Ce am gatit azi ( 53)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 27/08/2014 09:23

Am terminat cu dovleceii deja...am mancat anul asta la dovleci mai ceva ca animalele numite porci :wink: :P si am pus si la pastrare :P pentru iarna....
Noi am avut snitele de pui cu cartofi piure si ardei copti.....maine am sa fac ardei umpluti

Mara da ai dreptate se topeste sarea dar daca o pui in strat gros si folosesti sare grunjoasa aia sta netopita si pastreaza dovleacul si mararul in saramura( apa lasata de dovleci plus putina sare) . Cand vrei sa folosesti scoti din borcan dovleacul si mararul si lasi in apa, peste noapte, la desarat( maI TREBUIE SA SCHIMBI APA DE CATEVA ORI) :hug:

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 27/08/2014 09:24

Mara, si noi facem des budinca cu paste. Sanziana mananca numai sa nu fie de deochi. Dar ne place si noua. Cartofii cu paste, cum ii faci : fierti, prajiti?
Crista, sa va fie de bine!
Pupi, cred ca ai intrat deja la facut dulciurile pentru festival!


Spor la gatit! :flower: :flower: :flower:
Ultima oară modificat 27/08/2014 10:04 de către mikirafaela, modificat 1 dată în total.
MIKI

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 27/08/2014 09:31

Miki mersi

Mara budinca din paste cu brinza e dulce ?? uite asta desi imi placea mult cind eram acasa eu nu am facut pina acum. Cred ca va trebui sa execut si eu

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 27/08/2014 09:41

crista , in general budinca de paste cu branza se face cu branza de vaci si are zahar in ea...este dulce( stafide si coaja de lamaie ii da un gust si mai bun) ....si noi mancam destul de des budinca de macaroane :roll: :roll:

Mikirafaela, uite aici reteta de paste cu cartofi....sant foarte bune iar ceapa daca pui din cea mai dulceaga putin si multa , mancarea iese super buna :hug:

http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... fi-i-2191/

Am inceput sa coc islerele , trebuie sa fac 800 bucati deci 400 dupa ce vor fi lipite....cred ca dupa ce termin cu coptul nu vreau sa mai vad in fata mea aragazul cel putin pentru o luna si de copt sa nu mai vorbesc ...2 luni de pauza de la dulciuri :P daca nu ma termina psihic sotul pana se implineste vremea :P :P

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 27/08/2014 10:14

Vai, Pupi, te compatimesc! E destul de aiurea, nu incap mai multe tavi in cuptor? Intreb si eu ca Pacala, poate asa termini mai repede... :o . Sigur raspunsul e negativ, asa ca iti doresc mult spor si MULTA rabdare. Sigur ai sa-i faci fericiti pe multi de acolo cu dulciurile tate!

Reteta de cartofi cu paste e faina, imi place ca se face repede! :)

Crista, si noi facem budinca de paste tot cu zahar, branza proaspata, razatura de lamaie, vanilie, stafide...si oua. Faceam des pentru mine, toata casa mirosea a sarbatoare dar acum asta mare trage de usa cuptorului cand simte aroma! :D Anul asta am participat cu reteta la un concurs intr-o revista si a primit premiu. Nu cred ca reteta e de mare clasa, nici pozele nu spuneau multe dar am pozat-o pe Sanziana cu platoul ! :D si a mers!
Ultima oară modificat 27/08/2014 10:37 de către mikirafaela, modificat 1 dată în total.
MIKI

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 27/08/2014 10:25

Multumesc fetelor !!

deci cu brinza aia ca umplutura sa zic ca la placinta cu brinza, ca la pasca .. in fine, asemanatoare

dar exista si cu brinza sarata, nu ?? sau e numai prin regat?? eu parca imi amintesc de la o vecina cu origini la Ploiesti .

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 28/08/2014 12:22

Hop si eu pe aici, ce mai bucatariti...

Pupi harnicuta ca deobicei, Mara, pastele tale imi fac tare cu ochiul. :pup: :pup: :flower: :flower:

Noi ne-am aciuat pe la casa, gata cu plimbarile, macar pentru o vreme. A inceput de luni scoala si m-am pus cica la gatit.

Am facut niste cartofi copti de doua ori cu salata, o harissa cu miere, calamari umpluti a la sicilienne, ciorbita de sfecla.

Crista, Miki o reteta de paste cu cartofi este si pe la mine cred, un pic mai calorica decat cea postata de Pupi.
Daca nu e pe aici am sa o postez si o gasiti sigur pe blog sub numele -mancarea barbatilor-. :pup: :pup: :flower: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
maraarad
Bucatar
Mesaje: 1086
Membru din: 26/12/2008 04:13
Localitate: ny

Mesajde maraarad » 28/08/2014 05:44

Crista eu am facut budinca cu branza de vaci facuta in casa dupa reteta lui Pupi ,am pus
in ea oua zahar vanilie,coaja de lamaie si crambery stafidite.Eu cred ca poti face si cu branza darata.

Cartofi cu paste e o mancare mai pe care bunica ne o facea destul de des la tara ,si
pe mine cand ma apuca dorul de copilarie ma apuca si dorul de mancarurile simple
de la tara.Bunica cand facea acesti cartofi si ii facea de post facea nuste galuste din apa si faina si le rupea cu lingura in apa care clocotea ,iar daca nu era de post facea galustele cu ou.Si intodeauna ii dadm culoare cu boia de ardei pe care o pun in ceapa inainte de a opri focul.

Azi nu am gatit nimic ,maine merg cu niste colegi afara sa mancam aripioare.
hi

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 28/08/2014 09:24

Fetelor, va doresc spor la gatit!

:flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 28/08/2014 10:01

Multumim Bianca! La fel si tie! :hug:
Yafa, dau fuguta pe blogul tau sa gasesc mancarica, sa vedem cat e de calorica!
Mara, ai dreptate cu mancarurile bunicilor. Si mie imi placeau cum faceau cartofii taranesti si tocanita de "panisoare". Mi-e dor si de chisalita cu cirese, Doamne!, ce bune mai erau toate!

Eu astazi am sa fac o "dresala" de cartofi si o mancarica cu dovlecei cu carnita de porc. Pun sa fierb niste lapte (simplu) si sa pun si la prins sa fac branza proaspata! Dar ma gandesc ca maine e zi de post (Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul, nu se mananca varza (pe varza a fost taiat capul profetului), nici alimente cu forma rotunda , gen pepene... Din popor se spune ca maine nu se foloseste nici cutitul, totul se rupe cu mana!
MIKI


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori