Ce am gatit azi ( 53)
Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori
- biaskitchen
- Bucatar de elita
- Mesaje: 2074
- Membru din: 08/12/2012 08:52
- Contact:
- biaskitchen
- Bucatar de elita
- Mesaje: 2074
- Membru din: 08/12/2012 08:52
- Contact:
crista scrie:minunate sarmale![]()
![]()
![]()
parca as vrea si eu doar ca e inca prea cald
![]()
ce-s covoarele cotrente ?? din ce zone sunteti voi fetelor ? e vorba de presuri cum le zice pe la Bucuresti, alea facute din ucatile alea de materiale diferite, parca sunt fisiute subtirele din zdrente ??
Eu sunt din Bucuresti, e vorba de presuri din fasii de materiale de diverse culori.



- biaskitchen
- Bucatar de elita
- Mesaje: 2074
- Membru din: 08/12/2012 08:52
- Contact:
Crista, e super fain ca am gradina asta, e jmai micuta dar are de toate in ea pentru consumul proaspat si pot sa pun si pe iarna din produse....ma bucur de ele timp indelungat
Mikirafaela, multumesc....de data asta am stat acasa mai mult si mai putin pe drumuri....am avut de lucru la gradina pana peste cap....deja sant toate coapte asteapta sa fie culese si pregatite pentru iarna...dupa cum ai vazut am inceput
.....cu mancarea mai incet din cauza caldurilor dar totusi cate ceva tot am mai facut
Bia si Miky, fasolea care am uscat nu are boabe, este rotunda si subtire. Cea cu boabe o las la uscat pe lujere si o culeg mai la toamna inainte de prima bruma apoi o scot din teci.....asta pe care am uscatoacuma, asa cum am spus, este subtire si rotunda....pentru ca sa nu ocup loc prea mult in congelator pentru ca mai am si altele de congelat pentru iarna am im[partit recolta in doua....o parte am oparit si am pus in pungi de cate o portie si la congelator cu ele iar cea de a doua parte de pastai am oparit si am intins pe un gratar dupa care am lasat la soare caeva zile DAR de vreo 3-4 ori pe zi o rasuceam/rasturnam sa se usuce pe toate partile....asa uscata cum este o pun in saculet de panza si la iarna doar o pun in apa claduta sa se rehidrateze si fac mancare de pastai.....Bunica mea uscat fasolea asa


Mikirafaela, multumesc....de data asta am stat acasa mai mult si mai putin pe drumuri....am avut de lucru la gradina pana peste cap....deja sant toate coapte asteapta sa fie culese si pregatite pentru iarna...dupa cum ai vazut am inceput





Bia si Miky, fasolea care am uscat nu are boabe, este rotunda si subtire. Cea cu boabe o las la uscat pe lujere si o culeg mai la toamna inainte de prima bruma apoi o scot din teci.....asta pe care am uscatoacuma, asa cum am spus, este subtire si rotunda....pentru ca sa nu ocup loc prea mult in congelator pentru ca mai am si altele de congelat pentru iarna am im[partit recolta in doua....o parte am oparit si am pus in pungi de cate o portie si la congelator cu ele iar cea de a doua parte de pastai am oparit si am intins pe un gratar dupa care am lasat la soare caeva zile DAR de vreo 3-4 ori pe zi o rasuceam/rasturnam sa se usuce pe toate partile....asa uscata cum este o pun in saculet de panza si la iarna doar o pun in apa claduta sa se rehidrateze si fac mancare de pastai.....Bunica mea uscat fasolea asa





- biaskitchen
- Bucatar de elita
- Mesaje: 2074
- Membru din: 08/12/2012 08:52
- Contact:
pupi scrie:Crista, e super fain ca am gradina asta, e jmai micuta dar are de toate in ea pentru consumul proaspat si pot sa pun si pe iarna din produse....ma bucur de ele timp indelungat![]()
Mikirafaela, multumesc....de data asta am stat acasa mai mult si mai putin pe drumuri....am avut de lucru la gradina pana peste cap....deja sant toate coapte asteapta sa fie culese si pregatite pentru iarna...dupa cum ai vazut am inceput![]()
.....cu mancarea mai incet din cauza caldurilor dar totusi cate ceva tot am mai facut
![]()
![]()
![]()
Bia si Miky, fasolea care am uscat nu are boabe, este rotunda si subtire. Cea cu boabe o las la uscat pe lujere si o culeg mai la toamna inainte de prima bruma apoi o scot din teci.....asta pe care am uscatoacuma, asa cum am spus, este subtire si rotunda....pentru ca sa nu ocup loc prea mult in congelator pentru ca mai am si altele de congelat pentru iarna am im[partit recolta in doua....o parte am oparit si am pus in pungi de cate o portie si la congelator cu ele iar cea de a doua parte de pastai am oparit si am intins pe un gratar dupa care am lasat la soare caeva zile DAR de vreo 3-4 ori pe zi o rasuceam/rasturnam sa se usuce pe toate partile....asa uscata cum este o pun in saculet de panza si la iarna doar o pun in apa claduta sa se rehidrateze si fac mancare de pastai.....Bunica mea uscat fasolea asa![]()
![]()
![]()
![]()
Pupi, foarte interesant, fasole verde nu am uscat pana acum. Ai mare dreptate cu deshidratarea legumelor, in acest fel iti ocupa mult mai putin loc decat cele congelate.



- mikirafaela
- Bucatar de elita
- Mesaje: 2795
- Membru din: 19/01/2013 05:58
Pupi, interesanta varianta ta de fasolica dar cand o plantezi primavara ce folosesti: rasad sau sunt seminte speciale numai pentru planta? E bine sa dau si eu peste genul asta de fasole (asa nu mai dau gargaritele iama in ele) si ii mai dau ceva de lucru si bunicii!
Bia, frumoase sarmalutele! M-as invita si eu dar ma tem ca nu mai ai deja!
Papa bun!
Crista, eu stau mai prin nordul Romaniei dar cred ca, covorase de cotrente se faceau peste tot, asa ca sigur e ceea ce iti aduci si tu aminte!
Fetelor, spor la treaba!

Bia, frumoase sarmalutele! M-as invita si eu dar ma tem ca nu mai ai deja!


Crista, eu stau mai prin nordul Romaniei dar cred ca, covorase de cotrente se faceau peste tot, asa ca sigur e ceea ce iti aduci si tu aminte!

Fetelor, spor la treaba!



- Fişiere ataşate
-
- 10561717_753171674744455_5234815964898082036_n.jpg (111.21 KiB) Vizualizat de 1763 ori
-
- 10462916_723561031038853_370449818600528556_n.jpg (99.76 KiB) Vizualizat de 1763 ori
MIKI
- biaskitchen
- Bucatar de elita
- Mesaje: 2074
- Membru din: 08/12/2012 08:52
- Contact:
mikirafaela scrie:Pupi, interesanta varianta ta de fasolica dar cand o plantezi primavara ce folosesti: rasad sau sunt seminte speciale numai pentru planta? E bine sa dau si eu peste genul asta de fasole (asa nu mai dau gargaritele iama in ele) si ii mai dau ceva de lucru si bunicii!
Bia, frumoase sarmalutele! M-as invita si eu dar ma tem ca nu mai ai deja!Papa bun!
![]()
Crista, eu stau mai prin nordul Romaniei dar cred ca, covorase de cotrente se faceau peste tot, asa ca sigur e ceea ce iti aduci si tu aminte!![]()
Fetelor, spor la treaba!![]()
![]()
Miki, frumoase covorasele.
Te astept la sarmale, am facut 100 ca sa fiu sigura ca mai raman!
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori