CE am gatit azi( 56)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 08/02/2015 06:14

mikirafaela scrie:Dany, foarte apetisanta salata! :roll: :buuun:


Miki,iti multumesc... :hug:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 09/02/2015 12:42

Astazi la prinz a facut T-ul carne de porc in sos de vin,iar eu am facut piureul de cartofi... :buuun:
Fişiere ataşate
img_3133.jpg
img_3133.jpg (98.51 KiB) Vizualizat de 1543 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 09/02/2015 09:58

Joi la prinz am facut o placinta ( aluat : 100 gr untura ramasa de la craciun, 200-250 gr faina de piine nu cea de prajituri , deci nu ff albita dar merge ce va place si aveti in casa, 1 lingura de otet si vreo 4-5 de apa astea le puneti dupa cit e nevoie ).. cu umplutura de scarola ( escarole pe engleza) un soi de cicoare ca o salata., merge ce umplutura va place voua .. Eu am oparit scarola asta, apoi am scurs frunzele bine si le-am taiat asa mai din topor, am adaugat masline fara simburi, capere ( de obicei in aceste retete se folosesc numai cei in sare pe care ii puneti la desarat 10-20 min inainte de folosire, cei in otet nu-s la fel de buni, gustul de otet acopera gustul de capere , daca nu aveti altii ii folositi pe ceilalti dar pentru o calitate superioara a produsului final si pentru a pastra cit de cit traditia retetei se folosesc cei in sare), mergea si niste fileuri de ansoa dar nu am pus ... copt pina se rumeneste aluatul .. Iese ff fraged, nisipos si sfarimicios .. cine vrea poate pune si un ou in aluat ca il tine legat mai mult, noua ne-a placut asa.


De joi noaptea am fost sinistrati, fara curent electric si deci fara caldura ( centrala pe gaz pornea electric), vineri n-am avut nici apa ... m-am intors in timp :badday: :badday: abia duminica la prinz am revenit la normal deci nu am facut poze ca aveam miinile cam inghetate si nu era deloc momentul potrivit ...

meniul de vineri sarmalele congelate la anul nou dezghetate ca se dezgheta congelatorul :-) si mincate in farfurii de unica folosinta alea ramase de la ultima vacanta la cort ca nu aveam apa suficient ca sa spal vase ..

simbata cum afara nu era prea frig ( lumina nu aveam in continuare, deci nici caldura dar aveam apa murdara de rugina :-) si gaze la aragaz / cuptor am facut niste saratele nepozate .. si am gatit cam tot ce statea sa se dezghete pentru ca macar mincarea gatita tine mai mult decit carnea cruda ... deci supa de pui cu paste si piept de pui cu portocale la cuptor pentru simbata si tocanita de ficat de porc cu mamaliga duminica ... duminica a venit si curentul .

pentru azi mai avem si supa si pui ... o sa pun niste cartofi linga ...
Fişiere ataşate
immagine_144.jpg
immagine_144.jpg (47.57 KiB) Vizualizat de 1530 ori
immagine_141.jpg
immagine_141.jpg (47.14 KiB) Vizualizat de 1530 ori
immagine_142.jpg
immagine_142.jpg (54.73 KiB) Vizualizat de 1530 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 09/02/2015 05:54

Crista,prin cite ati trecut... :hug: Bine ca acum este totul revenit la normal! :)

Imi place placinta cu scarola... :roll:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 10/02/2015 07:50

Aseara am ramas iar fara curent dar numai scara noastra ( juma' de bloc ) :roll: :roll: se vede ca ne urmareste ghinionul .. noroc cu barbatii blocului ca s-au mobilizat si i-au dat de cap. Cu nebunia care e la noi in zona, inca mai sunt sate fara curent si apa de joi nu trimiteau aia de la compania de electricitate pe nimeni pentru citeva familii intr-.un bloc ( ei cica au adus evchipe si dinn alte judete ale patriei ca sa rezolve cablurile rupte prin munti si paduri)..



Placinta aia e o bunatate... mai buna si decit cu aluatul de pizza :buuun: :buuun: :buuun:


azi am o bucata de ceva care e intre cotlet dezosat si muschi de porc si o conopida :-) trebuie sa "impletesc" ceva cu aceste ingrediente ...

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 10/02/2015 09:51

Ma tto uit pe aici si numai pofte am....eu mai incet cu gatitul, am mai facut cate ceva dar nimic spectaculos doar mancaruri vechi de cand lumea....am pofte acuma la ceas de seara( noapte) :D

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 10/02/2015 11:23

Pupi rau cu diferenta asta de fus orar ... bea un ceai si fugi la nani ! :cafea:


eu o sa bag carnea la cuptor si o sa trag un piure de conopida ... nimic spectaculos doar rapid, usor si gustos ( na ca facui si un soi de poezie)

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 10/02/2015 09:51

Astazi,la cerere,i-am facut T-ului "fursecuri mexicane"... :)
Fişiere ataşate
img_3164.jpg
img_3164.jpg (122.64 KiB) Vizualizat de 1449 ori

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 11/02/2015 09:30

Fur si eu doua fursecuri...foarte frumoase ti-au iesit, Dany! :flower: :flower: :flower:
MIKI

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 11/02/2015 01:41

deci cotlet sau ce o fi el ( in italiana lonza sau arista) facut la oala minune cu ulei, sare grunjoasa si uns bine cu mustar.. asta a fost tot ... carnea pare cam decolorata , cine o vrea mai rumenita dupa ce o scoate din oala minune o poate pune sub grillul de la cuptor, eu nu m-am deranjat

alaturi de piure de conopida varianta mea : o conopida fiarta, scursa bine, mixata cu mix vertical si adaugat sare, 50 gr de unt ( nu mai mai mult pentru o conopida mare), nucsoara rasa dupa gust ...


si negresa D_danei pe care nu am apucat sa o pozez ( am facut cantitatea pe jumatate dar am pus cacao cit pentru portia intreaga ).. ff buna
Fişiere ataşate
immagine_151.jpg
immagine_151.jpg (45.22 KiB) Vizualizat de 1419 ori
immagine_147.jpg
immagine_147.jpg (50.83 KiB) Vizualizat de 1419 ori


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori