Ce am gatit azi ( VI)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Ce am gatit azi ( VI)

Mesajde roxanavmv » 17/10/2007 07:22

Ce am gatit azi (V)


Cris, aia e mancarea preferata a Clarei, si sunt tare bucuroasa de alegerea ei. Ar manca-o in fiecare zi.
Ar fi trebuit sa va pun intr-o zi poze cu ce ne-a pregatit ea pt. o cina romantica, mie si lui Gabi. Am murit si de ras si de stomac. Scuze ca divaghez de la subiect, dar am uitat complet de asta.
Ne-a aranjat pe o farfurie (dupa ce s-a uitat vreo 3 seri cu mine pe foodnetwork :D ) urmatoarele: iaurt de kiwi, branza mozzarella taiata cuburi, chipsuri de tortilla, cateva felii de castraveti si ridichi, dressing de salata ranch si o budinga de caramel. Nu pot sa va descrie culorile, combinatia si gustul, si imi pare tare rau ca nu am facut poze. Nu s-a miscat de langa noi cat timp a trebuit sa mancam si savuram farfuria, apoi a trebuit sa-i scriem pe o foaie impresiile noastre :badday: =)) :hug: .
Am crezut ca murim de stomac dupa o ora, pt. ca atrbuit sa consumam jumatate de portie macar :bum: .
Acum inapoi la subiect: Nico, imi place idea de paste facute asa simplu, poate o fac si eu maine. Plus ca trebuie sa incerc si eu omleta cu paste.
Eu disera am in plan mancaruri asiatice, sa vedem daca si apuc sa le fac. Plus ca am luat iar niste "adidasi" sa repet reteta Leilei, mi-a placut asa de mult, eu si sora-mea am roade oase toata ziua, asta e reteta perfecta pt. noi.

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 17/10/2007 07:30

nicoleta64 scrie:
Mona S P scrie:pentru astazi avem ,salata de ton cu orez si legume, snitele cu salata de varza si ca desert bineinteles Linzer :D


Bun meniul de astazi... :buuun: Primesti musafiri? :wink:



Primesc cu draga inima :hug: ...cine doreste este invitat/a :flower:

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 18/10/2007 08:11

Si eu as fi venit Mona :love: :sfant: .
Eu m-am tinut de planuri, ca nu am vrut sa se strice ingredientele (pestele de sushi si de tartar/ceviche trebuie sa fie extrem de proaspat si de calitate f. buna, altfel nu e sanataos sa fie mancat crud), asa ca am "gatit" asta seara niste "asianisme", numai ca am apucat sa fac poze la ingrediente si la cativa pasi, ca la mijloc m-am trezit cu musafiri, mi-am mutat statia de lucru si mi-a fost rusine sa mai fac poze. Insa la sfarsit mi-am luat tupeul in dinti si am facut poze.
Am facut
1. tuna tartar ( ton crud, marinat putin cu sos de soia, zeama de limeta si ghimbir), servit pe felii de castravete, cu un fir de salata si susan negru decor
2. dumplings - niste coltunasi chinezesti umpluti cu carne tocata+ceapa verde+ghimbir+morcov ras+ridiche alba+ou+sare+piper, cu sos de soia
3. Ceviche de somon- somon crud, marinat cu putina zeama de lamaie si un strop de sos de soia, pus pe un strat de orez + un strat de avocado+ceapa rosie+ridichii albe si rosii, iar decor ridichii, coriandru si seminte de rodie.
Fişiere ataşate
tuna tartar 3.jpg
tuna tartar 3.jpg (24.4 KiB) Vizualizat de 8308 ori
tuna tartar 1.jpg
tuna tartar 1.jpg (34.36 KiB) Vizualizat de 8308 ori
tuna tartar & salmon ceviche.jpg
tuna tartar & salmon ceviche.jpg (27.55 KiB) Vizualizat de 8311 ori
salmon ceviche 3.jpg
salmon ceviche 3.jpg (23.34 KiB) Vizualizat de 8311 ori
salmon ceviche 1.jpg
salmon ceviche 1.jpg (32.34 KiB) Vizualizat de 8311 ori
dumplings 4.jpg
dumplings 4.jpg (34.24 KiB) Vizualizat de 8311 ori
dumplings 2.jpg
dumplings 2.jpg (28.11 KiB) Vizualizat de 8311 ori
dumplings 1.jpg
dumplings 1.jpg (31.74 KiB) Vizualizat de 8311 ori

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 18/10/2007 08:21

=D> =D> si ce harnicuta e cineva :flower: Am servit si eu un dumplings ca tare mi-ai facut pofta :roll: :flower:
Azi avem in meniu urmatoarele :D : supica de fazan cu galuscute de gris, la 2 membrii ai fam . le fac ciulama de pui cu mamaliguta , iar la ceilalti 2 le gatesc tejfolos csirke cu galuscute de faina, iar pe diseara inca nu sthiu ce va fi :P caci sunt in pana de idei :x

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 18/10/2007 02:04

=D> =D> =D> Roxana, nu te-ai gandit sa deschizi un restaurant cu meniu de autor? Ai avea mult succes. Felicitari !

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 18/10/2007 02:06

PCT 1 ... vai de matzele voastre Roxanelule .... data viitoare sa ii spui ca dc vrea sa ii scrii impresiile pe foaie nu tb sa maninci mai mult de 1-2 inghitituri ca asa e la degustari ... si scapi :party: ....

pct2.... superb arata prezentarea la ce ai facut tu ... dar mie pestele crud nu imi place . am mincat la japonez ( ca doar tb sa stiu si eu cum e ) dar nu m-a dat pe spate deloc.... chiar imi era o foame cind am plecat de as fii mincat si pietre ... 8)


ceviche aia e mincare sud americana? eu la un peruan am auzit de ea .... :lol:

Leila fazan???? d-asta chiar nu am mincat ... ia sa ne povestesti mai multe ( eventual si gustul :P )....

Adryyyyy ce-ai facut cu scarola ?? dar cu hamsiile?? eu sunt curioasa ca si mie imi plac si una si altele .... insa impreuna parca nu le-am gatit ( numai scarola cu niste alici in ulei umplutura la un fel de pizza messineza - pitoni- am facut ... dar e alta poveste ).


Eu azi o sa fac niste macrou in tava cu sos in stil Mona ... acusica sa citesc reteta ca sa vad ce am si ce n-am ..si cum improvizez daca n.-am :P


am gasit cum se poate afuma carne/ peste in casa .. in bucatarie ... in 30 min maxim 1 ora depinde cit de mare e bucata scapi .... o sa va povestesc dc va intereseaza....

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 18/10/2007 02:22

anul trecut imi dadu si mie cumnatu-meu 2 fazani . i-am facut tocanita dar pot sa spun ca nu ma innebunesc dupa fazan. ai mei aveau gust ca de pui . anul asta se oferise iara sa imi cadoriseasca fazan si i-am spus politicos ca nu am loc in congi :wink: . da de unde ca e gol :P dar nu mai vrem fazani.

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 18/10/2007 02:29

=D> Crista, sigur ca intereseaza ( cel putin pe mine). Asa ca pana se face pestele, scrie aici reteta. :roll: Ca eu am facut azi o iahnie de fasole si am pus numai o bucatica de sunculita afumata :( sa ii dea un pic de miros, ca nu aveam ciolane si nu ies pe ploaia asta la un magazin romanesc nici cu slujbe. :twisted: E un timp sa nu dai nici un caine afara din casa. :cry:

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 18/10/2007 02:53

=D> =D> Roxana :hug: ,ce minunatii ai facut in farfuriile acelea :o :roll: ..felicitari arata super bine :roll:


Cristinel :hug: , chiar sunt curioasa cum sa fac carne sau peste afumat , aici acasa ...nu la tara , la afumatoare :wink:



astazi o supa de rosii cu taiteii si cartofi cu carnati la cuptor...pentru diseara inca nu stiu :? ....gasesc ei ceva prin frigider =)) :P

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 18/10/2007 03:24

:hug: gabita eu doar supa fac pe fazan, destul de rau ai facut ca ai refuzat mai ales daca erau salbatici si nu din crescatorie . Cel de crescatorie nici nu vreau sa vad :rusine: nu e identic cu cel vanat are gust de concentrate.
Se pot face si alte mancaruri cu fazan dar pana acum cel mai bun este supa dulce si din carne fac salata de boeuf caci altfel carnea este foarte atoasa si nu se manaca la noi .
Crista , supa are un gust deosebit , nu seamana cu supa pe gaina de casa, nici pe cea de rata ,gasca... ,este unica in felul ei .


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori