Ce am gatit azi ( 57)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 09/08/2015 05:58

DA, Crista, exact asa e, cum scrii si-i mult din ce-as mai fi scris si eu!!!
Dar, desi nu pare la prima vedere, adevarul e ca nu mi-e intotdeauna usor sa ma exprim in Romana; la unele cuvinte trebuie sa caut traducerea, apoi mi se pare ca nu se potriveste sensul, deci ma enervez si scurtez etc
Pe de alta parte, cu statutul meu "nici cal - nici magar" mi-e de multe ori teama sa nu fiu inteleasa gresit, sau sa sune ofensator ceea ce spun... :rusine:

Tot ce-ai scris c-ai mincat, as minca si eu sofort , adica imediat, desi tocmai ne-am sculat de la masa cu "Kaffee und Kuchen" = "kafea (la noi a fost Ceai negru + lamiie, de la frigi) cu prajituri (Waffe incalzite usor + jeleu de cassis + inghetata de vanilie + afine proaspete)", obicei tipic in toate zonele/tarile cu populatie vorbitoare de lb. Germana.
In afara de "Frutti di mare", alea sint la noi tabu!

Maaaai MIKI, daca nu mor acu de "pohta" cu ochii pe display, tot inseamna ca am putere de autostapinire! Mai ales ca tocmai am mincat dulce, deci ce-ar mai merge, pentru a restabili echilibrul, cirnatii aia (afumati?) cu mamaliga si brinzica! Si tocanita de ardei e immm, dar din asta fac si eu... pe cind cirnatii.... :buuun: :buuun: :buuun:
Sa va fie de bine!
Ultima oară modificat 09/08/2015 07:52 de către angela_de, modificat de 6 ori în total.

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 09/08/2015 06:14

Crista, n-am auzit pina acum de Radu Anton Roman... :blushing: ?!!!
Desi am ffffffff multe Carti de bucate Romanesti, dar aproape toate de dinainte de '89!!

E un fel de Guru al bucatariei moderne Romanesti?

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 09/08/2015 07:49

Edit: daca ma gindesc bine, cum noi nu bem cafea praktic de loc, a fost mai mult un fel de "Tea time", dar fara "castraveti"

:flower:

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 09/08/2015 10:55

http://adevarul.ro/life-style/bucatarie ... index.html



Sper sa mearga link-ul! :)

A fost un om deosebit (il stiu doar din emisiuni, avea un dar deosebit in a povesti si a face mancare, exact ca un bunic)!!!
Ultima oară modificat 10/08/2015 11:29 de către mikirafaela, modificat 1 dată în total.
MIKI

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 10/08/2015 10:44

Uite ca a fost miki mai iute de buton ... A murit saracu' dar cauta pe net ca exista una dintre cartile lui in pdf de descarcat, daca o gasesc in calculator cind ma intorc ti-o trimit pe mail. Merita ca e plina de retete adevarate.

Haha tea time fara castraveti ... :-)) la italieni cafeaua e sfinta si deci nu se amesteca cu nimic :-)) doar dimineata capuccino cu brioche sau cornetto care de ex aici se numesc paste :-))


Ieri am mincat un sendvis cu salam din ala bun dar mai mic nu imensitatea aia de acum citeva zile :-)) si seara calamari si creveti prajiti cu cartofi la fel de prajiti :-)) F a zis ca diseara mergem in alta parte.. Sa vedem.. Acum e nor, astia la meteo ameninta cu ploi torentiale si descarcari electrice in regiunea asta ...o zi de pauza fara soare se cerea ... =))

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 10/08/2015 11:35

Crista, am vrut sa pun si link-ul cartii de pe net dar ma arunca pe acelasi link postat si nu inteleg de ce!

Mi-ai facut pofta de sandvichuri buneee :buuun: ! Si trimite ploaia aia aici, ca ne topim!
Vacanta placuta! :hug: :flower: :pup:
MIKI

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 10/08/2015 11:50

angela_de scrie:
Nico, de nota 10 arata chiftelutele de vinete; daca zici ca-s bune si reci, poate fac si eu cind s-o mai racori; crezi ca ar merge si la cuptor?



Da Angela ...sigur, se pot face si la cuptor . :peace:

Am citit aici sau la cafenea ...sau mi se pare mie ....ca intrebai pe Crista de piadina? :?: Deci cunosti piadina romagnola. :clipocit:


Reteta chiftele de vinete este:
2 vinete mari coapte ,scurse bine si apoi facute piure. Piureul lor se amesteca cu 1 ou, 3 linguri de pesmet, 3 linguri de branza rasa parmigiano sau ceva simile, oregan , putina ceapa si usturoi tocat marunt ,sare si piper .Se poate pune si alte verdeturi ,patrunjel..marar...ce va place. Se formeaza chiftele , se dau prin pesmet se frig. Se pot coace si la cuptor, inainte stropite cu putin ulei.

Miki ce pofta de o negresa...arata super :buuun: =D>

..azi vreau sa fac cateva sarmalute in foi de vita ..mai mult orez si mai putina carne

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 10/08/2015 11:32

Buna seara fetelor :flower: !
In seara asta ajung chiar mai tirziu ca de obicei caci, ca sa nu murim acasa de plictiseala, m-a scos W la cina, in oras! De ce plictiseala?! Pai, pentru ca de azi noapte i-a tot tras intr-una niste ploi torentiale si AM SCAPAT DE UDAT GRADINA ! :P :P =)) =)) =D> =D> =D>

Miki, merci mult de link, articolul a fost foarte folositor.
Iar Cartea de Bucate pe pdf (Crista, Miki, merci) am gasit-o eu insumi, dind cautare pe google; W a primit deja sarcina sa o descarce pe "Tableta" (oare chiar asa-i zice?) pe care o luam cu noi; deci am ce face serile, in concediu!

Noi am facut ieri seara gratar afara (ca sa nu incalzim si mai mult in casa!), am avut cirnati cu carnea tocata mare (Miki, Miki :wink: ) si felii de pulpa superioara de curcan (marinate 2 ore inainte prin ungere cu mustar si usturoi), cu salata de ardei copti (tot pe gratar)+ rosii.
Am copt si vreo 2 kg de vinete, dar le-am congelat pentru dupa concediu, cind incerc neaparat chiftelele lui Nico: merci inca o data de reteta, chiar f usoara!

Azi am mincat eu: un amestec de salate verzi cu o dorada la gratar (cam micuta!) si W: pastrav cu sos de speck + orez typ balcanik (adica un fel de pilaf cu ardei, ceapa, usturoi, rosii); pastravul era in meniu cu cartofi natur, dar lui W nu-i plac...
Desertul acasa: nektarine - eu si compot de pere si caise - W-ul.

Crista, iar ma omori cu calamarii prajiti cu cartofi prajiti, noroc ca aici n-am de unde sa-mi iau!
In Germania cafeaua se bea clasic (inainte de invazia automatelor domestice de cafea, cu capsule) filtrata si in ceasca mare, diluata cu putin lapte + zahar, sau pur si simplu "schwarz"= neagra. Multi beau cafea si la micul dejun, dar f multi prefera ceaiul negru; cum desertul la masa de prinz nu e niciodata o prajitura (klasic e compot, sau o crema usoara de lapte, gen pudding), pe la ora 4pm se serveste cafea cu prajitua (chek, placinta cu fructe, cu brinza, f. rar prajitura cu crema).
Noi sintem cu ceaiuri de tot feluri (mai putin medicinale!), nu bem cafea decit rarissim, si atunci fie espresso (facuta pe plita, la cafetiera din aia speciala italiana), fie romanesaca, in ibric; asa de rar facem ca, desi cumpar numai pachetele de 250g, pe care le tin inchise ermetic, in frigider, pina la urma cam jumatate trebuie aruncata, caci se rincezeste :rusine:
Da Nico! cunosc destul de multe bunatati si specialitati italiene, pentru ca de ani de zile petrecem ca turisti individuali, Domenica di Palme + Settimana Santa + Pasqua in Italia (2x Roma, 1xNapoli+Campania, 1xSardegna si 1x Sicilia), pe linga alte vacante mai scurte in Nordul Italiei, mai ales Emilia-Romagna, Lombardia si Venezia :love:
Miki, nu ma lasa sa mor de curiozitate: asa-i ca cirnatii aia au fost afumati si de casa :buuun: :buuun: !?

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 11/08/2015 12:51

Da Ella, au fost cârnaţi de casă, afumaţi. I-am primit de la sora mea (cea care umple si borş). Face în fiecare an (soacra ei le creşte porc, găini, curcani) deci au materie primă bună!
Mă bucur ca ai găsit cartea, sper să-ţi fie de folos! Articolul, poate nu a fost cel mai reuşit şi relevant , dar amintirea acestui om îmi umple sufletul de seninătate.

Ce bine că a plouat şi aţi putut avea o seară numai pentru voi! Să vă fie de bine toate! Îmi place peştele (mai ales păstrăvul)! :hug:

Şi mai îmi place ce povestiţi despre excursiile voastre fetelor, eu, din pacate, nu prea am cu ce să mă laud, nu sunt aşa ieşită în lume! Acum aş mai pleca, dar Sânzi nu face deloc faţă la drum, Aurora nici atât şi ca să plec fără ele nu mă lasă inima!

Vă :hug: :pup: :flower: ! Somn pufos vă doresc!
Fişiere ataşate
11873543_954038447986715_6027220978351733903_n_1991.jpg
11873543_954038447986715_6027220978351733903_n_1991.jpg (113.06 KiB) Vizualizat de 1244 ori
MIKI

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 11/08/2015 01:12

Miki, iar esti cucuvea!
Deci ai noroc nu numai de doua scumpete de fetite, nepoata frumoasa cu ochi migdalati, sot "scorpion" , socri care coc si congeleaza, ci si de sora cu bunatati de calitate, "animale si vegetale"! Vezi, eu nu am nimic din toate astea, nu am avut si nici nu am sa le am vreodata... In privinta calatoriilor, o sa vina si vremea ta, ca esti tinara; sanatosi sa fiti, ca fetele or sa creasca, vrei-nu-vrei si inca mai repede decit crezi!
Multumesc inca o data de carti si flori, noapte buna! :flower: :hug:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori