CE am gatit azi ( 54)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 14/11/2014 10:31

Crista, ati avut un adevarat festin acolo la indieni.....faine mancaruri :D

Mara placinta aia cu mere imi excita papilele gustative.....hai la mine ca am gutui in curte, aromate de numa, miroase toata casa de la ele...

Lucia, m=ai inebunit cu desertul asta.......va :hug: :hug: :hug: :hug: :pup: :pup: :pup: :pup:

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 15/11/2014 08:53

Mara, ce bine arata painica!
=D> :master: =D>

Lucia, super foetajul cu gem si nuca!
=D> :master: =D>

Crista, ce harnicuta ai fost, astept pozele cu cozonacul!
:love: =D> :master:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 15/11/2014 09:22

ieri sarmalute in foi de varza murata cu orez integral si ciuperci chaimpignon ..nepozate dar mai am ca am facut o oala mai mare deci nu scapa de poza :-)


si cozonacul Luciei insa cu crema de mac ( dar am avut ff putin si nu e ok) si gem de mere si lamiie facut instant din 2 mere si 1 lamiie si jumatate in timp ce dospea cozonacul :-))
Vreau sa il refac si cu nutella ca ciocolata aia are si ea rostul ei, tine cozonacul legat / rulat fara sa il strivesc cum am facut eu in stergar :-( iar acum nu mai e deloc pufos cum era gata scos din tava ...
Sau merge in loc sa il coacem in tava si sa-l rulam sa punem suvitele alea impletite una peste alta si sa coacem cozonacul in forma de cozonac.. cred ca cel mai bine si usor e asa ...
Lucia mersi de reteta .. lui F ii place mult sdi daca il faceam ca tine cred ca il dadea deja gata :-)
Fişiere ataşate
immagine_766.jpg
immagine_766.jpg (106.55 KiB) Vizualizat de 1357 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 15/11/2014 06:19

sarmalele de post de ieri ( mai am inca )

cartofi in stil frantuzesc dar nu atit de grasi si calorici ( numai cu brinza si putin lapte)

o supa traditionala din Toscana si care se numeste bordatino. ca toate supele din Toscana sunt de fapt inventate ca sa foloseasca ce a ramas de pe o zi pe alta, in cazul asta cind fierbeau fasolea boabe pastrau o mina de boabe si zeama pentru ziua urmatoare cind mai adaugau varza neagra ( kale ) si malai si mai aveau un fel in meniu :-) In functie de malaiul adaugat putea sa fie supa sau o mamaliga imĂŹbogatita .
Fişiere ataşate
immagine_773_1.jpg
immagine_773_1.jpg (58.61 KiB) Vizualizat de 1338 ori
immagine_780_1.jpg
immagine_780_1.jpg (65.17 KiB) Vizualizat de 1338 ori
immagine_782_1.jpg
immagine_782_1.jpg (44.91 KiB) Vizualizat de 1338 ori
immagine_785_1.jpg
immagine_785_1.jpg (42.41 KiB) Vizualizat de 1338 ori
immagine_787_1.jpg
immagine_787_1.jpg (55.05 KiB) Vizualizat de 1338 ori

Avatar utilizator
maraarad
Bucatar
Mesaje: 1086
Membru din: 26/12/2008 04:13
Localitate: ny

Mesajde maraarad » 16/11/2014 02:47

Mie mi au ramas ochi lipiti la sarmale :lol: am o pofta findca nu am mai facut demult.Am
varza la acrit si cred ca saptamana viitoare o sa fac si eu.
hi

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 16/11/2014 09:13

Si eu tot la sarmale :P :P :wink:
claudia

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 16/11/2014 10:33

Cristina, nu numai ciocolata il tine compact, dar si gemul cald si putin fluid cu care il ungi inainte de a-l rula in prosop...cand cozonacul se raceste si gemul se solidifica si-l transforma intr-un liant al fasiilor...
Dupa cum se vede din pozele mele, nu am avut rabdare sa se raceasca complet...

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 16/11/2014 10:44

Crista, arata delicios tot ce ai gatit. Chiar mi-ai dat o idee cu ciorba cu kale.
Sicera sa fiu si mie mi-a ramasa gandul tot la sarmale, ai reteta pe rc?

Alessia ne-a gatitieri un crumble crocant de toamna, si impreunacu mine clatitele cu banane (inspirate dupa reteta lui Pupi)

Va doresc o duminica frumoasa si spor la gatit!!
:love: :hug: :love:
Fişiere ataşate
clatite_vegane.jpg
clatite_vegane.jpg (104.54 KiB) Vizualizat de 1303 ori
crumble_crocant_de_toamna.jpg
crumble_crocant_de_toamna.jpg (107.91 KiB) Vizualizat de 1303 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 16/11/2014 10:45

Lucia mie gemul mi-a iesit cam tare :-( trebuia sa il las mai lichid .. Si am mai facut o prostie am strins prea tare cozonacul in prosop si l-am strivit, nu trebuia , nu-i asa ???

Eu sigur il mai fac ca ne-a placut si desi pentru ca era ff putin mac e cam piine chioara tot e bun si ami ales simpatic ...


Mai am sarmale asa ca puteti sosii :-) si mai fac daca e cazul, mie imi place sa invirt sarmale, pot sa imi fac o firma de asa ceva :-)

pentru azi falafel la cuptor din bob ( fava bean ) adica in varianta egipteana si light ...
mai am putina supa care desi e urita in poze e de o bunaatte fara margini ... si vreau sa mai fac in alta zi ...

poate pun o slaata linga falafel ca alta inpiratie n-am

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 16/11/2014 11:12

Pupi, nu stiu daca am scris ca am facut bulion de rosii dupa reteta ta dar iti scriu acum si iti transmit mii de multumiri, este cea mai buna reteta de bulion pe care am facut-o pana acum.
Ideaa cu leusteanul este nemaipomenita, ii da o aroma fantastica nici nu mai este nevoie sa mai pun leustean la ciorba.


http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... osii-4045/
=D> :master: :love: :love: :love: :love: :love:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori