Ce am gatit azi ( 57)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 21/02/2016 09:56

Lucia, :buuun: :buuun: :buuun: , asta arata a prajitura cu munca multa!

Eu stiam minciunelele asa cum zici tu, ca forma, dar NU cu aluat dospit, ci cu un aluat compakt, ca de taitei, dar dulce si mai micute (max 10 cm lungime)... Si ieseau dupa prajire, aerate, dar crocante (nu pufoase si moi). Si spre deosebire de gogosi, trebuia sa maninci macar 10 - 15, ca sa ti se faca rau :P (la gogosi, ajungeau 2 - 3...) :P ![/i]

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 21/02/2016 11:09

In cazul asta le spunem "scovergi" ! Sunt tot felul de retete (de dulce, de post, fiecare avand gust diferit). Ale mele sunt dospite (si prajite :( ), cuptorul fiind ocupat cu o tava cu chiftelute si nu am vrut sa mai pierd din timpul avut la dispozitie (si asa, foarte putin).

Fetele din It le fac asa si spun ca nu absorb ulei si sunt foarte bune.
http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... t=scovergi
MIKI

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 21/02/2016 11:28

Miki, multu de info! Da, asa erau minciunelele, numai ca forma era rombica, alungita si in rest procedat ca la tine... Buni de la Sv zicea ca-s "gogosi mincinoase", fara complicatii de maia, framintat, dospit etc, dar cu aspekt/gust asemanator...

Scovergi erau ca un fel de turte mai mici, din aluat dospit, prajite in baie de grasime, care se faceau sau umplute (brinza, cartofi, gem...); sau simple si atunci se subtia cam 1/2 din partea din mijloc asa de mult, incat iesea la prajit crocanta, iar marginea era moale si pufoasa. Adica asemanatoare Langosh-ilor :buuun: (noroc ca-s satula :D ).
Fişiere ataşate
imgres.jpg
imgres.jpg (8.05 KiB) Vizualizat de 1662 ori

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 23/02/2016 12:32

Si eu am ficatei (de curca bio), sau mai bine zis, am avut; cu piure de cartofi, ciuperci sotate si mojo verde.
Si am mai avut inca o tura de somon in sos de spanac cu vin (se face rapid si nu ti-am uitat rugamintea, Miki!).
Si cappelletti umpluti cu brinza de capra, in sos de brinza cu broccoli, conopida si romanesco..
Si iarasi budinca de brinza de vaci cu frukte de padure uscate.

Incerc sa termin tot felul de resturi si sa golesc congelatoarele... cat s-o putea, in urmatoarele (aproape) 4 saptamini...
Fişiere ataşate
cimg0789.jpg
cimg0789.jpg (93.28 KiB) Vizualizat de 1644 ori
cimg0790.jpg
cimg0790.jpg (85.02 KiB) Vizualizat de 1644 ori
cimg0947.jpg
cimg0947.jpg (87.83 KiB) Vizualizat de 1644 ori
cimg0948.jpg
cimg0948.jpg (92.36 KiB) Vizualizat de 1644 ori
cimg0949.jpg
cimg0949.jpg (85.44 KiB) Vizualizat de 1644 ori
cimg1019.jpg
cimg1019.jpg (78.31 KiB) Vizualizat de 1644 ori
cimg1020.jpg
cimg1020.jpg (74.08 KiB) Vizualizat de 1644 ori
cimg0668.jpg
cimg0668.jpg (70.65 KiB) Vizualizat de 1644 ori
cimg0734.jpg
cimg0734.jpg (56.24 KiB) Vizualizat de 1644 ori

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 23/02/2016 12:50

Vaiiiii, Ella, ia-le de aici ca leeeeesin! :D :buuun: :roll: Ce poti sa mai spui cand vezi atatea bunatati?!? Sa va fie de bine toate! :master:

La cererea trupei, inca o tura de bors cu perisoare (din carne de pui), chiftelute (tot din carne de pui, la cuptor) si o amarata de salata, atat am reusit sa fotografiez. Am mai avut paste cu somon si/sau sos de rosii, ultimile gogosi, am mai facut un bot de branza, am pastrat zerul, maine cumpar alt lapte.....acelasi cerc!
Fişiere ataşate
dscf0043_9578.jpg
dscf0043_9578.jpg (79.15 KiB) Vizualizat de 1639 ori
dscf0045_8183.jpg
dscf0045_8183.jpg (73.09 KiB) Vizualizat de 1639 ori
dscf0051_9117.jpg
dscf0051_9117.jpg (84.74 KiB) Vizualizat de 1639 ori
dscf0127_6041.jpg
dscf0127_6041.jpg (99.8 KiB) Vizualizat de 1639 ori
dscf0129_6594.jpg
dscf0129_6594.jpg (112.54 KiB) Vizualizat de 1639 ori
dscf0130_5106.jpg
dscf0130_5106.jpg (105.83 KiB) Vizualizat de 1639 ori
dscf0131_9966.jpg
dscf0131_9966.jpg (97.22 KiB) Vizualizat de 1639 ori
MIKI

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 23/02/2016 12:56

Miki, acelasi cerc, dar rotund si bun! :buuun: Sa va fie si voua de bine!
Si eu am facut chiftelute la cuptor, dar vreau sa le "inmultesc" cu ceva sosuri (ciuperci? rosii?).
Revin in zilele urmatoare cu dovezi!
Miki, ce zici de comentariul meu cu scovergile!?
Si vezi ca tot nu ti-ai facut temele la lecturi suplimentare... :P

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 23/02/2016 01:10

Se pare ca nu am mancat scovergi demult sau nu-mi mai aduc aminte. Iar langoshi nu am mancat niciodata! Si tot am citit si auzit ca se manaca cu sos de usturoi! :idea:
:hug: :flower:
MIKI

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 23/02/2016 11:55

Da, Langosi se maninca si picant si dulce! Si mai ales cele picante sint :buuun: :buuun: :buuun: !
Faci ca un fel de turte mai grosute si ovale, din aluat ca de piine, pe care le prajesti in mult ulei.
Si pregatesti dinainte mult mujdei cu smintina, cascaval ras/telemea sau brinza de burduf sfarimate, salam/sunculita tocate maruntel cu cutitul, chiar si ketchup, daca vrei...
Si pui pe turta coapta si obligatoriu fierbinte, ca pe o pizza, cat si ce vrei din exemplele de mai sus :buuun: :buuun: :buuun: !
Si pe urma te imbuibi, pina-ti vine rau :P ... (ma intreb daca se mai gasesc in Ro Colebil si Triferment :?: :P ?)

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 24/02/2016 12:03

Azi am mincat mincare de varza acra calita la cuptor cu sunca afumata si carnati (facuta Duminica); cu mamaliga, brinza de burduf si brinzica de vaca cu smintina (dupa obiceiul lui W); ochiul l-am interzis! :P

Fara desert, ca am fost prea plini....
Fişiere ataşate
cimg1153.jpg
cimg1153.jpg (78.71 KiB) Vizualizat de 1592 ori
cimg1154.jpg
cimg1154.jpg (85.49 KiB) Vizualizat de 1592 ori
cimg1225.jpg
cimg1225.jpg (66.72 KiB) Vizualizat de 1592 ori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 24/02/2016 09:27

Buna dimineataaaaa :!: V-ati trezit :?:

Va servesc cu Gougers ( http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... 27/#178676) tocmai scoase din cuptor. Irezistibile :buuun: :buuun: :buuun:

:love: :love: :love:
Fişiere ataşate
cimg4599.jpg
cimg4599.jpg (55.72 KiB) Vizualizat de 1581 ori
cimg4602.jpg
cimg4602.jpg (87.05 KiB) Vizualizat de 1581 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori