Ce am gatit azi ( 52)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 22/05/2014 01:24

Am cumparat cabanos, maine il pregatesc :wink: .....azi la pranz....carnati proaspat ,de casa :wink: :P si cus-cus preparat intr-o salata de vara :roll: :roll:
Fişiere ataşate
001_pranz.jpg
001_pranz.jpg (75.44 KiB) Vizualizat de 1745 ori
009_cus_cus.jpg
009_cus_cus.jpg (66.41 KiB) Vizualizat de 1745 ori

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 22/05/2014 09:53

PUPI ce bine arata carnatii :buuun: :buuun:
La mine snitele de peste cu salata :wink:
claudia

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 22/05/2014 11:04

Claudia, ai reteta de snitele de peste pe undeva???....sau este doar file de peste prajit???
ms :hug: :hug: :pup:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 23/05/2014 08:57

mmmm cirnatii aia arata :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: bestial


Eu n-am poze dar e clar ca nu am stat nemincata :lol:

am facut intr-o zi pulope de pui ( ciocanele) la pachet in cuptor ( aluminiu peste care am pus hirtia de copt si pe hirtie puiul cu ce mi-a dat mie prin cap : seminte de fenicul, rosii uscate, pulpele unse cu pensula cu putin ulei de la rosii, ghimbir proaspat ras vreo 2 cm pentru 4 ciocanele, felii de ceapa printre pulpe si boabe intregi de piper , sare grunjoasa ) 30 min la 200 °C si apoi alte macar 15 la maxim cit duce cuptorul vostru cu pachetuòl desfacut sa se rumeneasca,. mai scade din zeama aia care au lasat-o pulpele ..


ieri paccheri ( deci niste paste) cu sos de ciuperci champignon inabusite si apoi peste ele Gorgonzola cu mascarpone si pastele calde .. se formeaza un sos de brinza si ciuperci .. mergea si cu ciuperci fierte si scurse ..


fenicul taiat felii (2 buc. mititele) +1 lingura de pancetta afumata ( bacon ) fara sare si fara ulei inabusite in oala pina transpira feniculul apoi aĂŹm pus cuburi de rosii si am inchis oala cu capac, era cea minune.. de cind fluiera 15 min apoi racita, deschisa, verificat feniculul ca depinde in 15 min poate sa se faca crema sau nu .. daca are zeama multa lasata de rosii continuati coacerea fara capac daca nu are zeama mai inchideti oala ,cind ajunge la presiune si fluiera sau in fine se blocheaza mai lasati citeva minute ( depinde cum va place feniculul ,cum el se maninca si crud nu-i bai daca ramine mai crocant) .--

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 23/05/2014 08:54

Pupi eu fac filetul de peste la fel ca snitelul il trec pein pesmet amestecat cu un pic de usturoi , patrunjel , piper , boia dulce si sare si apoi prin ou batut , iese un deliciuuuu
Crista ce de bunatati ai pregatit :buuun: :buuun:
Eu am facut pentru cina pulpetone cu salata :buuun: :buuun:
claudia

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 23/05/2014 11:58

Claudia, mersi :hug: :pup:

Crista , ai fost harnicuta, nu gluma. :P :P

Eu cred ca am sa fac un red velvet cake zilele astea :? , sa vad cum stau cu cheful....Maine e ziua lui Maxy :D

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 24/05/2014 08:52

daaaa foarte harnica cu toate felurile alea insirate pe o saptamina :-)


ieri fara poze am facut chiftelute din cous cous dar fara cartof in ele, am pus niste faina de naut care desi le-a dat gust bun le-a facut cam taricele, sau poate asa trebuie sa iasa ?? nu stiu, eu mi le imaginam mai pufoase deci o sa incerc si fara naut .

Deci chiftele de cus cus facute la cuptor fara prajeala servite cu sos de ton ( ton din conserva scurs bine si amestecat cu maioneza , asta pentru ca n-am avut iaurt in casa altfel faceam tonul cu iaurt si era mai light ) si o salata de ardeio copti ultima punga din congelator in speranta ca vor aparea altii ca tot vine vara . (altii adica capia ca d'aia imensi se gasesc tot anul)

cina o para :-)

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 24/05/2014 10:34

Am lipsit de langa voi in ultima vreme... dar mi-a fost dor sa ne reintalnim (chiar daca este posibil doar virtual). :love:

M-am servit din bunatatile pregatite de voi si v-am adus la randul meu paine calda (proaspat scoasa din cuptor). Duminica frumoasa! :hug:
Fişiere ataşate
01_4284.jpg
01_4284.jpg (80.05 KiB) Vizualizat de 1616 ori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 24/05/2014 10:53

Imi place painica ta mult de tot Anto draga mea...ma bucur sa te vad aici :hug: :hug: :pup: :pup:

Crista eu nu am facut chiftele de cus cus....cum sant??

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 25/05/2014 11:16

Pupi sunt ff bune la gust insa cum am facut eu ( cus cus, ou , zucchina cruda tocata ff marunt julien si faina de naut ) au iesit cam gloante .. data viitoare fara faina de naut . Cum le-au scris insa fetele cu sau fara ou dar cu niste cartof fiert sau alte zarzavaturi fierte si facxiute piure cred ca ies mai pufoase .

la gust insa sunt ff bune si deci merita

Anto iar ai facut o piinica frumoasa =D> =D> =D>


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori