Ce am gatit azi ( 53)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 22/08/2014 08:53

am reusit sa termin sarmalele!
Fişiere ataşate
pofta_buna_1597.jpg
pofta_buna_1597.jpg (84.32 KiB) Vizualizat de 1959 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 22/08/2014 08:58

minunate sarmale :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: parca as vrea si eu doar ca e inca prea cald :-(


ce-s covoarele cotrente ?? din ce zone sunteti voi fetelor ? e vorba de presuri cum le zice pe la Bucuresti, alea facute din ucatile alea de materiale diferite, parca sunt fisiute subtirele din zdrente ??

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 22/08/2014 09:32

crista scrie:minunate sarmale :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: parca as vrea si eu doar ca e inca prea cald :-(


ce-s covoarele cotrente ?? din ce zone sunteti voi fetelor ? e vorba de presuri cum le zice pe la Bucuresti, alea facute din ucatile alea de materiale diferite, parca sunt fisiute subtirele din zdrente ??


Eu sunt din Bucuresti, e vorba de presuri din fasii de materiale de diverse culori.
:love: :flower: :love:

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 22/08/2014 09:33

Am uitat sa va spun ca am pregatit si foile din dovlecei cu seminte de in pentru reteta de maine: samosa cu dovlecel in varianta raw vegana.
:hug: :flower: :hug:
Fişiere ataşate
foi_din_dovlecel_si_seminte_de_in_aurii_pentru_samosa_raw_vegana.jpg
foi_din_dovlecel_si_seminte_de_in_aurii_pentru_samosa_raw_vegana.jpg (110.5 KiB) Vizualizat de 1950 ori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 23/08/2014 07:01

Crista, e super fain ca am gradina asta, e jmai micuta dar are de toate in ea pentru consumul proaspat si pot sa pun si pe iarna din produse....ma bucur de ele timp indelungat :D

Mikirafaela, multumesc....de data asta am stat acasa mai mult si mai putin pe drumuri....am avut de lucru la gradina pana peste cap....deja sant toate coapte asteapta sa fie culese si pregatite pentru iarna...dupa cum ai vazut am inceput :P :P .....cu mancarea mai incet din cauza caldurilor dar totusi cate ceva tot am mai facut :D :pup: :hug:

Bia si Miky, fasolea care am uscat nu are boabe, este rotunda si subtire. Cea cu boabe o las la uscat pe lujere si o culeg mai la toamna inainte de prima bruma apoi o scot din teci.....asta pe care am uscatoacuma, asa cum am spus, este subtire si rotunda....pentru ca sa nu ocup loc prea mult in congelator pentru ca mai am si altele de congelat pentru iarna am im[partit recolta in doua....o parte am oparit si am pus in pungi de cate o portie si la congelator cu ele iar cea de a doua parte de pastai am oparit si am intins pe un gratar dupa care am lasat la soare caeva zile DAR de vreo 3-4 ori pe zi o rasuceam/rasturnam sa se usuce pe toate partile....asa uscata cum este o pun in saculet de panza si la iarna doar o pun in apa claduta sa se rehidrateze si fac mancare de pastai.....Bunica mea uscat fasolea asa :D :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 23/08/2014 08:19

pupi scrie:Crista, e super fain ca am gradina asta, e jmai micuta dar are de toate in ea pentru consumul proaspat si pot sa pun si pe iarna din produse....ma bucur de ele timp indelungat :D

Mikirafaela, multumesc....de data asta am stat acasa mai mult si mai putin pe drumuri....am avut de lucru la gradina pana peste cap....deja sant toate coapte asteapta sa fie culese si pregatite pentru iarna...dupa cum ai vazut am inceput :P :P .....cu mancarea mai incet din cauza caldurilor dar totusi cate ceva tot am mai facut :D :pup: :hug:

Bia si Miky, fasolea care am uscat nu are boabe, este rotunda si subtire. Cea cu boabe o las la uscat pe lujere si o culeg mai la toamna inainte de prima bruma apoi o scot din teci.....asta pe care am uscatoacuma, asa cum am spus, este subtire si rotunda....pentru ca sa nu ocup loc prea mult in congelator pentru ca mai am si altele de congelat pentru iarna am im[partit recolta in doua....o parte am oparit si am pus in pungi de cate o portie si la congelator cu ele iar cea de a doua parte de pastai am oparit si am intins pe un gratar dupa care am lasat la soare caeva zile DAR de vreo 3-4 ori pe zi o rasuceam/rasturnam sa se usuce pe toate partile....asa uscata cum este o pun in saculet de panza si la iarna doar o pun in apa claduta sa se rehidrateze si fac mancare de pastai.....Bunica mea uscat fasolea asa :D :hug: :hug: :pup: :pup:


Pupi, foarte interesant, fasole verde nu am uscat pana acum. Ai mare dreptate cu deshidratarea legumelor, in acest fel iti ocupa mult mai putin loc decat cele congelate.
:master: =D> :love:

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 23/08/2014 09:45

Pupi, interesanta varianta ta de fasolica dar cand o plantezi primavara ce folosesti: rasad sau sunt seminte speciale numai pentru planta? E bine sa dau si eu peste genul asta de fasole (asa nu mai dau gargaritele iama in ele) si ii mai dau ceva de lucru si bunicii!
Bia, frumoase sarmalutele! M-as invita si eu dar ma tem ca nu mai ai deja! :) Papa bun! :buuun:
Crista, eu stau mai prin nordul Romaniei dar cred ca, covorase de cotrente se faceau peste tot, asa ca sigur e ceea ce iti aduci si tu aminte! :hug:

Fetelor, spor la treaba! :flower: :flower: :flower:
Fişiere ataşate
10561717_753171674744455_5234815964898082036_n.jpg
10561717_753171674744455_5234815964898082036_n.jpg (111.21 KiB) Vizualizat de 1930 ori
10462916_723561031038853_370449818600528556_n.jpg
10462916_723561031038853_370449818600528556_n.jpg (99.76 KiB) Vizualizat de 1930 ori
MIKI

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 23/08/2014 10:20

mikirafaela scrie:Pupi, interesanta varianta ta de fasolica dar cand o plantezi primavara ce folosesti: rasad sau sunt seminte speciale numai pentru planta? E bine sa dau si eu peste genul asta de fasole (asa nu mai dau gargaritele iama in ele) si ii mai dau ceva de lucru si bunicii!
Bia, frumoase sarmalutele! M-as invita si eu dar ma tem ca nu mai ai deja! :) Papa bun! :buuun:
Crista, eu stau mai prin nordul Romaniei dar cred ca, covorase de cotrente se faceau peste tot, asa ca sigur e ceea ce iti aduci si tu aminte! :hug:

Fetelor, spor la treaba! :flower: :flower: :flower:


Miki, frumoase covorasele.
Te astept la sarmale, am facut 100 ca sa fiu sigura ca mai raman!

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 23/08/2014 11:59

Miki ai dreptate, doar numele m-a "zapacit", noi le zicem presuri ( preshuri).

frumoase camerele alea :party: :party: :party:

Avatar utilizator
maraarad
Bucatar
Mesaje: 1086
Membru din: 26/12/2008 04:13
Localitate: ny

Mesajde maraarad » 23/08/2014 04:29

Ce pofta imi e de sarmale :lol:
WOW Pupi ce mult ai muncit,am luat o bucata de placinta cu branza de la tine ,buna rau :lol: .
hi


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori