Ce am gatit azi ( 53)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Ce am gatit azi ( 53)

Mesajde biaskitchen » 20/08/2014 10:44

mikirafaela scrie:Bianca :buuun: :buuun: :buuun:
Pregatesti numai delicii! =D> :hug: :love: :flower: :pup:



Miki, multumesc mult pentru aprecieri!
:hug: :love: :hug: :flower: :hug:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/08/2014 07:57

Nu doar bune dar si foarte frumoase cosuletele ciupercoase, Bia =D> =D> =D>

Eu am facut ieri paste ( unele lungi si cu niste onduleuri, se numesc "tripoline/i" sau “reginette” nume dat in onoarea reginei Mafalda de Savoia caci onduleurile de pe marginea lor seamana cu dantelele de pe rochiile reginei) cu zucchine felii si citeva cuburi de pancetta afumata, in farfurie am pus si parmezan ras ...

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 22/08/2014 07:43

crista scrie:Nu doar bune dar si foarte frumoase cosuletele ciupercoase, Bia =D> =D> =D>

Eu am facut ieri paste ( unele lungi si cu niste onduleuri, se numesc "tripoline/i" sau “reginette” nume dat in onoarea reginei Mafalda de Savoia caci onduleurile de pe marginea lor seamana cu dantelele de pe rochiile reginei) cu zucchine felii si citeva cuburi de pancetta afumata, in farfurie am pus si parmezan ras ...



Crista, multumesc!

=D> =D> =D> pt reginette!
Spor la gatit fetelor!

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 22/08/2014 07:56

Faine paste Crista...imi plac si mie, arata de mare clasa in farfurie :)

Eu am facut pulpe la cuptor cu ciuperci si morcovi( intre noi fie vorba, au iesit super), am uscat fasole la soare, am pus frunze de gulii la congelator pentru iarna, gulii tto la congelator si tot pentru iarna, marar , patrunjel si leustean la fel plus ca am si uscat sa am de amandoua, am pus rosii la uscat la soare si a intrat pe sub tifon o musca si s-au stricat rosile....maine pun o alta tura, am facut iarasi o portie de fasole pastai cu ciuperci , gem de mure si de piersici, am scos ceapa din gradina si am impletit in cununi si am lasat la uscat....sa mai continui???/ cred ca deja v-ati plictisit sa tot cititi ....cateva poze :wink:

Aaaa, am uitat sa spun ca am facut o mancare de gulii, acuma am terminat-o si maine am sa frig chiftelele....maine poze...
Fişiere ataşate
005_rulada.jpg
005_rulada.jpg (61.83 KiB) Vizualizat de 7427 ori
013_placinta_cu_branza.jpg
013_placinta_cu_branza.jpg (64.88 KiB) Vizualizat de 7427 ori
014_fasole_uscata.jpg
014_fasole_uscata.jpg (81.53 KiB) Vizualizat de 7427 ori
002m_pranz.jpg
002m_pranz.jpg (74.95 KiB) Vizualizat de 7427 ori
021_ceapa.jpg
021_ceapa.jpg (103.64 KiB) Vizualizat de 7427 ori
022_ceapa.jpg
022_ceapa.jpg (93.44 KiB) Vizualizat de 7427 ori
024_mancare_de_gulii.jpg
024_mancare_de_gulii.jpg (73.25 KiB) Vizualizat de 7427 ori

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 22/08/2014 08:10

Pupi =D> =D> =D>
Cum folosesti fasolea uscata?

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 22/08/2014 11:23

Pupi bravooo ... ce bine sa ai gradina :vis:


ieri am avut piept de pui la gratar cu varza calita ( in fine, era assa de cotoroasas ca am tocat-o, oparit-o sa se inmoaie, scurs-o bine de tot si apoi am calit_o clasic) ...

au mai ramas vreo doua linguri si azi o pun linga o mamaliga (d'aia instant de putori, care se face in 3 minute ca e inca cald pentru mamaliga normala) ..

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 22/08/2014 11:26

Pupi, si eu care credeam ca te excursionezi :) si uite cata munca! Bravo, frumoase pozele, dar mai frumoase recoltele! La ce folosesti frunzele de gulii? Si prajitura cu branza arata :buuun: :buuun: :buuun: Sa va fie de bine toate, chiar esti o sursa de inspiratie! Mi-a fost dor de tine! :hug:
Bia, cred ca dupa ce se usuca tecile, se pastaiesc! Asa se spune, adica se alege bobul uscat si se pastreaza in camara in saculeti de bumbac! Dar si tecile sunt bune, la ceai!
:hug:
MIKI

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 22/08/2014 12:59

mikirafaela scrie:Pupi, si eu care credeam ca te excursionezi :) si uite cata munca! Bravo, frumoase pozele, dar mai frumoase recoltele! La ce folosesti frunzele de gulii? Si prajitura cu branza arata :buuun: :buuun: :buuun: Sa va fie de bine toate, chiar esti o sursa de inspiratie! Mi-a fost dor de tine! :hug:
Bia, cred ca dupa ce se usuca tecile, se pastaiesc! Asa se spune, adica se alege bobul uscat si se pastreaza in camara in saculeti de bumbac! Dar si tecile sunt bune, la ceai!
:hug:


Miki, multumesc! Ma gandeam ca le usuca pt. a alege boabele, nu stiam ca se usuca in teci si apoi se aleg boabele, nu am avut niciodata asa multa fasole ca sa o usuc sau poate sunt anumite soiuri din care se aleg boabele?
Eu gatesc acum niste sarmale cu orez si legume, revin mai pe seara cu pozele.
Spor la gatit tuturor!
:love: :love: :love:

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 22/08/2014 01:35

Ma gandeam eu ca stii procedura cu fasolele; bunicii mei puneau pe prispa covoare curate facute din cotrente pe care rasfirau fasolele pastai din care urmau sa aleaga boabele. Aveau mai multe soiuri dar pentru toate procedau la fel! Asa nu se pateaza boabele intre ele. Dar poate Pupi are alta varianta :)

Te :pup: ! Spor la gatit! :hug:
MIKI

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 22/08/2014 02:59

mikirafaela scrie:Ma gandeam eu ca stii procedura cu fasolele; bunicii mei puneau pe prispa covoare curate facute din cotrente pe care rasfirau fasolele pastai din care urmau sa aleaga boabele. Aveau mai multe soiuri dar pentru toate procedau la fel! Asa nu se pateaza boabele intre ele. Dar poate Pupi are alta varianta :)

Te :pup: ! Spor la gatit! :hug:


Multumesc Miki, nu stiam, nu am pus niciodata fasole la uscat.
Stiu cum arata covoarele din cotrente si bunica mea le facea, ce frumoase erau!
:hug: :love: :hug:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori