asta, noi suntem doar 3 persoane in casa, sotului meu ii place mincarea buna, dar nu maninca prea mult, mai mult e un gurmand, copilul nici atit, iar eu ma straduiesc din rasputeri sa nu maninc prea mult, pentru ca la mine orice bucatica, se cunoaste a doua zi.
singurul lucru pe care pot sa-l fac, atunci cind de exemplu fac friptura sau prajesc carne, a doua zi fac un sos de rosii la ea, mai multe nu prea stiu
si totusi se arunca prea multa mincare, si ma gindesc in general ca sunt oameni pe pamintul asta care mor de foame, incerc sa-i explic fiului meu asta, dar nu intelege :(

iulianav7
Incepator
Mesaje: 84
Membru din: 28/01/2009 11:38

Mesajde iulianav7 » 17/11/2009 02:26

Mie daca imi ramane mancare gatita si vad ca nu se mai atinge nimeni de ea (sotul rar mai mananca a doua oara aceasi mancare), o congelez, si de cele mai multe ori imi prinde tare bine...

:) :flower: :flower: :flower:

nina28
Incepator
Mesaje: 8
Membru din: 13/11/2009 11:25

Resturile de paine, cozonac, etc

Mesajde nina28 » 17/11/2009 02:35

Resturi de Paine, etc 500g
200g budinca
200g stafide
4 linguri de rom sau ce bauturi spirtuase aveti in casa

rupeti produsele de panificatie bucatele mici apoi adaugati romul, stafidele si budinca, amestecatile toate iar apoi puneti campozitia intr-o tava unsa cu unt si dati la coptorul la temp 180 C , moderat. Lasati sa se coaca 45 min.
Se poate servi rece sau cald cu budica , frisca ce vreti voi.

ratatouille
Bucatar in devenire
Mesaje: 589
Membru din: 01/11/2009 07:46

Mesajde ratatouille » 17/11/2009 02:51

ce fel de budinca, cum e cea de la plic

nina28
Incepator
Mesaje: 8
Membru din: 13/11/2009 11:25

Mesajde nina28 » 17/11/2009 08:41

Eu intodeauna cumpar budinca gata facuta sau o fac eu acasa, dar poti incerca sa faci budinca dintr-un plic, nu vad de ce sa nu iti iese

qadrianaq
Incepator
Mesaje: 252
Membru din: 18/04/2009 10:23
Localitate: Bucuresti

Mesajde qadrianaq » 17/11/2009 09:47

depinde
Ultima oară modificat 18/11/2009 11:40 de către qadrianaq, modificat de 2 ori în total.

Avatar utilizator
pmk
Incepator
Mesaje: 197
Membru din: 19/08/2009 08:27
Localitate: Deva

Mesajde pmk » 18/11/2009 12:37

M-am gandit si eu la un subiect despre economie in bucatarie,dar...
Eu cu painea mai veche fac sandvis la aparat sau pizza pe felii de paine

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 18/11/2009 11:02

Fetelor, se pot face o gramada de economii in bucatarie, doar sa vrei.....eu nu suport sa arunc mancarea , ma gandesc la atatia copii saraci si care nu au ce pune pe masa.....Eu refolosesc tot ce se poate .....am si la unele retete postate, indicatii de refolosire a unor preparate. :)

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 18/11/2009 11:14

Eu cu resturile de friptura de pui fac shaorma, am mereu lipii in congelator, cu putina maioneza, pui si castraveti murati, e o cina super! :) Cu resturile de mancare neamestecate se pot face multe, dar daca e mancare gata facuta, nu va ce am putea face decat sa o congelam, mai fac si eu asa cand fac mai multe portii, si tare bine prinde uneori, vorba Iulianei.... :)


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori