Nico, ai-ai-ai ce de bunatati!
Le-am vazut de aseara si cum o parte le stiam deja de pe blog, m-am dus imediat sa le caut si pe celelalte

... si am dat de
Monselice :vis: ... Foarte frumos locul, dar si f frumoasa prezentarea

! Acum iar ma apuca indoiala si regretul ca anul asta nu sintem de
Settimana santa in Italia, ca in ultimii 5 ani...
Am stat la citit pina la 1am

si azi am fost chioara de somn la serviciu, noroc ca am avut zi scurta

!
Torta Pasqualina o stiu de la Pastele facut in Nord (Liguria, Piemonte, Lombardia)

; in Sud (Roma, Sicilia, Campania/Napoli) aveau alte bunatati regionale pascale si dulci si sarate. In orice caz ti-a iesit minunata, asa un pic rustica! Sa stii ca am sa fac si eu cand ne-om intoarce dupa Paste!
Dar si celelalte preparate sint

, numai cu
frutti di mare nu ne impacam de loc, in afara de crustacee

.
Ce ma fascineaza la voi, fetele din Italia, este ca v-ati adaptat atit de mult la gastronomia locala. Eu dupa 25 de ani de Germania si chiar avind radacini Germane din familie si tot nu gatesc decat f. putine mincaruri 100% tipice nemtesti; predominant international dar cu mare baza in gastronomia Romaneasca.
Mi-ai facut o mare pofta si cu mucenicii! Sa nu spui ca ai facut tu pastele!? Am facut si eu o singura data, cu paste mici, cumparate si W n-a vrut nici sa le miroasa, d-apai sa le mai si guste

! Iar numai ptr mine nu fac; nu mai vorbesc de cei copti, din aluat cu drojdie..
Sa va fie de bine toate!