CE am gatit azi( 56)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

CE am gatit azi( 56)

Mesajde Danieluta » 28/12/2014 06:15

mikirafaela scrie:Dani, bun pranzul, ceva asemanator am mancat si noi, dar am apelat si la cativa castraveti murati!


...citind acum ce-ai scris mi-am amintit ca am si eu castraveti murati in frigider(ramasi de la salata de boeuf)de care am uitat... :bum:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 28/12/2014 09:54

Astazi la prĂŽnz am facut gnocchi de cartofi (a doua portie ramasa de data trecuta care au stat la congelator),cu sosul ramas de la coastele cu carne pregatite de Craciun... :buuun:
Fişiere ataşate
img_1967.jpg
img_1967.jpg (117.28 KiB) Vizualizat de 8078 ori
img_1970.jpg
img_1970.jpg (110.43 KiB) Vizualizat de 8078 ori

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 28/12/2014 10:46

:buuun: Ce bine arata... Pofta buna! :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 28/12/2014 11:07

antoniah scrie::buuun: Ce bine arata... Pofta buna! :hug: :pup: :flower:


Multumim... :hug: :pup: :love:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 29/12/2014 02:32

Dany :buuun: :buuun: deliciossss :wink: :hug:
claudia

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 29/12/2014 06:03

alejoe scrie:Dany :buuun: :buuun: deliciossss :wink: :hug:


Claudia,multumesc... :hug:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 01/01/2015 04:32

Deci si de Sarbatorile astea am mincat .... ce credeati voi, burtile se tin/pastreaza cu mare efort si cheltuiala =)) =)) =)) =)) =))


de la Craciun

cozonaci cu nuca si cacao si struguri din Cile ca n-am gasit stafide, sunt de fapt niste stafide mari si albe, foarte bune.
Cozonacii puteau sa iasa mai pufosi

Sarmale in varza acra plimbata cu atlassibul, blonde ca a uitat sa pun bulion :-))


- continuare-
Fişiere ataşate
img_5141.jpg
img_5141.jpg (110.85 KiB) Vizualizat de 7921 ori
img_5144.jpg
img_5144.jpg (56.75 KiB) Vizualizat de 7921 ori
img_5140.jpg
img_5140.jpg (74.35 KiB) Vizualizat de 7921 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 01/01/2015 04:36

de la Revelion o parte au fost la cina ( ora 9 seara ) si dulciurile dupa miezul noptii la sampanie ( tot acum trebuia si lintea dar nu eram in stare sa mincam noaptea asa ca am lasat-o pe a doua zi)

aperitive : somon afumat, pateu din ficat de iepure cu boabe de rodie, oua umplute clasic ( galbenus, pateu , mustar si maioneza ), mai era salam din Ro, cascaval din Ro, masline de mai multe feluri

felul 1: ravioli proaspeti cu hribi in unt cu salvie si parmezan

felul principal : un peste de 1 kg in italiana se numeste spigola sau branzino, pe rom cica ii zice lup de mare, eu nu il cunosc de cind eram acasa deci nu va pot spune exact numele, insa e o bunatate... oase putine si ff mari deci se poate curata si servi foarte usor .. l-am facut in hirtie unsa cu ulei pe care am pus pestele in burta caruia am pus sare, o ceapa verde taiata in bucati, citeva fire de patrunjel, capere la sare, rosii mici intregi ( dc sunt mai mari taiate)si masline - am ales din cele umplute cu ardei .. rosii, capere, masline si patrunjel puse si pe linga peste apoi impachetat si lasat la copt la 180°C , DUPA 30 min verificat, se vede dupa ochi pestele fiert si apoi cind e gata desfacuta hirtia si lasat citeva minute , putine, la temperatura foarte mare .. apoi servit

garnitura : un imitatie de cartofi ducesa ( piure + oua+ parmezan ras, pus cu sacul de patiserie in tava si copt la temp mare pina se rumenesc)

desert : torta tenerina , cozonac, torrone italian si nuga romaneasca

fructe : portocale

spumant italian Asti ( preferatul meu )


prinzul 1 ian ...

fel 1: o baza din cartoful piure cu ou si parmezan facut la cuptor pe care am pus lintea pregatita cu rosii si sunculita afumata servita cu cuburi mici de salam romanesc .. in loc de cotechino sau zampone cum cere traditia italiana

fel 2 principal : identic ca la cina din 31 (restul de peste cu cartof)

desert : tenerina ferrarese) si spumant

pina miine pauza ca deja pocnesc
Fişiere ataşate
immagine_8935.jpg
immagine_8935.jpg (41.58 KiB) Vizualizat de 7920 ori
immagine_008.jpg
immagine_008.jpg (63.35 KiB) Vizualizat de 7920 ori
immagine_009.jpg
immagine_009.jpg (56.37 KiB) Vizualizat de 7920 ori
immagine_4658.jpg
immagine_4658.jpg (97.65 KiB) Vizualizat de 7920 ori
immagine_011.jpg
immagine_011.jpg (57.17 KiB) Vizualizat de 7920 ori
immagine_2486.jpg
immagine_2486.jpg (44.61 KiB) Vizualizat de 7920 ori
immagine_1882.jpg
immagine_1882.jpg (51.4 KiB) Vizualizat de 7920 ori
immagine_026.jpg
immagine_026.jpg (56.08 KiB) Vizualizat de 7920 ori

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 01/01/2015 05:36

Crista, pregateala, nu gluma! Sa va fie de bine, toate arata :buuun: dar cozonacul este waw!
MIKI

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 01/01/2015 06:24

Crista,cite bunatati ati avut pe masa... :buuun: :hug: :pup:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori