Ce am gatit azi ( VI)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 20/10/2007 09:27

azi pe toata linia sardine ..... n.am gasit alici ( hamsi) asa ca am luat ce era .. niste sardine cam grasane :D

deci :
- pasta con le sarde / asta cu sardine in varianta simplificata ( fara stafide si seminte de pin si cu marar in loc de finocchio :P ) ... dc ma prinde vreun sicilian cum imi bat joc de reteta ma maninca de vie :lol:

-fish& chips in varianta casnica

si vreau azi sau miine o Albinitza /foi cu miere...

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 20/10/2007 11:18

crista scrie:3 lei = 1 euro ( aprox)? .... daca da sunt enorm de scumpe .... Lory treci la facut cu mina ca iesi mai bine .... :P .... acum pe bune si aici sunt la diverse preturi de la ieftine la ff scumpe ( cele proaspete sau bio) dar se gasesc cu mai putin de 1 euro =1 kg ... ceea ce inseamna o mare diferenta ...


Noi azi mincam :

- orez cu mazare

- cartofi copti in tava cu rozmarin si "snitele" din morcovi, dovlecel, vinata


ha ha crista ! :hug: sigur ca sunt scumpe pastele dar noua ni se par ieftine in comparatie cu celelalte(adevarate italienesti - barilla etc) care costa 3 -4 euro/ pachet /250 gr. :D ; in italia pastele sunt mult mai ieftine , asta este :x ; vezi de ce am cumparat eu masina de taietei draga Crista :P

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 20/10/2007 04:34

Pentru G azi supa din carne de vita cu taitei de casa (cumparati :wink: ) apoi la carne o sa fac un sos de usturoi (nu mujdei) dupa reteta unei prietene din Brasov dar care e lugojanca! Si tot pentru el paste cu mazare si carnat prajit (cand o sa vina diseara o sa aleaga, restul pe maine) Pentru moi o ciorba faina de salata ardeleneasca cu omleta facuta cu costita afumata :wink: .Desert tort de mere (mai mult pentru maine dimineata la micul dejun :) )

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 20/10/2007 07:12

Buna fetelor, ma bag si eu in discuta voastra si va spun ce am gatit eu azi: pentru ca incerc sa tin regim si sa fac si mancare buna pt barbatul meu, am facut pui la cuptor cu ardei si lamaie, ciuperci umplute cu branza si o supa crema de legume. Foarte apreciate toate!:) A, si o prajitura dietetica cu banane(e in cuptor). Va pup!

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 20/10/2007 08:00

Astazi Pizza cu piept de pui(doua tavi)mai e cate o portie de fiecare :x :)
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 20/10/2007 10:55

Aseara am facut fettucine cu verdeturi ( busuioc, marar si coriandru), un catel de usturoi, putin ulei de masline si zeama de la o jumatate de lamaie cu creveti. Si supa de creveti cu lapte de cocos si condimente thailandeze.
Azi dimineata am facuta noastra omleta cu spanac, bacon, salata de ton cu telina (tije) si ceapa verde si paine prajita. N-am apucat sa mai fac poze la omleta, ca ai mei o impartisera.
Acum am terminat o supa de vita, la care mai am de fiert taiteii, am copt ardei rosii si i-am facut cu otet si usturoi, am pus la marinat carnea pt. un gratar pe seara, sunt pe foc "adidasii" Leilei, la care o sa fac piure de cartofi.
Dulce... om mai vedea, poate niste clatite, poate un tort cu nuca de cocos??!?!
Cred ca nu mai gatesc pana marti :D . Ca sa vezi ce face albinuzza din om- NEOM :hug:
Fişiere ataşate
salata de ton.jpg
salata de ton.jpg (37.49 KiB) Vizualizat de 3226 ori
supa thai cu crevti si lapte de cocos.jpg
supa thai cu crevti si lapte de cocos.jpg (28.22 KiB) Vizualizat de 3226 ori
fettucine si creveti 2.jpg
fettucine si creveti 2.jpg (23.11 KiB) Vizualizat de 3226 ori
Ultima oară modificat 20/10/2007 11:42 de către roxanavmv, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
albinuzza
Bucatar
Mesaje: 780
Membru din: 13/02/2007 09:04
Localitate: ZĂźrich , ElveĹŁia
Contact:

:)

Mesajde albinuzza » 20/10/2007 11:09

Ma bucur ca nu dau din aripi degeaba!
Mancarea mea a inceput sa dispara si cica este taaaare buna!Sa credem pe cuvant pana vin cu poze! :peace:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/10/2007 11:59

asa mai fetelor cu pastele "italienesti" care poate nici nu sunt originale :P ... astia zilele astea au facut o mega expozitie "casa ororilor" s-a numit unde cica au expus mii de produse "made in italia" contrafacute .. sa vedeti ce ambalaje de jurai .. si cind colo ...

apoi poate sunt scumpe pt ca in Ro nici nu se omoara lumea cu ele ...mai mult acum cine gateste "la moda " ...si pe asta se bazeaza si vinzatorii care probabil au adaosuri imense...ca la produsele "de lux" =))


eu azi gatesc niste file de peste persico "perca fluvialis "= biban pe romaneste ... nu sarmanul Dem Radulescu ci o bucata de peste alb-rozaliu tare frumusel .... cica exista si in Nil si se mai numeste "tilapia nilului" aviz pt fetele din California unde tilapia de gaseste ( adica eu am mincat numai acolo :lol: ) ca sa stiti cu ce se poate inlocui ...

o sa il fac cu ceva sos ..ardei gras+ rosii ... sa vad dc am si menta in conge dc nu cu alte buruieni ....

stefanuta
Bucatar in devenire
Mesaje: 327
Membru din: 25/04/2007 04:10
Localitate: MILANO

Mesajde stefanuta » 21/10/2007 03:13

azi am mancat salata boef ,am facut un tortulet(reteta e la dulciuri)si deseara cred ca o pasta cu fructe de mare ca vrea sa pape sotul

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 22/10/2007 08:46

Elena-elena bine ai sosit .. :flower:

Ieri am facut bibanul ( o bucata de file de vreo 250 gr ) in felul urmator :

Biban cu mazare si ardei gras in aroma de menta
am inabusit in putin ulei morcov taiat marunt de tot si o bucaa de praz ( un cilindru de 2 cm ) intreg ca sa il pot arunca la sfirsit. Cu sare si putina apa inabusite sub capac.. cind s-au inmuiat am adaugat ardeiul gras taiat in patrate mai maricele .. cidn era si el inabusit am pus pestele taiat cuburi dar mergea si bucati intregi depinde cum va place ... rosii fara pielita taiate marunt ( din conserva ) si putina supa de legume (sau de peste ) dc aveti .. eu am pus apa + putin cub ... dupa 1-2 min am adaugat mazarea care era deja fiarta .. dc folositi mazare proaspata sau congelata -cruda atunci tb pusa mai devreme ... Am lasat sa mai scada sosul fara sa amestec in cratita caci riscam sa fac peste praf si pulbere .... si inainte sa stinga flacara la aragaz am pus niste frunzulite de menta ( le aveam congelate ). E ff buna combinatia mazare - menta ...dar dc nu va place cred ca niste marar ar fii potrivit ...

din pacate nu am poza ...


azi ...

- supa de vita cu paste ( m-am luat dupa Adry :hug: )

- carnea de vita cu sos de rosii ( papricashul Roxanei revizitat :hug: )


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori