Ce am gatit azi ( 57)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 11/08/2015 09:58

:D Da Ella! :blushing: :) Sper sa nu creada lumea ca m-am culcat/trezit aici!

Ne-a fost greu cat am fost copii (noi fiind 5 frati) dar acum, dupa ce toate au trecut, e atat de bine! Vin ajutoare din toate partile (parinti, frati, socri, bunici...) Ne dorim doar sanatate si liniste!


Sper sa nu se supere nimeni ca pun o fotografie aici! Ele sunt surorile mele, mama mea, nepotelele (Catalina, fata surorii mele, Maria Marilena, cea dintre mine si mama si Martina, fetita cu sacosica, fata fratelui meu care mai petrece (destul de rar ) :( vacantele de vara in Romania)! Aici eram la prima aniversare a Sanzianei si eram deja insarcinata in 3 saptamani cu Aurora!
Fişiere ataşate
dscf0024_8785.jpg
dscf0024_8785.jpg (84.43 KiB) Vizualizat de 1066 ori
MIKI

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 11/08/2015 02:10

Miki lasa sa creasca ca acum e greu oriunde ai merge. Pe urma sanatate sa fie ca numai lipsa ei poate opri omul sa se plimbe ..din pacate. Noi mergeam la rude cind eram.mici, avantaj ca erau in ardeal deci musai taiam putin tara, si la mare dar tot asa pentru xa bucurestiul e mai aproape, altfel nu cred ca ajungeam. Erau si alte vremuri, nu-s nostalgica decit dupa copilarie si tinerete nu si modul de viata insa e adevarat ca parintii nostri cind eram noi mici isi permiteau o vacanta pt ca erau preturi mici , boom economic, apoi noi nu m mai mers la hotel ci la gazda se imprietenisera cu o filie unde am stat intr-un an si mergeam mereu acolo, puteam dormi 4 intr-o camera, aproape ne bateam care sa dormim pe jos ;-)),pe salteaua umflata adica .. Calatoriile adevarate au sosit tirziu dupa ce am avut servici si poate pt ca eram ndmaritata ca sltfel nu se stie ....

Imi place pastravul, si asta se gaseste si la noi mai usor.. O sa fac si eu .. Ma. Cd lista am pt cind ma intorc la oalele mele.

Aseara am mincat in alta parte dar astia sunt vorbiti intre ei, au acelasi mdniu ;-)) amincat spaghete allo scoglio ( adica cu ce ofera marea pe linga un tarm pietros :-) aveau si putin peste bucatele su citeva scoici si o goanga de mare .. Bune .. Si apoi un.mix din o sepie mica, 2 crcveti, o juma de peste mic pe lungime si o felie de spada toate la gratar pe care le-am impartit deci o portie la doi ..asta pt ca la prinz pe ploaie .mincat iar chifla cu salam ...

Azi mergem in alta parte ..

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 11/08/2015 09:59

Varza cu carnita de porc, otetul de visine (acum am dat peste poze), piept de curcan cu sos de rosii si busuioc!
Fişiere ataşate
dscf0006_5840.jpg
dscf0006_5840.jpg (113.34 KiB) Vizualizat de 1027 ori
dscf0003.jpg
dscf0003.jpg (111.66 KiB) Vizualizat de 1027 ori
dscf0008_6453.jpg
dscf0008_6453.jpg (108.53 KiB) Vizualizat de 1027 ori
dscf0087_6989.jpg
dscf0087_6989.jpg (68.9 KiB) Vizualizat de 1027 ori
dscf0043.jpg
dscf0043.jpg (102.34 KiB) Vizualizat de 1027 ori
dscf0041_1388.jpg
dscf0041_1388.jpg (99.62 KiB) Vizualizat de 1027 ori
dscf0031_2499.jpg
dscf0031_2499.jpg (79.83 KiB) Vizualizat de 1027 ori
dscf0033_1084.jpg
dscf0033_1084.jpg (73.92 KiB) Vizualizat de 1027 ori
dscf0035_3688.jpg
dscf0035_3688.jpg (83.39 KiB) Vizualizat de 1027 ori
dscf0061.jpg
dscf0061.jpg (98.58 KiB) Vizualizat de 1027 ori
dscf0070_7813.jpg
dscf0070_7813.jpg (94.66 KiB) Vizualizat de 1027 ori
dscf0075_1605.jpg
dscf0075_1605.jpg (87.22 KiB) Vizualizat de 1027 ori
MIKI

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 11/08/2015 11:50

Buna seara fetelor!

Vai, Miki: "Jackie Onassis" si "clanul" ei!!! =D> =D> =D>
Vreau sa-ti spun ca am ekran marisor la PC, si tot am marit imaginea la 200%, ca sa pot vedea mai bine; deci:
- surorile de linga tine (cea din stinga ta parca era Nasa Sinzienei, nu?) sint "ale mamei"
- tu si sora din stinga mamei (am remarcat-o deja "la ziua" Sinzienei de anul asta), sinteti probabil "ale tatii"
- toate, inclusiv nepoatele, sinteti tare frumoase!
- banuiesc ca petrecerea s-a facut cind ati tuns-o pe S prima data (ati luat motzul?) si a trebuit sa aleaga niste obiecte de pe tava din fata ei?!
Multam frumos de fotografie, cel putin mie mi-ai facut o surpriza tare placuta :love: ; Pentru asa ceva, chiar pot fi invidioasa!

Cind ne intoarcem, fac si eu neaparat varza dulce cu carne, poftesc de cind ai pus poza cealalta.
Otet de visine, immm; tu pui visinile cu simburi? aici nu se gasesc decit congelate, fara simburi si atunci sparg 3-5 simburi de cirese si le pun in borcan ptr aroma..

Noi azi numai resturi, singurul high light: inghetata de cocos (Nico?!) cu sirop de cioco (am avut zi grea... :blushing: :blushing: :badday:) ; oricum, spre usurarea lui W, s-au terminat mincarurile cu sfecla rosie... :P :P :P

Crista, :buuun: :buuun: :buuun: tot ce-ati mincat (ignor scoicile)!

PS: Pazea, Miki, ca da Crista cu "bolohani" dupa noi, ca punem mincarici cu sos si carne, peste paste =)) :P :P =))
Noapte buna :sleepy: :flower:

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 12/08/2015 08:54

Bun gasit! :hug:

Multumesc Ella :blushing: ! Cea din stanga mea (dintre mine si mama) e nasa Aurorei!
Nasa Sanzianei (cumetrii ceilallti) sunt plecati (stabiliti in Italia) si de la botez nu au mai venit in tara! Motul i l-a taiat moasa (persoana care a luat copilul nebotezat de acasa, a ajutat-o pe nasa la biserica si a doua zi au scos-o din mir, adica scaldusca)!

La otetul de visine pun intotdeauna visinele cu tot cu samburi (visine spalate, otet alb, 14 zile de macerare la temperatura camerei, ferit de soare, dupa se filtreaza si se pastreaza la frigider).

Poti face otet (daca sunteti mari consumatori de salate dar e bun si pentru igiena personala, in starile de rau, oboseala, temperatura, varsaturi, reumatism) din orice fructe aveti la indemana (zmeura, caise, capsuni, cirese, prune) dar puteti conserva si plante (cimbrisor, tarhon, marar, leustean....)!

Nu pot sa mananc carne cu sos fara garnitura (paste, orez, cartofi) daca nu am mamaliguta! Initial, am vrut sa fac chiftelete de curcan coapte, dar era atat de cald in casa de numai de cuptor nu-mi ardea, asa ca am ales scurtatura! Sper ca nu-i atat de grav! Mai degraba Crista ar arunca cu niste sendvichuri dupa noi!
:D :) :hug:

Zi frumoasa! :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:

http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... une-11794/
http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... iri-13300/

http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... ine-12091/
MIKI

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 14/08/2015 05:42

Buna fetelor :flower:

Miki, nici eu nu pot minca tocanite sau carne cu sos fara cartofi, paste, piine, orez, sau alte crupe; mamaliga fac mai rar... Ce-i mai rau, e ca toate cele enumerate, deci tot ce are multe glucide, as putea minca oricind, chaiar si fara carne sau sos; d-aia sufera si cintarul din ce in ce mai mult sub mine... De asta si incerc sa fac aproape intotdeauna mincarile de genul asta cu multe alte legume, sarace in calorii: mazare/fasole verde, dovlecei, conopida, varza, amestecate gen ghiuveci etc.

Ieri si azi am mincat numai "minuturi" si resturi: sandwich-uri cu mezeluri/brinzeturi, omleta + la toate garnitura de salata; la desert inghetata si frukte.
Acum sint frigiderele in sfirsit goale si asteapta sa fie reumplute cu specialitati ce vom aduce cu noi din vacanta: asta e regula, chiar si din vacantele cu avionul...

Sper sa avem conexiune buna WLAN in hotel, ca sa ma pot lauda, daca nu cu ce "am gatit azi", macar cu ce "am mincat azi"!

Fetelor :hug: :hug: :hug: :hug:

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 14/08/2015 09:44

Daaa, si la mine a inceput "sa sufere" cantarul! Daca dupa prima sarcina mi-am revenit destul de repede la forma initiala sau cel putin imi mai veneau din haine nu ma pot lauda la fel de bine dupa a doua sarcina! Nu am avut pofte in perioadele respective sa zic ca am mancat de am uitat, nu sunt pofticioasa, dar am mancat destul de dezorganizat, multa paine, orez, foarte putine fructe, fara program si nu ma laud nici cu multa miscare! Unde mai pun si varsta, ca de, cand incep vin toate!


Ella :hug: Am si eu loc in frigider pentru cate ceva bun! :D Glumesc, sa vii cu recenzii la tot ce papati si locurile cele mai ok sau mai putin , ca cine stie, poate vom ajunge si noi vreodata pe acolo si sa stim ce-i bun si ce-i rau!

Atat pentru azi!

:flower:
Fişiere ataşate
10702108_10154618848450652_214129868069563747_n.jpg
10702108_10154618848450652_214129868069563747_n.jpg (62.82 KiB) Vizualizat de 940 ori
MIKI

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 15/08/2015 12:32

Miki .., ce pofta de o varza cu carne!! :roll:
Angela...inghetata de cocos ...vreau si eu!!! :buuun:

Cu caldurile astea nu prea gatesc mare lucru.
Azi la pranz am facut niste tagliatelle cu sos de rosii (de la conserva ,nu proaspat) condimentat cu usturoi si busuioc.
Seara am facut o salata rece improvizata, adica : carne de pui presata ( Tulip) la cutie taiata cubulete si amestecata cu un borcan de legume mixte ...ardei, porumb, morcov, anghinare ,masline...cu maioneza si am pus salata verde si ceapa taiate fideluta. :buuun:

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 15/08/2015 12:10

Nico, cam in acelasi ritm si noi: salate, paste, carnita slaba iar de azi dezlegare la peste!

Mi-e pofta si mie de o inghetata buna, facuta acasa! Are cineva o reteta buna, buna?
MIKI

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 15/08/2015 08:18

Deci, nici eunu pot mincacartnea cu sos fara garnitura de oreferat cartopfi sau mamaliga pe primul plan,urmeaza piinea si rar orez :-)) cu paste mincam si eu,hai ca nu-s asa fitzoasa :-))

In ultimele zile de mare pot sa va zic ca am descoperit circiuma perfecta...fara oratanii marine ...cumincare traditionala ca la mama ei, am lins farfuriile...am ajuns acolo dupa ce intr-o seara am vazxut mesle, luminile si ne intrebam oare cum se ajunge ca noi eram intr-o parcare sine despartea un parc. Am bagat a doua zi cautare gogu :wink: si am aflat cum se ajunge si ce e de mincat..ce nu am aflat e ca in perioada asta cu turismul la maxim ( azi e Ferragosto ) era plkin ochi si trebuia sa rezervam sau sa asteptam sa manince careva si sa elibereze locul,greu frate ca atmoisfera e de vis,mincarea de noa 10+++..in fine am avut noroc,propietareasa care serveste cot la cot cu chelnerii ne-a lasat la ora 20:05 sa mincam la o masa unde trebuia sa vina cineva la ora 21:10 ....valeeeeuuu ...masa u era masa ci un butoi pe care se minca si la care stateai pe niste scaune inalte ..superb .. Am bagat in noi in viteza dar degeaba ne grabeam noi ca nu apucau chelnerii sa serveasca :-))) cind amterminat si am platit am facut rezervare si pt seara urmatoare ..nu am poze o sa ma credeti pe cuvint ..
In prima seara :
Un fund de lemn cu multe felii de mezeluri si brinzeturi locale, toate super bune si originale...
Tortelli umpluti cu ricotta si spanac serviti cu ragu de mistret
Spezzatino (Tocanita) de mistret cu cartofi la cuptor
Totul cu bere locala ( birra maremmana)

A doua zi
Acelasi fund de lemn cu mezeluri si brinzeturi,s-au nimertit si unele diverse .cu niste cuburi de pepene galben ca sa/maninci prosciutto crudo cum se cade si in prima seara si a doua
Tagliatelle cu ragu de mistret
Peposo de mistret cu garnituri de cartofi la cuptor si de legume la gratar ( vinete, dovlecei,ceapa.) tot cu bere


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori