Ce am gatit azi ( 53)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 23/09/2014 07:37

cu omleta cu fenicul eram cam in dubiu motiv pentru care nu am pozat-o .. ce fraiera :-( a iesit super buna


pentru azi ceva cu pipote de pui, probabil un pilaf

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 23/09/2014 05:32

Mi-a iesit expermentul cu placinta din foi facute din dovleac!
Fişiere ataşate
pofta_buna_2796.jpg
pofta_buna_2796.jpg (102.94 KiB) Vizualizat de 2317 ori
ornam_cu_smochine_deshidratate.jpg
ornam_cu_smochine_deshidratate.jpg (63.69 KiB) Vizualizat de 2317 ori
cornuri_din_dovleac.jpg
cornuri_din_dovleac.jpg (96.36 KiB) Vizualizat de 2317 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 24/09/2014 07:44

foarte interesant Bia .. e raw , da??

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 24/09/2014 08:06

crista scrie:foarte interesant Bia .. e raw , da??


Multumesc Crista!
Da, este raw si este delicioasa.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 24/09/2014 08:28

jos palaria !! pare simplu dar nu e chiar asa

mi-e si " jena " sa zic aici linga aceasta praji sanatoasa ca vreau sa fac azi niste cornulete cu untura =)) =)) :vis: :lol: =)) =)) parca as zice ca imi mai bat un cui la "copârșeu" =)) =)) =))

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 24/09/2014 10:51

Va salut!
Bia, interesante retetele, vad ca nu te lasi, bravo voua, sanatate multa va doresc! :hug:
Crista, mi-ai facut pofta de cornulete cu untura, nu am mai mancat de anul trecut de la Craciun, eu le consider sanatoase ca sunt facute acasa si nu se compara cu cele din comert!
Spor la gatit!
:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
MIKI

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 24/09/2014 11:00

Miki si eu la fel tot de prin iarna :-) exact si eu imi fac curaj pe ideea ca untura oricum face parte din grasimile sanatoase =)) =)) =)) decit balariile din comert cu ulei de palmier :mrgreen:

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 24/09/2014 11:16

Sper sa nu ocupe spatiu prea mult si nici sa se supere cineva pe noi...




Top 3 motive pentru care ar trebui sa consumam untura:
E sanatoasa! – In comparatie cu uleiul de masline, untura a ocupat locul al doilea la capitolul grasimi mononesaturate! Uleiul de masline contine aproximativ 77% grasimi mononesaturate, untura 48% grasimi mononesaturate. Untul a ocupat locul al treilea cu 30% grasimi mononesaturate, iar uleiul de nuca de cocos este pe ultimul loc cu 6%. Principala grasime in untura, acidul oleic, este un acid gras asociat cu un risc scazut de depresie. Un studiu realizat in Thailanda, in 2005, a evidentiat, de asemenea, ca acidul oleic are beneficii mari anti-cancer si poate reduce riscul de cancer de san. Aceleasi grasimi mononesaturate sunt responsabile pentru scaderea concentratiilor de LDL neafectand in vreun fel colesterolul (“bun”). Uimitor, nu-i asa? Untura contine, de asemenea, cantitati mari de vitamina D, o vitamina liposolubila deosebit de necesara. Se estimeaza ca 1 lingura de untura contine 1000 UI de vitamina D! Ca societate, suntem extrem de deficitari in ceea ce priveste vitamina D. Ca un stimulator puternic al imunitatii, aportul de vitamina D poate preveni racelile si episoadele de gripa frecvente. Consumul de vitamina D din alimente ar trebui sa fie mult mai incurajat comparativ cu achizitionarea suplimentelor de vitamina D, care sunt o versiune prelucrata, sintetica. Daca va ganditi ca puteti beneficia de vitamina D de la plante, aveti dreptate, puteti. Dar nu atata cat din untura! Ciupercile sunt singura sursa vegetala de vitamina D, cu aproximativ 21 UI per ciuperca. Daca credeti ca puteti beneficia de vitamina D de la soare, aveti, din nou, dreptate. Chiar puteti. Dar, problema este ca oamenii nu stau prea bine cand vine vorba de asimilarea de vitamina D de la soare. La o expunere timp de 20-30 de minute pe zi, veti obtine doar 100-200 UI. Porcii, pe de alta parte, sunt super eroi la absorbtia vitaminei D. Acesta este motivul pentru care o cantitate atat de mare este depozitata in grasime, sub piele. Vitamina D ajuta la absorbtia calciului, astfel explicandu-se de ce incidenta osteoporozei este redusa si sanatatea orala este imbunatatita. Vitamina D va ajuta, de asemenea, la eliminarea metalelor toxice nocive precum cadmiu, aluminiu, strontiu. Probabil una dintre cele mai importante proprietati ale vitaminei D precum si a colesterolului (ambele in untura!) este producerea si reglarea hormonilor. Cand va ganditi ca multe, multe procese din organism sunt efectuate de hormoni, intelegeti de ce este atat de importanta putina untura in dieta noastra. Tulburarile glandelor suprarenale care se pot manifesta prin fibromialgie, problemele glandei tiroide care se pot manifesta prin hipotiroidism si perturbarile hormonilor sexuali care se pot traduce prin infertilitate – sunt toate legate de carenta in vitamina D si sursele alimentare naturale ale acesteia. Alte surse de alimentare, in afara de untura, sunt reprezentate de organe, peste gras, galbenusul de ou, crustacee, uleiul fermentat de ficat de cod, seu, unt, lapte crud si grasimea de pe orice tip de carne.
Untura are un gust delicios! – Untura poate fi folosita pentru a face un pui prajit crocant sau pentru a pregati placinte delicioase. Sau pentru a prepara alimente simple precum ouale sau cartofii prajiti. Nu e urat mirositoare, e divina! Produsele alimentare trebuie sa bucure! Putina untura face ca totul sa aiba un gust mai bun.
Este naturala. – Daca ati putea creste un porc in curte pe care sa il sacrificati atunci cand ajunge pe la 100 si ceva de kg, ati putea obtine, cel mai probabil, 7 – 9 kg untura.
Sursa:
http://www.weedemandreap.com/2013/02/th ... should-be-
MIKI

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 24/09/2014 11:29

de colesterolul bun stiam, aici se lauda mult untura pentru ca in zona mea nu cresc maslini, adica nu ca sa poti face ulei, maslinii de aici sunt asa de uz casnic cit sa faci niste masline in saramura sau de decor prin curti cite unul .. In rest la noi si in imprejurimi e zona de porci, porcul e pasarea nationala =)) =)) =)) si evident retetele traditionale sunt toate prajite in untura, se pune untura si in ragu, si in piadina ( piinica aia plata care seamana cu cea arabeasca nedospita), in tigelle alte piinici taranesti de aici ... se gaseste la alimentara mereu cum in alte zone nu se gaseste ... batrinii inca o folosesc, tinerii nu .. dar si in alte zone prin italia inclusiv in sud in zonele muntoase sau de deal se foloseste mult untura caci porcul e si pe acolo la mare cinste

de vitamina D insa nu stiam si e foarte interesant :hug:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 24/09/2014 06:09

nepozat : cotlet de porc la tigaia ca pe gratar fara ulei adica peste care am pus cind era gata o felie de brinza care seamana cu Brie stins focul si pus capacul sa se inmoaie si topeasca chiar brinza ... servit cu scarola in stiul mediteranean si conopida fiarta cu putina sare

pozat si tine loc de desert si cina ... cornulete cu untura ..

reteta e o amestecatura de retete de aici ca nici nu mai stiu de la cine m.am inspirat, oricum nu e identica ca toate aveau ou si eu n-am pus ou .. deci de la tina de la adriana stefan ... sunt cu untura si drjdie si umplute cu 23 feluri de dulceata una de caise sau piersici si una de coarne primita de acasa
Fişiere ataşate
immagine_525.jpg
immagine_525.jpg (58.29 KiB) Vizualizat de 2238 ori
immagine_523.jpg
immagine_523.jpg (80.13 KiB) Vizualizat de 2238 ori


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori